Hakim ortak deðiþtiði için ( bir ortaðýn payý %50 yi geçtiði için) çaðrý zorunluluðu doðdu.
Kottan çýkmayý düþünecekleri konusunda ben o kadar istekli olacaklarýný düþünmüyorum. Malum mayhola bir nevi yatýrým fonu, boynerle iliþkisinin çok uzun süreli olacaðýný düþünmüyorum, kafasýndaki karý saðlarsa satabilir hissesini diye düþünüyorum. Þirketin halka açýk olmasý þeffaflýk açýsýndan uluslararasý yatýrýmcýlara satýlabilirliðini artýrýyor.
Ben mayholanýn yerinde olsam, hissemi elden çýkarana kadar halka açýklýðýn devam etmesini saðlarým!!!
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir!!!
o zaman sesli düþünelim
KATAR Merkezli Mayhoola for Investments fonu, Boyner Grubuna 325 milyon dolar yatýrým yapacak. Fon bu þekilde Boyner in yüzde 30.7 Nisan 2015
sermaye 657 milyon %30.7 denk gelen 202 milyon hisse
dolar 5.3 tl *325 milyon dolar 1.7 milyar tl
hisse fiyat 8.5 tl oluyor
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/434026
sonra 22 haziran 2017 kap gelen açýklama :
(i) 29 Nisan 2015 tarihli özel durum açýklamasý ile kamuya Þirketimiz lehine tanýndýðý açýklanan satýn alma opsiyonu (call option) tadil edilerek Þirketimize Mayhoola'nýn tüm BOYP paylarý üzerinde ve Mayhoola'ya da Boyner Holding A.Þ.'nin BOYP paylarý üzerinde (opsiyonun kullaným tarihinde baðýmsýz deðerleme kuruluþlarýnca yapýlacak deðerlemeye göre belirlenecek fiyattan) satýn alma opsiyonu (call option) tanýnmasý;
hususlarýnda mutabakata varýlmýþtýr.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/613484
325 milyon dolar koyacan sonra Bagýmsýz denetim þirketin de degerlemesine evet diyecen !!!
Son düzenleme : elfidaa; 10-12-2018 saat: 18:17.
þimdi kabataslak þöyle bir hesap yaparsak
30.07.15 tarihinde 30.7% için 885 milyon TL (320 milyon usd)
10.03.17 tarihinde 12% için 173 milyon TL (64,5 milyon usd)
13.11.2018 tarihinde 11.27% iç.in 117 milyon TL (21,5 milyon usd)
toplamda 54% için 1 milyar 175 milyon TL (406 milyon usd)
ödemiþ
406 milyon usd X 5.30 bugünkü kur ile 2,15 milyar TL %54 için yapýyor.
yeni sermaye 658 milyon TL üzerinden baz alýrsak 355 milyon lot hisse yapar
bu da hisse baþý 6,05 gibi bir ortalama yapýyor. þirketin 5 yýllýk piyasa fiyatý ortalamasý da zaten 6,07 seviyesinde
bu durumda kottan çýkmak için 6.07 gibi bir rakamý verme konusunda hiç sorun olmaz diye düþünüyorum.
KALDIKI bunu kottan çýlarýp portföydeki beymen'i kýsmen halka arz ederler. konu kapanýr.
bana göre oyun þu çaðrýdan ne toplarsak toplayalým , ki bence kimse riske girmez elindeki hisseleri verecektir. geriye kalan hisseleri de ki bana göre 1% altý kalýr, onlarý da kottan cýkýþ fiyatý ile alýr iþi bitirirler.
tabiki þahsi düþüncem
ytd
Yer Ýmleri