Pazar gülmecesi...
Birinci sýnýf geçirme bu olmalý...
![]()
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Geri sar FED..geri sar..ama faizleri indirerek..
Yok öyle QE'leri sonlandýrdým..sonrada faiz arttýrdým..
Faizi arttýrmasaydýn belki idare ederdi 1-2 sene daha..
Artýk ilave methadonlarda yetmemiþ gözüküyor..
Þimdi resesyona gidiþ zamaný..aþaðýda gözüküyor..
US 10 yýllýklarla FED faizi arasýndaki fark ne zaman düþmeye baþlasa, ardýndan resesyon..
Er yada geç..fakat bu resesyon emsallerinden çok farklý olacak..
Bu durumda AB, Çin felan uçuþa geçer artýk..
Euro, Yen ve Chf'ye büyük iþ düþüyor..ama çaktýrmadan..
Yok Koreydi, yok taper'di...
YTD..........
![]()
Kim Jong Un hidrojen bombasý için parti verdi
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, bir hafta önce ülkenin en büyük nükleer bombasýný üreten nükleer bilim adamlarý, üst düzey askeri yetkilileri ve teknisyenleri kutlamak için büyük bir kutlama gerçekleþtirdi.
http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/k...verdi-2005685/
http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/i...lasti-2005711/
[QUOTE=enki;904008]Dolar þortcusu çok fazlada..birde acaba diyorum sentral bankerler ve saz arkadaþlarý dolarý habire basýp(deðerini düþürerek), sisteme , kendilerine destek mi atýyorlar diyede düþünmeden edemiyorum..malum dolarýn deðerli olmasý globalde bir sürü sýkýntýya gebe..özellikle yukarýda bahsedilen gibi, belirli sýkýntýlar oluþmaya baþladý ise..
Malum birde ciddi dolar borçlusu EM'ler var..riskiz oluyorlar bu durumda..kazan-kazan..[/QUOTE
Evet sayýn Enki, tahtaravalli gibi...Þimdi trend AB bölgesinden yana, beklentiler önceden satýn alýndýðý için piyasa AB ye ait hiçbir olumsuz veriyi görmüyor. Malum TRENDLERý olaylardan baðýmsýz.. Bu parite seviyelerinden yakýnda AB bölgesi verilerinin bozulmasý bir 6 ay alýr.. Trend tekrar döner. Goldiedeki beklentimi yazmýþtým ve iddialý görmüþtünüz. Trend güçlü fakat Fed 'e þahin bir baþkan gelirse piyasayý terse döndürür. Fed nötr faizden bahsediyor, bu 2.1 enflasyonda yüzde 2 faiz demektir ki, þu anda 1.25 olan faizin 3 kere 0.25 faiz artýrýmý ile 2 seviyesine çýkarmasýný bekliyorum..Enflasyon görülürse de tahviller satýlýr ki 10 yýllýklar 3 ü görebilir. Bu süreçte enflasyon görüldüðü için hem dolar hem goldie birlikte yükselir. Yahut da önce dolar sonra yükselir. Enflasyona raðmen Fedin faiz artýramadýðýný (diðer veriler kötü gelirse /stagflasyon) piyasa görürse goldieyi zor tutarlar..Selamlar..
Son düzenleme : Ayan; 10-09-2017 saat: 21:07. Sebep: yanlýþ ifade
Sevgili Ayan, doðru söylüyorsunuz..bir trend var ve bu trend bu bugünden yarýna bitmez..ancak olaya global açýdan bakýldýðýnda global büyümenin motoru baþta ABD ve sonra Çin dir..AB'nýn bu konuda belli baþlý bir gücü olmadýðýndan, ABD ve ÇÝN týkanýrsa AB nin de týkanmasý çok uzun sürmez..hatta deðerli Euro bile tüm hesaplarý altüst edebilir..fakat benim dikkatimi çeken JPY ve CHF'ninde Euro ile birlikte yükselmesidir..
ABD'ye gelince 2-10 yýllýk getiri eðrisi þu an resesyon fiyatlýyor..yani piyasa uzun vadede enflasyonun yüksek çýkacaðýný bekleseydi, uzun vadelerde daha yüksek fiyatlama yapardý..örneðin ABD 10 yýllýklar þu an 2,05 te..sizin dediðiniz gibi FED 0,25 ten 3 faiz daha arttýrsa faizi 2 olur ki, aþaðýdaki þekilde görüldüðü gibi fark kapandýðýyla kalmaz birde negatife giderse, resesyon ciddi bir risk olmaya baþlar..
Dolayýsýyla, uzman deðilim ama uzun vadeli bonolara bakýnca FED'in arttýrmak bir yana faiz düþürmesi gereklidir diye düþünüyorum..en azýndan tedbir açýsýndan..yoksa ABD 10 yýllýklarý zamanla FED faiz oranýný yakalayacak..baþka yolu yok gibi..
Mahfi Eðilmezden alýntý:
Yani kýsaca enflasyon zor gözüküyor..hatta ABD dahil, deflasyona girmeseler yeter..Merkez Bankasý Getiri Eðrisini Niçin Ýzler?
Merkez Bankasý nýn enflasyonu ve enflasyon beklentilerini etkilemekte kullanabildiði faizler kýsa vadeli faizlerdir. Bir baþka ifadeyle Merkez Bankasý nýn elinde uzun vadeli borç enstrümaný yoktur. Bu durumda kýsa vadeli faizlerini belirlerken piyasada oluþan uzun vadeli faizlere bakmak ve ona göre davranmak zorundadýr. Merkez Bankasý, getiri eðrisindeki gidiþi izleyerek kýsa vadeli faizleri artýrarak ya da duruma göre düþürerek uzun vadeli faizlere ve dolayýsýyla enflasyona etki yapma þansýna sahiptir.
Bir resesyonla yada bir þok durumunda deflasyon sarmalýna girilecekse..bu durumda hem altýn, hemde dolar güvenli liman olmasý bakýmýndan birlikte yükselir diye düþünüyorum..saygýlar..
YTD.....
Yer Ýmleri