En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yahudiler yýllarca vatansýz yaþadýlar..ev arsa biriktirmek yerine altýn/gümüþ pýrlanta biriktirdiler..vede doðal olarak ticaretle uðraþtýlar..birisi yallah dediðinde, itilip kakýldýklarýnda, ellerindeki deðerli mücevherlerle baþka topraklara göç ettiler..onlar için önemli olan servetlerini korumaktý..ve korudular..
Bunu niçin anlattým..bizde öyle yapalým diye deðil..servet koruma aracýnýn ne olduðunu anlamak için anlattým..tabiki artýk devir deðiþti..eskiyle baðlantý kurmak gereksiz olabilir ama kaðýt paralarýnda ciddi oranda eriyebileceðini düþününce birikimlerinizi neyle koruyacaksýnýz?
Diyelim birde beklenmeyen oldu, felaket oldu, savaþlar oldu..o zamanda belki bir, sýfýrdan iyi olabilir, deðil mi?..
Ha hemen belirteyim benim açýmdan öyle olmuþ, böyle olmuþ farketmez..bu topraklardan baþka yerde ölmeyeceðim..![]()
Bu baþlýkta bir müddet önce bir bankanýn yýl sonu tahminin paylaþmýþtýk.
3,20 idi yanlýþ hatýrlamýyorsam.
Biraz revize ister artýk.
HaberTürk'te en iyi dolar tahmincisi olarak lanse edilen Mizuho bank analistlerinin yýl sonu tahmini ise, taze taze bir tahmin, 3,60-3,70...
http://www.haberturk.com/en-iyi-dola...665570-ekonomi
Olmazsa pardon der, revize ederler olur biter.
[QUOTE=feray007;1028549] Suriye'den elinde altýný veya dolarýyla gelenler Avrupa'ya kaçarken denize gömülen þiþme botlar yerine sürat tekneleriyle gitme imkanýna sahip oldular,Türkiye'de kalanlar ise kendilerine iþ kurma þansý buldular.Yani böyle bir genellemeye katýlmýyorum
Þimdi USD düþecek mi?![]()
Kusura bakmayýn son 35 gündür çok ciddi ciddi yazýlar yazdým, çizdim.. Alay edildim, müneccimlikle, hainlikle suçlandým.
Bundan sonra böölee...
Þimdi açýn Türkiye'nin önünü, durduramayacaksýnýz? Yapamayacaksýnýz? Edemeyeceksiniz? Beceremeyeceksiniz? Hepsi dýþ mihraklarýn oyunu...
Biz bu oyunu bozarýz arkadaþ...
Oyunu biz kuracazzz...
Yoksa biz uçup, kaçýp gideceðiz ama...
Engel olamazsýnýz... Ver mehteri... Ver ATV....
Çok çektiniz Sn selka çok...
Gelin oturun þöyle. Biraz dinlenin...![]()
Yer Ýmleri