cuma ABD verileri iyi gelirse 3,85+ kapatýr
cuma ABD verileri iyi gelirse 3,85+ kapatýr
daha önce eminim söylenmiþtir ama maalesef "winter has come"
"O'nun yaptýklarýný ben baþaramazdým. asýl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptým ama Atatürk'ün yaptýklarýný baþaramazdým…" Fidel Castro - Habitat Toplantýsý Ýstanbul 1997
asgari ucret resmi olarak 7.53 bu resmi federal ucret
ama pahali sehirler var San fransisco ne bilim NY falan orada adamlar kendi asgari ucretini belirlemis
Ben cok buyuk bir sehirde yasiyorum ama hayat cok ucuz burada
ona ragmen bazi turk isverenler basit isler icin bile saatte 13 dolara adam bulamiyorlar. Basit derken lokanta mutfak depoda yuk kaldir indir forklift kullan falan
Target denen buyuk supermarket mesela gecen hafta aciklama yapti ucretini kendi kendine kimse zorlamadigi halde 10 dolara cikarmis mesela
bu parayla cokta guzel yasarsin
Allah aþkýna aklý baþýnda insan yok mu bu memlekette `hele bir dur kardeþim` diyecek ? Baþýmýzda binbir türlü bela ve musallat varken, ülkenin dýþ borcu boyumuzu çoktan aþmýþken ve en kötüsü borçlu olduðumuz ülkeler ile papazý bulmuþken nasýl çýkýp ta KANAL ÝSTANBUL projesi`ne bu sene temel atýp baþlýyoruz denir. Hangi parayla yapacaksýn bunu be adam ? Diðer YÝD modeliyle yandaþ müteahhitlerine yaptýrdýðýn, itin bile geçmediði tünel , köprü projelerinde olduðu gibi parasýný yine 80 milyon insana`mý ödettireceksin ? Bu mudur ülkeye hizmet ? Eðer bu iþlerden memnun olan varsa Dolar 3.80 olduðunda yada 4-5 olduðunda gelip burada vik vik , kuru miliyetçilik yapmasýn madem elin þeyiyle gerdeðe giriliyor o halde acýtttý demeye yüzün olmaz.
Benim ABD'de yaþayacaðým yokta..Þimdi biliyorsun bu ''wage growth'' zamazingosu artarsa bireylerin harcamalarý artacaðýndan , piyasa þenlenir..enflasyonda artar..
enflasyon arttýmý, zaten iþsizlik minumumda..gelsin faiz artýþlarý..
iki örnek vermiþsin..diyebilirmisin ki ABD'de ücretlerde gözle görülür bir artýþ var..
Hani bu baþlýkta yazýyoruz da o bakýmdan soruyorum..![]()
7.5 yada 10 yada 15...
40saat/52 den --> 3.7usd/try
57720 tl <--> 115440tl arasi asgari ücret
15600$<-->31200$
16.848 tl bura..---1404 ---> 379.5 usd
hamburgerci/çöpçü maaþlarý yerine
az da düzgün meslek maaþlarýna bakmýyoruz..
mesela doktorlar... bide uzmanlaþanlar var
1.5 milyon tl yýllýk maaþ mý olur![]()
Yer Ýmleri