Çimentonun ana maddesi klinker...
O traþlanan daðlarýn önemli bir kýsmý da çimentonun ana malzemesi klinker üretimi içindir.
Türkiye hazýr beton ve çimento üretiminde Avrupa 1. cisi imiþ.
Dünya beþincisi...
http://www.yapimalzeme.com.tr/turkiy...tesine-ulasti/
Kolay deðil...
Çimentoda 100 milyon ton üretim kapasitemiz varmýþ...
Ýzmir'in iki büyük çimento fabrikasý bizim oturduðumuz bölgenin içinde...
Biz tümüyle raslantý, yerel rüzgarlarýnýn yönü hayrýna kurtuluyoruz duman ve toz altý olmaktan...
Malum tüm çimento fabrikalarýnýn baca filtreleri bulunur.
Ama çalýþtýrmak hem zahmetli hem maliyetli olduðundan, denetimi yýrtarlarsa çalýþtýrmazlar.
Filtre dediðin þey hem elektrik masrafý yapar hem de arada bir üretimi durudurup temizlemek gerekebilir.
En azýndan benim içinde olduðum dönemde durum böyle idi...
Gazete haberi : Türk Telekom un sahibi olan þirketin ,T. Telekom almak için aldýðý borcu ödemesi için son tarih, 23 aðustos 2017. Adamlar 10 yýlda 5.7 milyar dolar temettü almýþ , borcunu ödemiyor.![]()
Benim bulunduðum ilde özellikle tekstil üretiminin azalmasýndan sonra patronlar kendilerini mermere vurdu..dolayýsýyla ilk iþleri dað traþlamak..diðer yöreleri bilmiyorum ama Muðla ve Denizli'de Afyon'dan sonra iyi traþlanmaya baþladý..
Dumankaya inþat maðdurlarý yaklaþýk 10 bin kiþiymiþ ,Ýnþat faaliyetleri durmuþ ,fakat maðdurlar bankalara ve kiralarýný ödemeye devam ediyorlarmýþ. Bu tarzda emlak ,bankalarýn sermayelerinde var mýdýr acaba .![]()
Gazete haberi :Bakan soylu özür dilemiþ ,Þirket listesi yanlýþlýkla gitti demiþ Alman hükümetine.
Yer Ýmleri