Þu anki sýnýrlama enerji gereksiniminden ziyade iþlemin uzun ve iþçiliðin fazla olmasý, eðer iþ sadece enerjiye kalmýþ olsaydý altýn fiyatlarý zaten anýnda çökerdi, zira dünyanýn bir çok bölgesinde maliyetsiz enerji üretimi mümkün. (örneðin irlanda).
Son 3 senedir, okyanus aþýrý çalýþan çok büyük yük gemilerinin altýna, altýn ayrýþtýrýcý sistemlerin yerleþtirildiðine dair duyumlar alýyoruz.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yatýrým tavsiyesi olmasýn ama önümüzdeki haftalarda dolarda güçlenme bekliyorum..gerekçelerim aþaðýda;
-Güçlü Euro, AB'de enflasyon ve büyüme açýsýndan yavaþ yavaþ sorun olmaya baþlar..Zayýf dolar ise ABD için tam tersi..
- FED Eylül gibi bilanço küçültmesi açýklayacak(vazgeçmezse)..bu yüzden Eylül 19-20 toplantýsýna kadar dolarda bir beklenti oluþacak..
-Çin'le ilgili ticaret kýsýtlarý açýklanacaktý..Haberlere baktým bir þey bulamadým, sanýrým ertelendi..dolar açýsýndan çok çok önemli..
-Beyaz saray ekonomi sözcüsü Gary Cohn Þirket vergi kesintileri yasa tasarýsý için sonbaharýn baþlarýný iþaret ediyor..trilyonlarca dolarýn ABD'ye dönmesi sözkonusu..fakat uygulanacak vergi oranýnda bir belirsizlik var..Trump vergi kesintisinin %15'e düþüreceðinden söz ederken, Gary Cohn OECD ortalamasý 23'ün uygun olduðunu düþünüyor..bilindiði gibi ABD'de yurtdýþý þirketlere uygulanan vergi kesintisi %35..Sanmýyorum ama Trump %15'te kararlýysa, çok ses getirir..
Way be...
Bugün itibar ile çok cuzi fiyatlarla aldýðým (btc ortalama fiyatým altýn için ödediðim fiyatýn 4'te biri neredeyse) bitcoin'lerin ederi, elimdeki altýnlarýn ederini geçti. Sepetteki aðýrlýk %3, %5 derken %9'a dayandý kendi kendine.
Ýkisini de Geçen sene Eylül'de hemen hemen ayný günlerde almaya baþladým. Altýndan karým -%1, bitcoin... ~+%300
Demek ki; emtia var, emtia var.
Acaba %90'a dayandýðý günleri görecek miyim?![]()
Bi kere eski iþten tiplemelerle kibris a gittiydik
Tabi Otel de her tür kumar icadý var
Birçoðu kaybetti birazi kazandý
Tabi kazananlar kendini zeki sanýp Þiþiniyolar
Bu eteryum bitkoindede kasa kim ona bakmak lazým
Mesela Lehman batýþ ile kasa kazandý
Pekçok hisseyi önceden akillim arapa itelediydiler çünki
Kasa içinde Batmak daha karliydi battý
Yani içinde olunulan oyunu bilmiyonki satmadan o koin lere kazandim diyemezsin bi kere
Ha ben mi valla kardes dedim ya içki ya kumar ayný anda iki günah olmaz birini tercih edip ordan devam ettiydim neyse esas konu enerji rayteon þirketinde ilk yarý iletkenin mucidi dayý vefat edelim epey oldu Tüm bilgisayarlar o sayede çalýþýyo ama þimdi enerji için öyle bi sihir bulmak zor neden bir o dönemin mucit adamlari kendi ayakkabisini kendi boyayan tiplerdi neden iki O dönemin þirketleri kendi adamýnýn patentini tam öder allem kullem etmezdi Þimdi ikiside yok yani öyle 3 kuruþa enerji yok enerjinin verimli ve az kullanýmýna odaklanilmali. Aaa þu fuzyonu þu sirket gelistircekmis Andersen'den masallar belki 3000 sene gelistiremiycek ne biliyon
Mesela insanoðlu tekerleði bulalý 4000 yýl
Seyahat valizini bulalý 250 yýl
Oldu
Ammaaaa
Bu ikisini birbirine monteleyip troley valiz yapali daha 18 sene olmadý
Neden
Çünki rulman pahali idi
Biz genckene
Þimdi nick name de yazýldýði gibiyik
Herkeþ bi gün morukluycaktir
Seyahat valizinin icadý tren kullanýmýyla tekerlekli valizin icadý ise uçak seyahatinin yaygýnlaþmasý ile ilgili olabilir mi ? .
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri