izmiride bitirecekler, 25 sene öncesini hatýrlýyorum ne kadar güzeldi,kordon özfatura efendi tarafýdan daha doldurulmamýþ,otur biraný iç. nüfus, trafik çok azdý. bornovadan basmaneye arabayla gitmen 10dk almazdý. þimdi trafikte 1 saati bulduðu oluyor. fuarýn çevresi akþamlarý keþmekeþ oluyor,þehrin huzur dolu ruhunuda bitiriyor göçle gelenler. ben göçle gelenlere karþýyým bu ne ya tüm iç-doðu anadolu þehri iþgal etti. otursunlar kendi þehirlerinde.
Aynen .yakinda santiye gibi olacak izmirin göbeði gokdelenler dikiliyor .
karsiyakda nerdeyse tek serit olan yola birde tramvay yaptilar ayni þekilde goztepe tarafýnda da ayni yolun ortasindan tramvay geçiyor ve Ýzmir'in tam göbeðindeki Halkapýnar civari zaten is saatinde kilit.
bu tramvay isini düþünen ustun zekayi.
Kutlamak isterim![]()
Dolar almýþ gibi yapacam..
Bunu nisan dan beri çeþitli yazýlarla destekleyecem..
Sonra burada satýn subliminal li yazýlar döþeyecem.
Sizin elinizdekileri alacam
Sonra pýrr..
He yok ben almayacam ben maaþlý elemaným..
Millet olarak komple kafayý yemiþiz ..Þaka deðil..Cidden..Böyle düþünenler çok var..
Hisse baþlýklarýnda da çok gördüm sen patron sun malýmýzý istiyorsun vermeyiz pýþýkkkk diyenleri..
La bu tipler sokaklarda aramýzda dolaþýyorlar..
Nasýl bir beyinsel zarar dýr bu ya..
boþverin, millet her þeyden kýllanýr olmuþ, kimseye güvenmiyor artýk.
bayram öncesi dolar düþer dedik, burdaki çoðunluk dalga geçti.
para kazanmak mý önemli, haklý çýkmak mý?
Elde var SIFIR. SIFIR. SIFIR.
Hem DOLAR arttý, hem FAIZ uçtu gitti, hem ÝÞSÝZLÝK tarihi rekor seviyelerde.
KGF kredileri ve OHAL olmasa iflas haberlerini seyrederdiniz.
Sonuç ne? Faizi arttýrmasaydýn bir kere ölürsün. Þimdi sürekli öleceksin.yüksek faiz ile dirilip dirilip öleceksin.
Dolar buralardan KADEMELÝ olarak alýnýr günlük %4 faize verilir. Kar super. Riski yok. Amerika da 10 yýllýk TBOND gerisi %2. Net kar tam iki katý. Enflasyon %1. Günlük %4 dolar faizi nerede var? Enflasyonun tam 4-5 katý getiri elde ediyorsun.
Bu faize CARRY TRADE gelir ve gelmeye devam ediyor!
Ýki gun sonra CARRY TRADE gitmek istiyorum diyecek. Kar alma zamaný gelince. Tekrar faizi arttýrmak gerekecek.
Daha önce kimsenin iddia etmediði patenti bana ait iddialar..
Yaz boyu dolar yatay geçer..(bu tuttu)
Þimdii..
1. Sonbahar kýþ ..Borsalar süper ralli..
2. Sonbahar kýþ..Dolar 3.30 (henüz kimse pek telaffuz etmiyor )
3. Eylülde faiz artýþý veya QT dolarýn yönü deðiþmez..Ne olursa olsun FED in güvercin takýlacaðýný düþünüyorum.Hatta Faiz arttýrmayabilir QT konusunda geveleyebilir..
4. Dolar trend i bütün dünyada sona ermiþ olabilir..eurusd ilk hedef 1.25 sonra 1.40
Bu durum da dolar min 3 sene kaybettirir..
Kýsa vade den uzuna sýraladým..
Varsa karþý görüþ beklerim..
Yer Ýmleri