bir de hedef veriyor ya. senin ve ustanýn hedefleri ne zaman tuttu ki. rezil olup durdunuz. yüzünüz de kýzarmýyor. gören de bunu hastan bir nimetten sayacak.)
bir de hedef veriyor ya. senin ve ustanýn hedefleri ne zaman tuttu ki. rezil olup durdunuz. yüzünüz de kýzarmýyor. gören de bunu hastan bir nimetten sayacak.)
Þimdi biraz 2016 analizi yapalým..
MACD haftalýk grafik..
Davutoðlu düþüþü ile düþen dolara bir ayak kondu hopp kardeþim dendi..
2.78 lere gelen dolar 3 lere kadar bir kaç günde gitti..
Dolarcýlar ümitlendiler..
Gerisin geri 2.82 ye kadar geldi..
Brexit oldu 3 tl yi gördü gerisin geri 2.86 e geldi..
Ardýndan malum darbe olayý oldu..
2.89 dan 3.10 a gitti..Tamam bitti bu iþ derken dolarcýlar
Týpýþ týpýþ 2.92 ye geldi..
Dolarcýlar kayýþý kopardýlar..
Bir dahaki 3 tl yi geçiþde hepsi satýþa yöneldi idi..
Þimdiii..Buradan ne dersler çýkar..
1.Mayýs 2016 benzeri bir hareket görmeden dolar alýmýný tavsiye etmem..
2.Ýlk fýrlama hareketinde dolar alp baþýný gitmedi gidemedi..Üzerinden 2 tane daha fýrlama hareketi geçirdi..
a.Bunlarda da geri geldi
b.Peki kimse farketmesede yükselen dipler vardý..
3.Bu süreçte MACD sýfýr ekseni altýndan tepki verdi ve devamlý yükseldi..
Yani dolarda alým zamaný eylül ekim 2016 idi..
Bankalar çaktýrmadan dolar faizlerini 4.50 lere çektiler idi..
Dolar MACD ye bakýyoruz daha düþüþ trendindeyim diyor..Bitirmedim diyor..
Bitirdiðine dair saðlam bir dönüþ (hemn fiyat hem indikatör) olacak ....birrrrrrrrr
Bir süre dolarda git geller olacak millet heyecan yapacak ama her seferinde fos çýkacak...ikiiiiiiiiiii..
sonraaa..
ehhh
o yüzden dolarýn zamaný gelmedi diyorum...ne zaman gelir bilinmez..sinyalleri izleyeceðiz..
Not: Okla iþaretlediðim yerler önemli..Seçim 2015 AKP yeniden iktidarda..Dolar dip 2.75..
Diðeri dolar sat kampanyasý dolar dip 3.33
Ýlkinde o gösterdikleri deðere 7 ay sona yaklaþtýrdýlar..2.78 den çevirdiler..Diðerini bekliyoruz
Bende geleceðe biraz turp suyu sýkayým..
Niyet ettim ......... gelecek olan resesyona, negatif faizlere..
Kenneth Rogoff amca ne demiþ bakalým..
Hesabý yapanlar ortada..Medya ayrý telden, onlar ayrý telden..Prepare for negative interest rates in the next recession, says top economist
http://www.telegraph.co.uk/business/...top-economist/
ECB'si BOJ'u bundan muaf deðil..
Geçmiþ aylarda bu negatif faizler(daha negatif) konusunda yazmýþtým:
YTD deðildir ama MB'larý kriz çýktýðýnda para çoðaltsýn..krizden çýkýlsýn, büyüme artsýn, ortalýk süt liman olsun vb..yok öyle 3 kuruþa 5 köfte..Geçen gün yabancý bir uzman ABD resesyona girdiðinde, geçmiþ örneklere bakaraktan resesyondan çýkabilmek için FED'in ortalama 300 baz puan faizlerini indirmesi gerektiðini söylemiþti..þimdi kaçtayýz; 1,25'te..3'e varmaya daha ne kadar var; 175 baz puan..ona göre FED'in böyle bir hedefi varmýþ..arttýracak diyor..mantýklý olabilir..ancak ben þüpheliyim..çok zor..Boston Fed Baþkaný Eric Rosengren, düþük faizlerin finansal istikrara iliþkin riskler getirdiðini belitti.
Düþük faizlerin gelecek resesyonlarla mücadeleyi zorlaþtýrdýðýný belirten Boston Fed Baþkaný, düþük faizlerin finansal istikrar endiþeleri oluþturduðunun altýný çizdi.
Mr. Rosenberg'de doðal olarak mealen ne diyor; gelecek resesyondan korunabilmek için faizleri arttýrmalýyýz..
Ýþte bütün mesele burda; OLMAK YADA OLMAMAK..
Faiz arttýrýrken yarý yolda ABD resesyona girerse..FED kendini negatif faizlerin neresinde bulur, düþünmek lazým..![]()
Valla, fiyatlar þu þekilde týrmandý , eski müþteri indirimi seyrek saç indirimi hak getire:
2003: 1.5TL ( 1 dolar )
2004: 2.0TL (1.5 dolar)
2005: 2.5TL (1.75 dolar)
2007: 5TL (3 dolar )
2010: 10TL (5.5 dolar)
2011: 12TL (4 dolar)
2013: 15TL (8.5 dolar)
2015: 18TL (7.2 dolar)
2016: 20TL (7 dolar)
2017: 25 TL (7 dolar)
2017: (2.yarý) 8TL senaryosu gerçekleþirse 3.49 dolar kurundan ( 2.3 dolar) back to the future back to 2005
25 TL'den sonra 1 kere kestirdim ve sonrasýnda iþ yerine yakýn daha rekabetçi bir muhitte 8TL'ye bir yer buldum. Bu sefer orada kestireceðim. Daha kestirmedim.Ayný sonucu alýrsam, berber enflasyonum -%300 olacak.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Dolar pozisyonumu %10 dan %25 e yukselttim.
TL pozisyonumu %50 ye indirdim. Dolar biraz daha düþerse TL pozisyonumu %25 e kadar indireceðim.
ALTIN pozisyonum %25 sabit.
Yer Ýmleri