-
enki
Marjinal etki + haber
1.40 dan 1.03 e düşen euro da eksi faizden çıkış treader lar için bir HABER dir..Para yapılır bu haber ile..
Tabi tam gaz süper gevşek para politikası ortamında bu haber BÜYÜK tür..
Misal FED in ilk faiz artırımı ile olası bir eylül yada aralık artırımı aynı sarsıntıya yol açmaz.
BOJ da bu 2 liye uydu neden bende yapmıyorum ulen dedi 2013 den itibaren başladı..
20 sene de 30K dan 8K ya düşmüş sürünen borsası da 20K ya geldi bu süreçte..
Ama para basmanın marjinal etkisi artık iyiden iyiye zayıflıyor..
Bu durumda benim beklentim süper ralliler..
Ben dünya çok iyiye gidecekler çiçekler böcekler demiyorum..
Dönüş bugünden yarına olmaz diyorum..
-

Originally Posted by
gundwane
enki
Marjinal etki + haber
1.40 dan 1.03 e düşen euro da eksi faizden çıkış treader lar için bir HABER dir..Para yapılır bu haber ile..
Tabi tam gaz süper gevşek para politikası ortamında bu haber BÜYÜK tür..
Misal FED in ilk faiz artırımı ile olası bir eylül yada aralık artırımı aynı sarsıntıya yol açmaz.
BOJ da bu 2 liye uydu neden bende yapmıyorum ulen dedi 2013 den itibaren başladı..
20 sene de 30K dan 8K ya düşmüş sürünen borsası da 20K ya geldi bu süreçte..
Ama para basmanın marjinal etkisi artık iyiden iyiye zayıflıyor..
Bu durumda benim beklentim süper ralliler..
Ben dünya çok iyiye gidecekler çiçekler böcekler demiyorum..
Dönüş bugünden yarına olmaz diyorum..
''Marjinal etki+haber'' bu kısmını bende düşündüm ama EUR/USD kısmında bu etkinin üstüne çıkmışlar gibi geliyor bana..FED'in bu faiz farkı ve geri sarma ortamında bu kadarı olmamalıydı diye düşünüyorum..kaldıki tamam, diyelim ki EURO bu yüzden dolar karşısında yükseliyor..peki BOJ'un aşırı genişlemesi devam ederken YEN neden USD karşısında yükseliyor..hadi birileri bahane üretiyor, komiklik yapıyor K.Kore füzesi felan..Peki İsviçre Frankı dolar karşısında neden yükseliyor..üçünün ortak özelliğini görebiliyormusun..
Şimdi BOJ, bu ikiliye(FED,ECB) uydu şeklinde bir şey yok..eğer uyan birileri varsada Japon örneğini alarak uygulayan en başta Bernanke'dir..çünki Japonlar 1990 yıllardan beridir deflasyon sarmalı içindeler ve bu QE olayı ve benzerlerini ABD ve Avrupa'dan çok önce denediler..fakat boyutu hiç bir zaman 2013'ten sonraki kadar büyük olmamıştı..Programın ismi Abeonomics mi neydi, resmen azıttılar o tarihten sonra..geçen günde Kuroda Jackson Hole'da aşırı genişlemeyi sürdüreceğiz dedi..düşünebiliyormusun gelinen noktayı..
Neyse esas mesele şu, bu aşırı genişlemeden çıkan paralar nereye gidiyor..Hepsi Japonyada mı kalıyor sanıyorsun..tahvil karşılığı Japon bankalarınca alınan paralar nerelere yolculuk yapıyor..bir kısmı borsalarda felan olmasın..o yüzden yazdım, sende borsacısın..bilmen gerekir diye düşündüm..saygılar..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri