ECB para basmaya devam ediyor.
![]()
ECB para basmaya devam ediyor.
![]()
TRUMP ýn bütün tiyatrosu dolar aþýrý deðerlenecek zokayý tuttuk ne yapacaðýz oyunu. QE de yapamýyoruz. En iyisi Ýran, Kuzey Kore, Katar,... sýrada kim varsa hepsi ile dalaþýp film çevirelim. Hem silah satarýz hem de dolarýn artmasýný en azýndan bir müddet engelleriz.![]()
Sn.Enki hala ayný düþüncedeyim. Rahat olup hayatý yaþayabilmek için %50 USD %50 TL derim.. Yalnýz; 3,50 altýna gelen kur beni tahrik etti. 3,47 TL de dayanamadým. Almaya baþladým. 3,45 de sert alýmlarda bulundum... En son 3,4071 TL yi görünce gen aldým. Þu an tekrar hesabýmý yaptým. %93 USD %7 TL deyim... Ýner mi? Sanki momentum iner gibi diyor. Pazartesi büyüme rakamý bence önemli.. Takip edip izlemek gerek...
3,31 TL ler bir teknik olarak mümkün ama ben 3,31 TL altýný pek olasý bulmuyorum. Hatta 3,30-3,35 bandýnda en fazla bir kaç gün içinde yeniden 3,35-3,40 bandýna yerleþir diyorum...
Yakalayan olursa...
3,31 altý olmaz mý? olabilir.. O da onlarýn olsun.. Ne diyeyim ki..
Varlýk fonunun karlarý nerelere rücuu edildi? Bilmek isterdim.. Daha doðrusu Sn.CB nýmýz varlýk fonunda hedeflenen amaca bir türlü ulaþamadýk dedi..
Doðrusu her gün her saat piyasalarý takip eden birisi olarak bu varlýk fonu ile ne hedeflenmiþti ben bilmiyorum.
Varlýk fonunun bu denli hýrpalanýp, ortada kalmasý hoþ deðil..
Benim bu soruya kimse cevap yazmamýþ...![]()
sizin FIAT para sisteminden herhalde haberiniz yok veya da FIAT'ýn yalnýzca bir araba markasý olduðunu düþünüyorsunuz, dünyadaki tüm ülkelerde artýk "fraksiyonel rezerv para sistemi" uygulanýyor, ayrýca isteyen merkez bankasý kendi ülke borçlarýný seküritizasyona tabi tutabiliyor yani menkulleþtirebiliyor aynen ECB BoJ BoE FED vs nin yaptýðý gibi, mesela Japonya merkez bankasý her sene yýllýk GSMH'nin %10 una yakýn kamu borçlarýný menkulleþtirir ve bu nedenden dolayý BoJ nýn elindeki Japon devlet tahvilleri yýllýk GSMH nin %150 si kadardýr ve bu oran hala artmaya devam etmektedir, yaptýðýnýz yorumlar piyasa gerçekleriyle uyumsuzdur.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
100% katýlýyorum, 1.20 den 1.40-1.50 ye doðru yol alan bir EURUSD paritesi Avrupa birliðini çatýrdatýr, en baþta da Ýtalya ile Ýspanya ekonomileri güme gider, bunlarý da Portekiz Yunanistan Ýrlanda takip eder. Ýtalya'nýn batmasý demek AB'nin batmasý demektir. 2 trilyon euroluk (yýllýk GSMH) bir ekonomidir Ýtalya ve "too big to fail" kategorisindedir. Eðer EURUSD 1.20 yi aþýp 1.40-1.50 lere doðru yol almaya baþlarsa ilk çökecek ekonomi Ýtalya olur.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri