Þimdilik ilkin þu gittiðimden beri atýp tutan kereste tüccarlarýný bir engelliyorum bunlara ayýracak ne zaman var bende nede enerji yaþýmýz geçti artýk, ha o ban yediðim gün ekraný bir f5 ledim çat 18 ine kadar banlýsýn o ara benim köyde rica ettim adam terste kaldý kaçtý denmesin arkamdan diye onlarda buraya yazdýlar iþte ama onlar bile kaç gündür uðraþýp duruyorlar ki benim köyde uðraþmayýn diye rica ettiðim halde yani birini sevmek, onun yanýnda olmak yani bunlar bu zamanda pek olmayan þeyler beyler. Ben dostumun kýymetini bilirim dostum da benim kýymetimi bilir.
Ben grafik ve analizlerde baþkalarý gibi bilgi saklamam. Herþey açýk açýk yazarým , yazarým ki bilgi hiç olmasýn baþkalarýna yararýmýz olsun.
Örnek olarak endeksin TL bazlý 4,23 de tepe yaptýðýnýn hesabýný yaptým emtialarda bu rakam 5,00 dýr dedik ona göre tepe kovaladým ki trendlerde tepe kovalamak en zor þeydir stoplarýný geniþ tutman gerekir vs.vs.
Bizim köyde þurda bir kaç ay sonra beni rahat geçecek arkadaþýmýzýn biri reis dedi bak usd bazlý bakalým dolar bazlý 4,23 e daha var
dedi sonrasýnda dolar bazlý baktýk aynen doðru çýktý.
Dolar bazlý 5,00 tepesini dün yaptý sepet kur bazlý 4,23 tepesini gene dün yaptý ancak endeks TL bazlý tepesi 125000 de kaldý yani burada yabancý yatýrýmcý aðýrlýklý olduðu için adamlar dolar bazlý grafiði baz aldýklarýndan tepe hesabýnda hatalý kaldýk.

Þimdi benim köyde aðbi bitirdin bizi battýk bittik edebiyatý yapan yok saðolsunlar ama iþte bilgi geliþimi var. Kazancýný TL bazlý endeksden aldýðýn u30vadelinin teknik analiz tepe ve dip hesabýnýn dolar ve sepet kur bazlý olduðunu 5000 puan içeri girerek öðrendik.
Þimdi iþin diðer yaný yatay düzeltmede dolar yükselecek baþlýðýnda hatta viop baþlýðýnda da kaç kere pozlarý yazdým 700-700 topladýk yahu 1 kiþi harici eline saðlýk diyen çýkmadý. Gittik tepe avcýlýðýnda terste kaldýk hobaaaa eh bu iþ böyle ama diyorum ya bizim köy bu iþler için okul gibi oldu artýk.
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Yer Ýmleri