Allah belasýný versin , ne lanet kaðýtmýþsýn...
"ytdeðildir."
Allah belasýný versin , ne lanet kaðýtmýþsýn...
"ytdeðildir."
çok güzel kagýt aslýnda kýsa vadeli borçlarý çok az artmýþ uzun vadeli borçlar %16 gibi artmýþ,
özsermayesi 131 den 148 e çýkmýþ, brüt satýþlar artmýþ, net esas faliyet karý 3 den 6 ya çýkmýþ neredeyse %100 artmýþ...
sadece geriye kalan þey sabretmek bence, ufak ufak lotlarý arttýrmak bana göre...YTD..
Uzun süredir iþlem hacmi düþen info yatýrým ilk defa bugün ilk 5 de yerini alýyor.Gedik yatýrým ile beraber.Ve bir miktar artý pozisyonda bulunuyorlar.Cýtýbank (yabancýlar) güçlü þekilde pozisyon aldýktan beridir hisse kendini toparlayamadý maalesef.Ve 5 milyon lot a ulaþan yabancýlar 2 milyon lotu zararýna sattýlar.POZÝTÝF ENDEX POZÝTÝF HABER bile hisseyi etkilemedi.YKREDÝ YATIRIM ýn sayesý ile.
Geçen sene 29.08 de start alan bntas 19.09 tarihine kadar yükselmiþ.Bakalým bu sefer de yapabilecekmi.Ýlk olarak 3.74 üzerin de bir kapanýþa ihtiyacý var.Ýkinci si ise 3.94 kapanýþ önemli nitekim uzun vadeli çýkýþ trendinin minimum seviyesi buradan geçiyor.
Bu arada herþey ile olumlu olan Bntas sadece fiyatýnýn olumsuz oluþu son 1 ay içinde herkez i (çoðunluðu)dökdü diyebiliriz.
Evet bizde kýzdýk ve çok kýzdýk ama vazgeçmedik.Beklemeye devam..
SAYGILAR SEVGÝLER
Güncelleme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ? Hayýr
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 31.08.2020
Kayýtlý Sermaye Tavaný (TL) 100.000.000
Mevcut Sermaye (TL) 64.500.000
Ulaþýlacak Sermaye (TL) 80.625.000
Bedelli Sermaye Artýrýmý (Rüçhan hakký kullandýrýlarak)
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakký Kullaným Tutarý (TL) Rüçhan Hakký Kullaným Oraný (%) Rüçhan Hakký Kullandýrma Fiyatý (TL) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kýymet Nevi Rüçhan ISIN Kodu Kullanýlmayan Rüçhan Hakký Tutarý (TL) Ýptal Edilen Pay Tutarý (TL)
A Grubu, Ýþlem Görmüyor, TREBANT00018 3.000.000 750.000,000 25,00000 1,50 A Grubu A Grubu, Ýþlem Görmüyor, TREBANT00018 Nâma
B Grubu, BNTAS, TREBANT00026 61.500.000 15.375.000,000 25,00000 1,50 B Grubu B Grubu, BNTAS, TREBANT00026 Hamiline
Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakký Kullaným Tutarý (TL) Rüçhan Hakký Kullaným Oraný (%) Kullanýlmayan Rüçhan Hakký Tutarý (TL) Ýptal Edilen Pay Tutarý (TL)
TOPLAM 64.500.000 16.125.000,000 25,00000
Satýlamayan Paylarýn Taahhüdüne Ýliþkin Açýklama Yoktur
Para Birimi TRY
Ek Açýklamalar
Yönetim Kurulumuzun 31/08/2020(bugün) tarih ve 2020/28 nolu kararý ile; Þirketimiz Yönetim Kurulunun 16.07.2020 tarihinde almýþ olduðu yeni yatýrým kararlarýný gerçekleþtirmek ve bu doðrultuda da öz kaynaklarýný güçlendirmek amacýyla;
1. Þirket esas sözleþmesinin "Sermaye Ve Paylar" baþlýklý 6. ve "Sermayenin Artýrýlmasý" baþlýklý 6'nci maddelerinin vermiþ olduðu yetkiye dayanarak, 100.000.000,00 TL (Yüz milyon Türk Lirasý) kayýtlý sermaye tavaný içerisinde, 64.500.000,00 TL (Altmýþ dört Milyon Beþyüz Bin Türk Lirasý) olan çýkarýlmýþ sermayesinin tamamý nakden karþýlanmak suretiyle 16.125.000,00 TL (Onaltý Milyon Yüz Yirmibeþ bin Türk Lirasý) nakit (bedelli) olarak % 25 oranýnda artýrýlarak 80.625.000,00 TL (Seksen Milyon Altýyüz Yirmi Beþ Bin Türk Lirasý) ye çýkarýlmasýna,
2. Artýrýlan 16.125.000.-TL sermayeyi temsil eden, beheri 1,00 TL nominal deðerli, 750.000 adet A grubu nama yazýlý imtiyazlý, 15.375.000 adet B Grubu Hamiline yazýlý payýn hamiline yazýlý olarak kayden ihracýna, ortaklarýn yeni pay alma haklarýnda herhangi bir kýsýtlama yapýlmamasýna,
3. Þirket esas sözleþmesinin 6. maddesinin Yönetim Kurulu'na verdiði yetki uyarýnca, mevcut ortaklarýn yeni pay alma haklarýnýn 1 Türk Lirasý nominal deðerli her bir pay için 1,5 Türk Lirasý fiyattan (1 Türk Lirasý nominal deðerli pay için 1,5 Türk Lirasý deðer üzerinden) kullandýrýlmasýna,
4. Yeni pay alma hakký kullaným süresinin 15 (On beþ) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlamasý halinde, yeni pay alma hakkýnýn kullaným süresinin, izleyen iþ günü akþamý sona ermesine,
5. Ýþ bu sermaye artýrýmýnda (A) grubu imtiyazlý pay sahiplerine (A) grubu imtiyazlý nama yazýlý pay, (B) grubu pay sahiplerine (B) grubu hamiline pay verilmesine,
6. Yeni pay alma haklarýnýn kullandýrýlmasýndan sonra kalan paylarýn tasarruf sahiplerine satýþ duyurusunda ilan edilecek tarihlerde;2 iþ günü süreyle 1 TL Nominal deðerli pay için 1,5 TL deðerden düþük olmamak üzere Borsa Ýstanbul A.Þ. Birincil Piyasasý'nda oluþacak fiyattan satýþa sunulmasýna,
7. Borsa Ýstanbul A.Þ.'de Birincil Piyasada süresi içinde satýlmayan paylarýn mevcudiyeti halinde, VII-128.1 sayýlý Pay Tebliði'nin 25. maddesi çerçevesinde satýlamayan paylarýn 6 iþ günü içinde iptal edilmesi için Sermaye Piyasasý Kanunu ve ilgili tebliðlere uygun olarak gerekli iþlemlerin yapýlmasýna,
8. Sermaye artýrýmý nedeniyle çýkarýlacak paylarýn þirket ortaklarýna SPK ve MKK'nýn kaydileþtirme ile ilgili düzenlemeleri çerçevesinde kaydi pay olarak daðýtýlmasýna ve yeni pay alma haklarýnýn kaydileþtirme sistemi esaslarý çerçevesinde kullandýrýlmasýna,
9. Yönetim Kurulu'nun iþbu kararýyla karara baðlanan bedelli sermaye artýrýmýndan elde edilecek fonlarýn kullanýmýna iliþkin olarak Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Pay Tebliðinin (VII-128.1) 33. maddesi gereðince hazýrlanmýþ olan iþbu karar eki "Sermaye Artýrýmýndan Elde Edilecek Fonun Kullanýmýna Ýliþkin Rapor"un onaylanmasýna,
10. Sermaye Piyasasý Kanunu'nun 18/7 ve II-18.1 sayýlý Kayýtlý Sermaye Sistemi Tebliði'nin 12/2 maddeleri uyarýnca sermaye artýrým iþlemlerinin tamamlandýðýna dair alýnacak Yönetim Kurulu kararý ve gerçekleþtirilen satýþ tutarýna iliþkin belgeler ile birlikte esas sözleþmenin sermayeye iliþkin maddesinin yeni þekli hakkýnda uygun görüþ almak amacýyla Sermaye Piyasasý Kurul'una ("SPK" veya "Kurul") baþvuruda bulunulmasý, Kurulun uygun görüþünü izleyen 10 gün içinde sermaye artýrýmýnýn tescili için Bandýrma Ticaret Sicil Müdürlüðü'ne baþvurulmasý dâhil SPK, Borsa Ýstanbul A.Þ., Merkezi Kayýt Kuruluþu A.Þ., Takasbank A.Þ. ve diðer tüm kamu ve özel kurum ve kuruluþlar nezdinde yapýlacak tüm iþ ve iþlemlerin gerçekleþtirilmesi ve sermaye artýrýmýna iliþkin olarak aracýlýk hizmeti satýn alýnacak aracý kurumun belirlenmesi, hususlarýnda Yönetim Kurulu Baþkaný Sayýn Adnan ERDAN'ýn yetkili kýlýnmasýna, Katýlanlarýn oybirliði ile karar verilmiþtir…"
Yukarýdaki açýklamalarýmýzýn, Sermaye Piyasasý Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliðinde yer alan esaslara uygun olduðunu, bu konuda/konularda tarafýmýza ulaþan bilgileri tam olarak yansýttýðýný, bilgilerin defter, kayýt ve belgelerimize uygun olduðunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doðru olarak elde etmek için gerekli tüm çabalarý gösterdiðimizi ve yapýlan bu açýklamalardan sorumlu olduðumuzu beyan ederiz.
Yine haberi yapýþtýrmak bize düþtü.
Öncelikle bedelli haberi her zaman kötü algýlanýr.Yani burada da acaba kötü mü algýlanmalý bu 1 milyon dolarlýk soru.
Genelde bedelliyi batýk hisseler borçlarýný ödemek için yaparlar.Bu kimi zaman olumlu (þirket batmaktan kurtuluyor diye) algýlanýr kimi zamanda batýyor bu alacaðý paralarý da alýp batacak diye olumsuz algýlanýr.
Gelelim BNTAS a daha önce belirttiði gibi üretim de ki bir bölümde lak hattý alýnarak üretimin artýrýlmasý ve maliyetlerin düþürülmesi için ek bir tesis daha yapýlacaðýný belirtmiþ yerli veya yabancý ortak arayýþýna girmiþ ama malum bulamamýþ ve bizden tahsil etmeye çalýþýyor.
Dolayýsý ile ortak bulamadýðý için olumlu yaný kimseye muhtaç olmadan iþi tek baþýna yüklenmek istiyor.
Kýsa vadede genelde NEGATÝF algýlanýr.Uzun vadede POZÝTÝF algýlanýr.
Þimdi asýl soru þu 16.07 de ki açýklamadan sonra dýr bir türlü istikrara kavuþamayan ve sürekli düþen Bntas , o zamandan beridir satýþ baskýsý altýnda idi.Acaba bu kýsa vade deki negatiflik satýn alýnýldýmý ! ..
Bana kalýrsa yarýn negatif bir açýlýþ sergiliye bilir.Umarým taban olmaz.Ortam da ( endex) uygun.Umarým süpriz yapar tam tersi olur.
Bu önümüzdeki 15 günün fýrtýnalý gececeði kesinleþmiþ oluyor.Bakalým görelim.
SAYGILAR SEVGÝLER
Alt tarafý %25 (1.5 tl 'den %40 a yakýn) bedelli ile taban olursa burdan patrona speðe baya söverim.
Bu sene bedelli açýklayan çoðu dandik hisselerin tamamýna yakýný prim yaptý. Bntas niye çok düþecek?
Ayrýca þirketin kasasýnda vadeli de 40 milyon tl gibi ciddi bir para var. Buna raðmen bedelli yapýyor nakiti bozmak istemiyor. Bence de bu bedelliye hiç gerek yoktu tabiki ama gelecek paranýn hepsi büyümeye katký yapacak yerlere gidiyor. Diðer batýk þirketler gibi borç kapatmaya deðil.
Ben þahsen düþerse desteklerden ek alým yapýp beklerim. 3.55 lerin altýna gelirse her platform da patrona ve speðe de sayýp sövmeyi ihmal etmem.
Bir çift laf da patrona edeyim. Adnan bey kasadaki 40 milyon tl nakite raðmen hala 24 milyon tl sermaye arttýrma peþindesin. Buna kasadaki para yeterde artardý da neyse. Yine önceki bedelli gibi þirketine güvenip katýlacaðýz bizi kurda kuþa yem edersen kulaklarýný çýnlatýrýz haberin ola.
Ytd
Bantaþ'dan orta vade de umudu kestiðim için foruma pek girmiyor,ekrana da çok fazla bakmýyorum.
% 25 de olsa bedelli sermaye artýrýmýný görmek beni þaþýrttý.
2.çeyrek bilançosuna göre;
Þirketin 59 700 000 nakit ve benzeri deðerleri var.
uzun vadeli borcu 11.289.000
ticari alacak 7 402 000
ticari borç 4 592 000
stok 23 767 000
Yatýrým teþvik belgesi rakamlarý
Önceki revize edilmiþ
----------- --------------
17 998 105 kutu tesisleri 56 773 071
8 909 874 ofset tesisleri 10 559 874
----------- -------------
26 907 979 67 332 945
toplam yatýrým tutarý 67 332 945 TL. 3 yýl içinde tamamlanacak.
þirketin 60 000 000 e yakýn nakdi var. Ticari borçlarýný ticari alacaklarý ile ödeyebilecek durumda, hatta fazlasý da var. yatýrýmlarý devam ederken ticari hayatý devam edecek. Dolayýsý ile 11.289.000 TL lýk uzun vadeli borcunu ödeyecek ticari organizasyonu var.
Bir yanda 60 000 000 nakit ve benzerleri bir yanda da 67 332 945 TL lýk yatýrým.
yönetim kurulunun yaklaþýk 7 500 000 TL eksiði var.
Bedelliden gelecek para 16 125 000 TL
bedelliye gerek var mýydý? bence yok!
onaylanýrsa ne olur? bence bir þey olmaz
onaylanmazsa ne olur? bence bir þey olmaz.
Adnan beylerin caný saðolsun...
Ama bir þartla
Büyüyeceksek hep beraber. Sen tahtana sahip çýk ben de yatýrým yaptýðým þirkete.
Þirketinize inanýp güven duymuþ paydaþlarýný ÝBLÝSLERE yem etme.
Bu arada denetim kurulu da denetim görevini layýkýyla yapmak durumunda.
Yatýrým teþvik belgesinde faiz desteði de var neyinize bedelli sermaye artýrýmý.
Hoþ baþvurunuz SPK dan onay da almayabilir.
Hayýrlýsý olsun diyelim...
Yer Ýmleri