Bankacıların farklı bir ikna kabiliyeti var diyorlar.
ALI fonundan (koç iştirak hisse) çıkıp altına mı giriliyor?
Bu endeks fonu yerine başka bir hisse senedi fonuna sıcak bakılmadığına göre endeks doymuş sıra emtialarda gibi...
Nedir fikirler?
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Sayin diproyal,
Burada paylastigim BES babamin uzerine olan BES. 2024 ocak subat gibi cikacagim BES'ten. 10 yil ve yastan emekli oalcak babam. O sebeple, cok fazla risk almak istemiyorum. Defansif hale getirdim biraz. Dolar firlar, ya da endeks gerilerse tekrar bakariz.
Kendi adima olan BES te aylik katkilarimin hepsi, hisseye gidiyor. Orada forever hisse longum. SU ana kadar ki birikimim ise 53 ALI, 47 AMZ de.
https://eksiup.com/p/7r561900qjxk
benim 10 yıl doldu devlet katkısı da başladığından beri seneye 10 yıl olacak sanırım.orada çok getirisi olmayan bir para birikti ama hiç yoktan iyidir en azından çıkarken kesilen stopajı karşılaşasa yeter çok büyük beklenti içine girmemek lazım.
ben besi tasarruf amaçlı kullanıyorum ama yatırımları ve üzerinden nemalanmaya çalışmayı borsa döviz altın coin vs üzerinden yürütüyorum.
yumurtaları tek sepete koyup bütün birikiminizi buraya yatırırsanız hayal kırıklığı olabilir ama tasarruf amaç ise ya da emekliliği beklerim derseniz ne ala.
yoksa zengin olma hayalleri ya da büyük beklentiler varsa sonu hüsran olur
mt böyle ayrıntıları anlatmıyor işte. aslında kötü olandan daha iyisini seçme hakkımız bari varmış demekki burdan öğrenmiş oldum. herif bana faizlimi olsun faizsizmi diye sormuştu keşke faizsiz deseymişim. kendi besim dahil hemen hemen bütün şirketlerde katılımlı fon yılda %5-6 fazla, 5 yılda 1,3 kat getirmiş, 10 yılda yaklaşık 3 kat kazanç demek bu. yarın bi gidip faizsiz yapmaya çalışalım bakalım. yapmazsa cayma hakkımı kullanırım valla.
Yer İmleri