Ben de befas fonlarini gormeye basladim allianzda.
https://eksiup.com/p/f9533271kae7
Ben de befas fonlarini gormeye basladim allianzda.
https://eksiup.com/p/f9533271kae7
4,5 yýldýr bes hesabým var, hesaba yatan tutarlarý o günkü kur üzerinden hesapladým toplamda 8bin dolar yatmýþ bugüne kadar.
mevcut hesabým ne kadar olmuþ diye baktým güncelde sadece 6,6bin dolar ediyor.buyrun buradan yakýn. (devlet katkýsýný dahil etmedim zaten toplam hakediþ çöp gibi bir þey)
üstelik þirket anlaþmalý olduðu fon kesinti giderleri v.s. çok düþük bir bes hesabý.
bu hesabi altýna göre yapsam sanýrým ancak yarýsý kadar olurdu yatýrýlan tutarýn.
þirket katkýsý diye ödüyoruz ama kendim kenara altýn atsam þirketin katkýsýna ihtiyacým olmayacak gözüküyor. þirketin benefiti bu durumda anlamýný yitiryor.
Basta cok dikkat etmemistim, sonrasinda hisse ile altin agirlik yapmistim.
Benim bes faizsiz diye mi bilmiyorum ama dogru duzgun fon secenegi yok.
Bu is benim icin besten cikip artik sirketten aldigim benefitleri sorgulamaya itti, bundan sonra is teklifi alinca mevcuttaki benefitleri dikkate almamaya karar verdim.
befasta mevcut fonlarýnýzýn getirisini diðer ürünlerle ve fonlar ile kýyaslayýn derim.basit bir arayüzü var otomatik olarak fonunuzu yatýrým araçlarý ile kýyaslayan tablo çýkýyor.ayrýca fonun getiri sýralamasý o gruptaki diðer fonlar arasýnda kaçýncý olduðu falan.ona göre deðiþiklik yapabilirsiniz.
yalnýz getiriye o þekilde bakmayýn mesela son zamanlarda altýn ondan sonra da döviz ciddi yol aldý.ons altýn 2000i geçemiyor uzun bir süredir.dolar 5 civarýndan önce epey dinlenmiþti.yani demek istediðim altýn önümüzdeki 3 yýl 2000 dolarý geçemez ise kazancýnýz az olur dolar buralarda sabitlenirse yine ayný þekil.
beste tek bir fonda olmak bence büyük risk sepet yapýp daha az ama daha güvenli bir kar marjýna sahip olmak daha iyi gibi .tabi yine de karar yatýrýmcýnýn tavsiye olmasýn.
Bes uzun vadeli yatýrým. Þahsen ben altýn fonuna yatýrýyorum. Maceraya gerek yok.
Macerayý nakit parayla yapýyorum.
Ytd
Benim 2 bes heabým var birini portföy yönetim þirketi yönetiyor, kýstas olarak mevduatý geçmesini koymuþtum. Bu yýl sözleþmeyi yenilerken dövizi kýstas yaparým.
Diðer BES hesabýmda son 1-3-5 yýlda dövize karþý relatif getiri yapmýþ fonlarý koyuyorum portföye. Amacým emeklilik anýna kadar max döviz birikimi yapabilmiþ olmak. Emeklilik anýnda ise eurobond ve yabancý temettü hisselerinden portföy yaparak döviz cinsi emekli maaþý hesaplýyorum.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri