Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
80,30 10% 32,91 Mn 80,30 / 80,30
600,50 9.98% 133,78 Mn 600,50 / 600,50
12,02 9.97% 116,57 Mn 11,56 / 12,02
24,54 9.95% 142,61 Mn 24,54 / 24,54
13,37 9.95% 123,64 Mn 12,50 / 13,37
11,18 -9.98% 529,59 Mn 11,18 / 12,59
3,67 -9.38% 2,26 Mr 3,65 / 4,40
13,95 -8.7% 88,13 Mn 13,76 / 14,30
51,45 -7.38% 658,01 Mn 51,30 / 54,00
27,26 -6.77% 212,96 Mn 26,82 / 28,56
3,46 3.9% 13,18 Mr 3,34 / 3,48
309,50 -0.96% 4,31 Mr 306,75 / 310,00
319,75 -0.31% 3,09 Mr 315,75 / 324,50
433,25 1.23% 2,70 Mr 426,25 / 434,50
51,05 6.62% 2,33 Mr 48,72 / 51,55
20,56 0.1% 169,34 Mn 20,16 / 20,56
74,65 -0.73% 2,12 Mr 73,90 / 75,10
319,75 -0.31% 3,09 Mr 315,75 / 324,50
788,50 0.57% 792,86 Mn 777,00 / 789,00
99,75 -0.2% 147,52 Mn 98,00 / 99,80
114,20 -0.7% 62,94 Mn 113,40 / 114,70
36,18 0.5% 138,54 Mn 35,56 / 36,86
11,00 -0.81% 213,25 Mn 10,85 / 11,30
88,30 0% 145,93 Mn 86,95 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 90/499 ÝlkÝlk ... 40808889909192100140190 ... SonSon
Arama sonucu : 3989 madde; 713 - 720 arasý.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    BES in zorunlu hale getirilmesi ise tam bir facia..Asgari ücretliden zorunlu kesinti yapacak kadar gözleri dönmüþ bu þirketlerin.Adam zaten hayatýný zor idame ettiriyor..Birde asgari ücretli çalýþandan bes kesintisi zorunlu hale getiriliyor...Bu sadece ve sadece bes firmalarýna maliyetsiz kaynak saðlama giriþimidir.Çok net.
    belirttiðiniz nokta çok doðru.. þöyle bir þey var: bu bes þirketleri ve akp beraber hareket ediyor.. basýnda çýkýyor haberleri.. zaten gizlemiyorlar..

maksat "vatandaþýn tasarrufu az o yüzden bes gerekli" diye bir yalan uydurarak bunun üzerinden halktan zorla kesinti yapmak.. o yüzden tam bir zulüm diyoruz..

neticede hem bes þirketleri nemalanýyor bu iþten hem de akp hukumetleri.. zira kendi belirledikleri enflasyon rakamý üzerinden faiz piyasasýný yönlendirmeye çalýþýyorlar.. her zaman baþarýlý olamýyorlar.. ama niyetleri bu sonuçta.. bu sayede uzun yýllar hesabý sorulamayacak bir kaynak yaratýyorlar kendilerine..

haaaa.. bu konu zorunlu olmasaydý sisteme bu kadar temelden itirazlar olmazdý.. yani isteyen sisteme giriyor olsaydý..o zaman zaten sýkýntý yok, daha teknik konular tartýþýlýrdý burada.. ama bunlar çýkan adamý bile zorla sokuyorlar tekrar sisteme.. kötü niyet çok belli..

elbette bunlar bu kadar pervasýzlýðý kendilerini alkýþlamak için en ufak bir noktayý bile kullanan "polyanna" benzeri refleksleri olan vatandaþlar veya biat kültürü nedeniyle destekleyenler olmasaydý yapamazlardý.. memlekette üzüm kalmadý bunlar hala "üzüm yiyeceðiz, maksat üzüm yemek" þeklinde arguman üretip esas meselelerin gündemde kalmasýný engelliyorlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Dolayýsýyla bes ile yavas yavas kazanýyor olmak aslýnda zamandan caldýgý için pek iyi bir yöntem gibi görünmüyor. Ha diðer tarafta dediðiniz gibi stres ve sýkýntýyla saglýktan götürüyor ancak belkýde daha kýsa zamanda sizi istediðiniz seviyeye taþýyor.
    Parayý kaybettiðin zaman bir þekilde onu tekrar kazanmanýn yöntemlerini bulabiliyorsun ...Ama saðlýðýn asla ve asla eski düzene dönmüyor...Buna inansanýz iyi olur abi...Ýlla yaþayacaksanýz da kimsenin elinden tutup engel olmam...Bütün bu yazdýklarýmýzdan sonra "Hýzlý yaþayýp genç ölürüm hiç olmazsa cesedim yakýþýklý olur" diyene de...Buyrun, sol þerit sizin...Zaten ben burada hep bunu yazdým, yoksa kimin ne kazandýðýndan ya da kaybettiðinden bana ne...Ha, tarz meselesine gelince, Dost Acý Söyler'e biraz fazla urfa acýsý katmýþ sayýn...Yoksa, heleki bu yaþtan sonra ne iþim olur dargýnlýkla, kýrgýnlýkla bilmem neyle...

*

Yukarýda yazdýðým gibi istisnasýz her hissenin kendine has karmaþýk ve bir o kadar girift, sýradan yatýrýmcýlar için çözülmesi oldukça zor iliþkiler aðý mevcuttur...Amiyane tabirle söylüyorum, her hissede bir derin devlet vardýr abi bunu unutmayýn...Gayet tabiki akýllý bir yatýrýmcý, portföy oluþturduðu her bir hisse için temel, teknik, takas, konjonktür vs analizleri yapmýþ varsayýlýr...Yapmasý da lazýmdýr; elzemdir...

Benzetmek gibi olmasýn ama bireysel yatýrýmcýlar hisseyi aldýðý andan itibaren kazandaki kurbaða gibidir bir nev'i...Tahta yapýcýlar suyun ýsýsýndaki deðiþimleri (ama teknik ama temel ama da takas bilmem ne yoluyla) öyle ayarlar ki ýsý derecesi haþlanma seviyesine gelse bile anlamaz hiç birisi...Sen noluyo yaw, niye düþtü, niye yükseldi bilmem ne deyip fellik fellik haber arar, grafiklere bakacaðým diye gözlerin morarýr ama çoðu zaman hiç bir þey bulamazsýn...Ta ki fiyatlar benim derin devlet dediðim yapýnýn istediði seviyeye gelene kadar...Ýyi hisse dediðine düþtükçe verirler, sen de alýrsýn...Sonra bir bakmýþsýn gümm !...Sen sað ben selamet...

*

https://docs.google.com/spreadsheets...4/edit#gid=790

Bugün içerisinde bulunduðumuz noktadan geriye bakarak TTRAK hakkýnda analiz yapmak kolaydýr...Ha keza HALKB ya da herhangi bir þirket hakkýnda...Yukarýdaki linkte 2018 yýlý hisse yarýþmasý var...Dikkatle incelediðiniz zaman listede neredeyse tüm hisseler mevcut...Çünkü her bir yatýrýmcýnýn, sahip olduðu hisse ile ilgili olarak zaman, mekan, risk ya da bilmem ne beklentisi veyahut stratejisi birbirinden farklýdýr...Ve istisnasýz her biri isabetli karar verdiði konusunda hiç bir kuþku duymamaktadýr o hisseyi alýrken...Duysa zaten almaz...Beyninin loblarýna yerleþmiþ olan beklenti & fiyat & vade kombinasyonu yýkýlmaz bir bariyerdir çoðu zaman...Ha keza insan beyni her türlü algýya çok çabuk adaptasyon gösteren en aptal þeylerden biridir abi...Bir insaný çok kýsa bir sürede intihar bombacýsý yapmak sanýldýðýndan kolay bir iþtir...

Sen sörf yapýyorsun diye ben de yapmak zorunda deðilim sonuçta...Denize ayaðýmý deðdirsem yeter bana...

3. herkes birbirine saygý duysun bu iþte burada kapansýn diyelim bari ama bunu denedik sanýrým yine olmuyor.

En iyisi aslýnda su bilimsel çalýþmayý incelemek olmalý

önemli bölümleri kesýyorum:

Medeni halin risk alma davranýþýna etkisini incelemek amacýyla yapýlan
    çalýþmalarda ise farklý sonuçlar bulunmuþtur. Örneðin, Jianakoplos ve Bernasek (1998),
    bakmakla yükümlü olunan kiþi sayýsýnýn, bekar kadýnlarýn risk algýsýný azalttýðýný, fakat
    evli çiftlerin risk algýsýný artýrdýðýný bulmuþlardýr. Hallahan ve dið. (2003), medeni
    durum ve bakmakla yükümlü olunan kiþi sayýsý ile finansal risk algýsý arasýnda iliþki
    saptayamamýþtýr. Çalýþmamýzda ise medeni halin risk alma davranýþýna etkisinin
    istatistiki açýdan anlamlý olduðu bulunmuþtur. (H8) Buna göre bireysel yatýrýmcýlardan
    evli olanlarýn riskten kaçýnan, bekar olanlarýn ise daha çok riski seven bir yapýda olduðu
    gözlemlenmiþtir.

Genel olarak kiþilerin yaþlarý deðiþtikçe ihtiyaçlarýnýn, isteklerinin ve riske karþý
    tutumlarýnýn deðiþtiði görülmektedir. Uygulamada yaþ ile risk alma davranýþý arasýnda
    negatif iliþki olduðu varsayýlmakla birlikte yapýlan akademik çalýþmalar birbirleriyle
    çeliþen sonuçlar ortaya koymuþtur. Çalýþmamýzda ise bireysel yatýrýmcýlarýn yaþý ile risk
    alma davranýþý arasýnda istatistiki açýdan anlamlý bir farklýlýk olduðu bulunmuþ ve (H9)
    hipotezi kabul edilmiþtir. Ancak farklýlýk sadece 45-54 yaþ arasýndaki bireysel
    yatýrýmcýlarda gözlemlenmiþtir. Elde edilen sonuç ise Küçüksille (2004), Wang ve
    Hanna (1997), Grable ve Lytton (1999b), ve Harrison ve dið. (2005)’’nin
    çalýþmalarýndan elde ettikleri bulgularý desteklemektedir.

Eðitim düzeyi yatýrýmcýlarýn risk algýlamasýný etkilemektedir. Yatýrýmcýnýn eðitim
    durumu ile risk alma davranýþý arasýndaki iliþkiyi açýklayan iki görüþ bulunmaktadýr.
    Bunlardan ilki, kiþinin eðitim seviyesinin, finansal yatýrým aracýnýn taþýdýðý riskleri
    deðerlendirme kapasitesini artýrdýðý ve bu nedenle, kiþinin risk üstlenme isteðine olumlu
    etkide bulunduðunu varsaymaktadýr. Ýliþkinin yukarýda ifade edilen mantýk temelinde
    kurulmasý bazý durumlarda ciddi hatalar yapýlmasýna neden olabilecektir. Örneðin,
    yüksek düzeyde riskin bulunduðu bir ortamda, yatýrýmcýnýn eðitim seviyesi yüksek olan
    yatýrýmcý bu riskleri daha net anlayýp, risk almaktan kaçýnma eðiliminde bulunurken,
    eðitim düzeyi düþük olan yatýrýmcý risklerin düzeyini göremeyip daha çok risk alma
    davranýþý sergileyebilecektir. Bu nedenle, eðitim seviyesi ile risk alma eðilimi
    arasýndaki iliþkinin dolaylý olduðunu, yani eðitim seviyesinin net mal varlýðýný ve gelir
    düzeyini artýrmasýnýn sonucu olarak risk alma eðilimini artýrdýðýný savunan ikinci görüþ
    daha yaygýn olarak kabul edilmektedir. Çalýþmamýzýn sonucunda ise farklý eðitim
    seviyelerindeki yatýrýmcýlar arasýnda risk alma davranýþý açýsýndan anlamlý bir farkýn
    olduðu tespit edilmiþ ve (H10) hipotezi kabul edilmiþtir. Analiz sonuçlarýnda, lise ve
    üniversite mezunlarýnýn, lise altý mezunlarýna göre daha çok risk alma eðiliminde
    olduðu görülmüþ ancak yüksek lisans ve doktora mezunlarýnda ayný durum
    görülmemiþtir. Bu duruma göre, eðitim seviyesi yüksek olan yatýrýmcýlarýn potansiyel
    yüksek riskleri düþünmesinden dolayý daha düþük risk alma eðilimi gösterdikleri
    muhtemeldir.

Mesleðin risk alma düzeyi üzerinde önemli bir etkisi olduðu varsýyýlmaktadýr. Buna
    göre kendi iþinde çalýþanlarýn genel olarak, baþkalarýnýn yanýnda çalýþanlara göre ve
    avukat, doktor, yönetici gibi profesyonel mesleklerde çalýþanlarýn diðer alt meslek
    gruplarýnda veya vasýfsýz iþlerde çalýþanlara göre daha düþük finansal risk algýsýna sahip
    olduklarý, dolayýsýyla daha riskli finansal yatýrýmlarý tercih edecekleri kabul
    edilmektedir (Anbar ve Eker, 2009:142). Yapýlan çalýþmalar da genel olarak,
    yatýrýmcýlarýn mesleklerinin risk algýlarý üzerinde etkili olduðunu göstermektedir.
    Grable ve Lytton (1999b), yüksek finansal risk toleransýnýn, profesyonel bir iþte çalýþma
    durumuyla iliþkili olduðunu bulmuþlardýr. Küçüksille (2004) ise, yüksek riskli
    yatýrýmlara en fazla yönelen meslek gruplarýnýn emekliler ve finans sektöründe
    çalýþanlar olduðunu, yüksek riskli yatýrýmlarý en az kabul edenler ise sýrasýyla
    öðrenciler, serbest meslek sahipleri, ev hanýmlarý ve iþçiler olarak bulmuþtur.
    Çalýþmamýzda da, meslek ile risk alma davranýþý arasýnda anlamlý bir farklýlýk bulunmuþ
    ve (H11) hipotezi kabul edilmiþtir. Ancak çalýþmamýzda bu çalýþmalarýn aksine,
    emeklilerin daha düþük risk aldýðý, diðer grupta yer alan giriþimci, öðrenci ve ev
    hanýmlarýnýn daha yüksek risk aldýðý bulunmuþtur. Burada meslek ile risk alma eðilimi
    arasýndaki iliþkinin yorumlanmasýnda dikkatli olunmasý gerekmektedir. Çünkü meslek
    ile risk alma davranýþý arasýndaki iliþkinin, meslek grubunun gerektirdiði eðitim seviyesi
    ve mesleðin kazanç düzeyi yoluyla kurulduðu belirtilmektedir.
    Genel olarak, gelir ve net mal varlýðý ile risk alma düzeyi arasýnda ise negatif iliþki
    olduðu kabul edilmektedir. Bir kiþinin net mal varlýðý arttýkça risk alma düzeyinin de
    artacaðý düþüncesinin temelinde, ödeyebilme gücü ve harcanabilir gelir seviyesinin
    artmasýna baðlý olarak, varlýklý kiþilerin finansal risk alma kapasitelerinin artacaðý ve
    olasý kayýplarýný daha az varlýklý kiþilere göre telafi edebilecekleri düþüncesi
    yatmaktadýr. (Kahyaoðlu,2011:153) Yapýlan akademik çalýþmalar (Küçüksille; 2004,
    Fink ve Houston; 2003, Grable ve Joo; 2004, Mittal ve Vyas; 2007, Grable v.d.; 2006,
    Gutter ve Fontes; 2006 ve Brown ve Taylor; 2003), gelir ve servet düzeyi ile risk alma
    eðilimi arasýnda pozitif iliþkinin olduðunu göstermektedir. Çalýþmamýzda ise, bireysel
    yatýrýmcýlarýn gelir durumu ile risk alma davranýþý arasýndaki iliþkinin anlamlý olduðu
    bulunmuþ ve (H12) hipotezi kabul edilmiþtir. Ancak sadece 5000 TL ve üzeri gelir
    durumuna sahip olan bireysel yatýrýmcýlarýn riski sever yapýda olduðu gözlemlenmiþtir.
    Sonuç olarak, çalýþmamýzda demografik faktörlerden cinsiyetin risk alma
    davranýþýný etkilemediði sonucuna varýlmýþtýr. Risk alma düzeyini ise, eðitim ve gelir
    düzeyinin etkilemediði bulunmuþtur.

Yukarýdaki bilgilerde de açýklandýðý gibi bireyler için uygun bir yatýrým politikasýnýn
    belirlenebilmesi ve baþarýlý bir þekilde uygulanabilmesi için, bireyin risk karþýsýndaki
    tutumunun veya risk alma kapasitesinin bilinmesi büyük önem taþýmaktadýr.
    Yatýrýmcýnýn risk karþýsýndaki tutumunu ifade eden finansal risk toleransý ile bireyin
    yatýrým davranýþý arasýnda yakýn bir iliþki vardýr. Bu nedenle, finansal kurumlar,
    yatýrýmcýlarý uygun risk kategorilerine ayýrmak ve yatýrýmcýlarýn risk profillerine uygun
    portföy seçenekleri önermek için, bireysel müþterilerinin finansal risk toleranslarýný
    ölçmeye ve deðerlendirmeye çalýþmaktadýrlar. Çalýþmamýzda da söz konusu ölçme ve
    deðerlendirme analizleri yapýlmýþtýr. Sonuç olarak, Çorum ilindeki bireysel
    yatýrýmcýlarýn risk profillerinin beklenen deðerden düþük olduðu gözlemlenmiþtir. Buna
    göre çalýþmamýzdaki bireysel yatýrýmcýlardan risk profili daha düþük olan; bayanlarýn,
    evlilerin, 55 ve üzerinde yaþtakilerin ile lise altý mezunlarýnýn ve emeklilerin
    portföylerinde daha çok tahvil, yatýrým fonu ve hazine bonosu gibi risksiz yatýrým
    araçlarýna yönelmesi önerilmektedir. Ancak risk profilleri yüksek olan yatýrýmcýlarýn,
    hisse senedi ve forex gibi yatýrým alanlarýna yatýrým yapmalarý önerilebilir.

--------------------------------------

@ctugrul hocam yaptýgýnýz istatistiki calýsma yukarýdaký calýsmayla da örtüþüyor yani kimlerin risk alabýldýgýný gösterir calýsma aslýnda sýzýn calýsmanýzýn sonucunuda ortaya koyuyor.

türkiyenin cogunlugunun eðitim seviyesi düþük biblgi eksiklikleri var aldýgý maaþ düþük bakmakla yükümlü oldugu kýsý sayýsý çok vesaire vesaire gibi sebeplerden dolayý yatýrýmcýlar risk almaktan kacýyor.

Yani bahsi geçen 16.000.000 hanenin ne kadarý rýsk almýþ yani baþarýsýz görülen tayfanýn hepsi risk almýþ diyemeyiz. Yani adamlar denemýyor býle denememiþ birlerinide týpký denemýþ gibi gösterip baþarýsýz kýlmamak lazým.

Bes gýbý kaynaklarda malesef kimse bu 375 içine giremesin diye ortaya çýkartýlýyor. Herkes mutlu mesut yaþasýn az para kazansýn az harcasýn karnýný doyursun yeter risk misk almasýn zaten kazandýgý 3 kuruþ para bu parayýda 56 yaþýna kadar bankaya yatýrsýn 56 yasýna geldýmý de býrýktýrdýgý bu parayý veririz. Zaten ortalama yaþam süresi 70 diyelim hadi 10 sene yaþadý yaþadý. zaten adamýn 25 yýlýný calmýþsýn üstelik 56 yaþýnda alacagýn paranýn sený doyuracagýnýn da garantýsý yok ama doyurdugunu düþünsek bile abi cok degýlmý ya 25 yýlýmý çal kalan 10 yýlým dada sefa süreceðimi düþünüyorum.

Böyle þeyler insanlarý avutmak için doðurulmuþ gibi. Sen yerinden kýpýrdama netcennnn len parayý turayý karnýn doyuyormu tamam galan paranýda bankaya yatýr bak ben sanada parada veririm bankaya yatýrýrsan %25 de benden hah þimdi paþalar gibi 56 yaþýna kadar para býrýktýrcem diye calýs... haa dikkat et yanlýz fonlarý monlarý belýrleyemezsen bu býrýkýmýnde ucuverýr ama sen yinede yatýr sistemden cýkmakmý yok daha neler yasak kardesým cýkamazsýn paraný kýtlerým bak kesýntý mesýntý yaparým napacan parayý cekýp kardesým risk alýp yüksek paramý kazanacak yoksa aman haaaa PARA sadece belirli sayýlý zengýnlerde olsun yený býr ortakcý cýkmasýn yawwwwww ne kadar cok zengýn pýyasaya cýkarsa fakirlik dibe vuracak parayý boluþtukce gelýr adaletsizliði ortadan kalacak. EE boyle olursa býz zengýnler kýmý yanýmýzda calýstýracaz

Cunku paranýn mýktarý bellý herkes zengýn olamaz zengýnler ne kadar artarsa fakirlerde okadar cogalacak zengýnlerin sayýsý azaldýkça veya zengýnlýk mýktarlarý düþtükçe fakirlik seviyeside düþecek

Ne gerek var yaw öyle atýlým matýlým risk mýsk alma aman ha bak temiz temiz netcen koy bese paraný 56 yaþýna geldimide sefa surersin ya

neyse bende diyorumký 56 yaþ kötü bir yaþ deðil lakýn iyi bir yaþta sayýlmaz oyle cok ben bile hala bundan 5 yýl öncesini özlüyorum.

neyse diyeceðim o ki hýzlý yaþa genç öl tamam herþeyimi riske atayým demýyorum. Ama 56 yaþýmý bekleyecegýme ký 56 yaþý beklemenýn rýsklerýndende bahsettýk hastalanma zevk alma durumunun azalmasý 56 yasýna kadar yasayacanmý garantýn yok hadý yaþadýn paran deger kazanacak mý belýrsýz ne olacagý belýrsýz her gecen gun aslýnda hayatýndan gýden býr parça ve zaman ne kadar uzun ise risk okadar artýyor.

bunu daha once defalarca kez soyledým izmirden vana giden býr otobusun kaza yapma riskiyle izmirden afyona giden otobusun kaza yapma riski bir deðil. burada yolda gecen zaman rýsklerý arttýyor.

Kýsa vade yada kaldýraçlý ürünler cogu kýmseye cok rýsklý gorunur. Ancak gittiðim mesafe kýsalýr bugun 50,000 TL yatýrýmýnýzýn 500,000 hedefine ulasmasýný ýstedýgýnýzý varsayalým bu hedef BES ile muhtemelen 56 yasýnýz da belký daha ýlerde bulur.

Ancak ayný durum atýyorum výop ta 5 yýlýnýzý alýr. Bir tarafta para 500 oluncaya kadar ömrünüz yetecekmý belirsiz o paraya omrunuz boyunca belkýde hýc dokunmadan hayata veda edeceksýnýz halbuký onca sene bunun ýcýn cabalamýþtýnýz.

Diðer tarafta ise 5 yýlda iþi bitirirsin mutmelen ya batacak ve o paraya hiç eriþemeyeceksýn yada eriþip sefasýný süreceksin. Ulaþamama durumuna göz atalým ayný risk aslýnda diðer tarafta da onca zahmete ve bekleme süresine karsýlýk o hedefe hýc ulasamayabýlýrsýnýz. zaten dokunamayacagýnýz bir parayý 5 yýl için riske atmayý tercih ederim mesela. Çünkü aslýnda aldýgým rýsk diðer tarafla aldýgýmýz risk ile ayný.

ZAMAN kavramýný iþin içine koydugunuz da risklerin ne kadar deðiþtiðini farkediyorsunuz.

Aslýnda bir çoðumuz dýyoruz ký risksiz olan faiz varken ne gerek var baska yatýrýmlara aslýnda yanlýþ yapýyorsunuz.

Yanlýþ cümleler faiz enflasyonla eþ faiz hiçbirþey faiz bir gelir bile deðil. Ama insanlar aslýnda faizle kazandýgýný sanýyor hiçbirþey kazandýgýmýz yok aldýgýmýzý enflasyonla verýyoruz. hatta her geçen gun daha kotuye gýdýyoruz cunku býz enlasyon kazagýný yedýkten sonra faýz arkadan gelýyor.

Benim düþüncem RÝSK ALMAYA MECBURSUNUZ BAÞKA KURTULUÞ YOLU GORMUYORUM BEN MECBUREN RISK ALMAK ZORUNDASINIZ Çünkü iþin içine zaman giriyor. zamaný devreye girdimi risk oranlarý eþitleniveriyor.

Gecen zaman ve yýllar için bir risk primi veriyor olsanýz % kaç derdiniz
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Hayatta en büyük risk risk almamaktýr.

Anonim...

5. Zenginler nasil zengin olabilmisler onlar bugun bese yatirim yapsalardi su an olduklari seviyeye gelebileceklermiydi.

Babaniz risk alsaydi belkide su an zenginler kulubu uyesiydiniz.

Borclanin parayida viopta yiyin demiyorum. Tasarruflarinizi riskli urunlerde degerlendirebilirsiniz. Isinoze devam edeceksiniz nasilsa isiniz var. Ac degilsiniz kendi imkanlarinizla ayirdiginiz parayida riskli urunlere sokacak ve oluyorsa yukselecek olmiyorsa zaten mevcut hayatiniz devam ediyordu yine devam edecek degisen birsey yok.

Basaramayacagim demektense basarmayi denedim ama olmadi demeyi tercih ederim o yoldan gidiyor olmak bile bana heyecan verici geliyor.

Ne kaybedebilirsiniz ki saglik bile paraya baglanmis durumda paran yoksa acsin paran yoksa hastaneye bakinamazsin ilac alamazsin paran yoksa bakici tutamazsin paran yoksa hicsin

Birde bu saglik meselesi cok abartiliyor zenhinlerin kaci sagliksiz ki onlarin hikayelerini bor dinleyin parayi madende bulmamislar hepside riskler alip bir cok kez batmis kisiler en nihayetinde bir noktada tutunmuslar. Tum bunlari yasarken stresin en frnasini onlar yasamistir sanirim. Ancak erken yasta gelen para sayesinde kalan 30 yillarini sefa icinde surdukleri icin belkide sagliklilar.

Bu bes vb farkettiniz mi bizim gibi fakirler icin uretilmis. Hanhi zengin bese yatirim yapiyor. halbuki zenhinler bildigimiz en uyanik ve nerde bir kazanc gorse oraya atlayan kisiler

Bes biz fakirler zengin olsun diye tasarlanmadi biz fakirler zengin olamayalim yerimizde sayip avunalim diye turetilmis. Toplu para bile sokamiyorum devlet engelliyor. Hani birikim ve tasareuftu bu is mevcut birikimimi sokayim iste izin verde

Niye vermiyor noye mevct birikimime tesvik vermiyor tasarruf istemoyormuydun. Geecekten bu iyi niyetmi.

Siz fakirler olurda bir girisim yaparsiniz aman zengin filan olmak icon risk almaya kalkarsiniz sakin haa suradan maasinizin bir kisminoda bese baglayayimda hic yerinden kalkama fakir fakir yasa 56 yasina kadar zenginlere hizmet et kole gibi zaten 56 dan sonra bizim isimize yaramazsin genc kolelere genc fakirlere ihtoyacimiz var onlarla devam ederiz.

zenginlere tasarrufa sevk etsene devlet babaaaaaaaa.

Somurdun somirdun yetmedi bee fakirlere bindirdigin verginin haddi hesabi yok zenginede boyuna tesvik veriyorsunuz devlet baba neymiss pardon tasarruf dusukmus vahhh yazik ulan yalaninizi giran girsin girannnn nahaa uoen cebimdeki 3 kurustan bile vergi aliyorsun zenhini zenginlestirip fakiri dahada fakirlestiriyorsun tasareuf adi altinda fakirlerin 3 kurusundanda nemalanma derdindesin.

Bir kerede su zenginlere dokun azda onlardan tasareuf et azda onlarin damarina bas bee hep fakirler hep fakirler.

Onlarida zorla bese soksana hadi neden zenginlerin yaninda calisanlar hep somurulmek zorla parasina el konulmak zorunda neden zorunluluklarin hepsi bizim gibi kolelere.

Ulan bu zenginler bir kuruma bile hittiklerinde farkli davraniyorsunuz zengin olmus olmasi yetiyor yalakalik yapmak icin ayni yere ben gitsem adam yerine koymazsiniz.

Sonra ehe ben sizi dusunuyorum 56 yasinizda cok para yapacaksiniz bakin size tesvik icin yuzde 25 bile veriyorum diye sirin gorunuyor.

Foyaniz ortaya cikacak benim adim kul yutmaz
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6. Aranizdan bazilari bana sen 56 na gelde goreyim seni diyor farkindayim. Ama mesela o yasa gelince fakir veya zengin olusum degil. Mesele o yolu denemis ve gitmis olmak

Ya basarirsam ? Siz bunu diyebiliyormusunuz ya basarirsam deme sansinizi bile kendinize vermiyorsunuz. Neden olmasin ya kendinize inanin biraz zenginler nasil zengin oluyor abi hepsine havadan parami yagdi cevrenizdende ornekler bulursunuz daha dun surunuyordu bugun soyle olmus dersiniz. Bu adamlar nasil basardi. Biliyorum yukseklerde yer daraliyor az kisiye yer var farkindayim ama neden olmasin ki belki o kisilerden biride sizsinizdir.

Ucunda olum yok ya abartmayin kolay oldugunu soylemiyorum ama ucunda olumde yok yani en nihayetinde hayat duse kalka devam edecek daha cocukken yasadiniz bunlari dustunuz kalktiniz tekrar dustunuz ve kafanizi vurdunuz ama yurudunuz yurumek zorundaydiniz risk almak ZORUNDAYDINIZ niye tekerlekli sandalyede degilsiniz cunku yurumek istediniz.

O halde ben diyorum yurumek zorundasiniz kacar yolunuz yok yada size verilmis bir tekerlekli sandalyeyle yolunuza devam edersiniz.

Daha oncede soyledim belki gorgusuzluk diyeceksiniz ama ben bunu ilham almaniz icin soyluyorum.

12 ay icinde yuzde 1900 kazandik bir cok kisi inanmiyor ama gercek bu burtte degil net kazanc tesadufen olma ihtimalide var ust uste bir cok kez ayni tesadufun yasanmis olmasi lazim belkide sansiliyim ama dusunsenize su anki yatiriminizin 1 senede bu kazanci uretseydi bitti hayatiniz degisti kurtuldunuz.

Yani imkansiz degil arkadaslar mumkun mumkun olabiliyor yapabiloyorsunuz kolay degil ama imkansizda degil. Kim bilir belkide sans ama belki sizede gulecek nerden bikiyorsunuz.

Umutsuz olmayin

7.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Aranizdan bazilari bana sen 56 na gelde goreyim seni diyor farkindayim. Ama mesela o yasa gelince fakir veya zengin olusum degil. Mesele o yolu denemis ve gitmis olmak

Ya basarirsam ? Siz bunu diyebiliyormusunuz ya basarirsam deme sansinizi bile kendinize vermiyorsunuz. Neden olmasin ya kendinize inanin biraz zenginler nasil zengin oluyor abi hepsine havadan parami yagdi cevrenizdende ornekler bulursunuz daha dun surunuyordu bugun soyle olmus dersiniz. Bu adamlar nasil basardi. Biliyorum yukseklerde yer daraliyor az kisiye yer var farkindayim ama neden olmasin ki belki o kisilerden biride sizsinizdir.

Ucunda olum yok ya abartmayin kolay oldugunu soylemiyorum ama ucunda olumde yok yani en nihayetinde hayat duse kalka devam edecek daha cocukken yasadiniz bunlari dustunuz kalktiniz tekrar dustunuz ve kafanizi vurdunuz ama yurudunuz yurumek zorundaydiniz risk almak ZORUNDAYDINIZ niye tekerlekli sandalyede degilsiniz cunku yurumek istediniz.

O halde ben diyorum yurumek zorundasiniz kacar yolunuz yok yada size verilmis bir tekerlekli sandalyeyle yolunuza devam edersiniz.

Daha oncede soyledim belki gorgusuzluk diyeceksiniz ama ben bunu ilham almaniz icin soyluyorum.

12 ay icinde yuzde 1900 kazandik bir cok kisi inanmiyor ama gercek bu burtte degil net kazanc tesadufen olma ihtimalide var ust uste bir cok kez ayni tesadufun yasanmis olmasi lazim belkide sansiliyim ama dusunsenize su anki yatiriminizin 1 senede bu kazanci uretseydi bitti hayatiniz degisti kurtuldunuz.

Yani imkansiz degil arkadaslar mumkun mumkun olabiliyor yapabiloyorsunuz kolay degil ama imkansizda degil. Kim bilir belkide sans ama belki sizede gulecek nerden bikiyorsunuz.

Umutsuz olmayin
    Günaydýn. Yanlýþ anlaþýldým sanýrým. Bende deneyene saygý duyuyorum dedim zaten. Ama herkesin derdi veya amacý süper zengin olmak olmayabilir. Bunada saygý göstermek lazým dedim.

Henüz hayatýn baþýnda sayýlýrsýnýz. Daha fragman izlediniz. Fragmaný izleyenle filmi izleyende bir olamaz diyeyim bende.

Bu konu hayat anlayýþý ve risk alma iþtahý platformuna kaydý. Yanlýþ þeyi tartýþtýðýmýzý düþünüyorum. Daha öncede belirttim bu tip konularýn tek bir doðrusu yok. O yüzden kendi doðrularýný ortaya koyanlarýn diðer doðrularý savunanlarý ikna etme þansýda yok.

Zaten en baþtan bir birikim aracý olan bir sistemle, yatýrým/trade bazlý sistemleri kýyaslamak yanlýþ.

Tasarrufa dayalý birikimin zorla dayatýlmasý konusunda, zorunluluk olmamasý gerekliliðini savunan arkadaþlarýn argümanlarýný anlýyorum.

Bunun yaný sýra gönüllü olarak tasarruf yapmak isteyen ve bunu yapabilecek gücü olanlarýn yapmasý fikrini ise savunuyorum. Ýster bir sistemin bir parçasý olarak isterse kiþisel disiplinle yapýlsýn, yapýlmasý taraftarýyým. BES’e karþý olan, siyasilerin bir takým güç odaklarý ile çalýþmalarýnýn ürünü olduðunu düþünenler de bunu kiþisel becerileri ile yapsýn. Ýster fiziken altýn biriktirsin, ister her ay hisse alsýn isterse dolar alýp kasaya koysun.

Ancak tüm geliþmiþ ülkelerde var olan tasarruf ederek yaþama alýþkanlýðýný mutlaka edinmemiz, çocuklarýmýza edindirmemiz lazým.

Olurda o 375’ten birisi olamazsa, en azýndan SGK maaþýnýn yanýnda hayat standartlarýna katkýsý olacak bir birikimi olur insanýn filmin sonunda.

Fragman, filimle ilgili bir izlenim yaratsada çoðu film, fragmanda sunulduðu kadar güzel olmayabiliyor.

Bu dünyanýn en eski metaforlarýndan birisidir. Yaþlý söyler genç dinlemez. Gençlerin çok ama çok büyük kýsmý yaþlanýnca keþke dinleseymiþim der. Baþarabilen çok ama çok küçük bir kýsmý ise bir sonraki neslin ilham kaynaðý olur. Artýk kendileri yaþlý olanlar kendilerine kendi nesillerinden o çok ama çok az olupta baþarýyý yakalayanlarý örnek gösteren yeni gençlere anlatmak isteselerde beceremezler.

Size ve sizin gibi risk alma konusunda iþtahý olanlara gerçekten büyük saygý duyuyorum. Zira zoru seçiyorsunuz. Yolunuz açýk olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

8. Yani imkansiz degil arkadaslar mumkun mumkun olabiliyor yapabiloyorsunuz kolay degil ama imkansizda degil. Kim bilir belkide sans ama belki sizede gulecek nerden bikiyorsunuz.
    Belki milyon kere denemiþimdir bunu...Tam kolon sayýsal oynuyorum 6*8=48 tane rakam var, 1 en fazla 2 abi...Günlerce oynadým...Milli piyangosundan tut at yarýþýna...Bir seferinde Fenerbahçe Orduevindeyiz...Yanýmda Serdar Güreþ (eski Gn.Kur.Bþk. Doðan Güreþ'in oðlu)'in bir arkadaþý var, Abi dedi süper tüyo aldým, gel 1 altýlý yapalým...Tamam yapalým abi...Yarýþýn birini tek geçtik, diðerleri full nerdeyse...Ben o anki maaþýmýn 3/4'ünü verdim varýn hesap edin nasýl bir kupon yapmýþýz...

Ve altýlýyý tutturduk abi...Hayatýmda ilk kez þans oyunlarýndan para kazandým sevinciyle uçuyorum, nereye basacaðýmý þaþýrdým o derece...Neyse, sonuçlar açýklandý...Anam o da ne...Verdiðim paradan daha az ikramiye...Lan Allah seni davul etsin, ne anladým bu iþten ...Daha da bulaþmadým...Yanlýþlýkla VÝOP'a girsem, ki hiç denemedim...Bütün sistemler gider...Bence sen bu konuyu iyi düþün...

Gayet tabiki biz de bu yaþlara sadece maydonoz yiyerek gelmedik...Denemediðimiz sistem, yöntem bilmem ne kalmadý a.q...Vermeyince mabud neylesin yetkisiz...Saðlýðý götüren de bu iþte, ha oraya saldýr, ha buraya bak bilmem ne derken kafa beyin a.sý geçirmece...Sadece kafa olsa iyi...Þükürki hayati (!) olanlarda fazla sýkýntý yok...Tel mel idare ediyoruz...Ama, evlilik konusundaki düþüncelerine kesinlikle katýlýyorum Erhancýðým...Þimdiki aklým olsa evlenmezdim...Net...

Sayfa 90/499 ÝlkÝlk ... 40808889909192100140190 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •