Fon seçerken dikkat etmek lazým...
Fon seçerken dikkat etmek lazým...
Hazine ve Maliye Bakanlýðýnca, Türkiye'nin en büyük varlýða dayalý menkul kýymet (VDMK) ihracýnýn baþarýyla tamamlandýðý ve söz konusu ihraca 118 farklý yatýrýmcýdan toplam 2,43 kat talep geldiði bildirildi.
Bakanlýktan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, Türkiye Kalkýnma ve Yatýrým Bankasý AÞ'nin kurucusu olduðu Varlýk Finansmaný Fonu (Fon) tarafýndan nitelikli yatýrýmcýlara yönelik gerçekleþtirilen Türkiye'nin en büyük VDMK ihracý bugün baþarýyla tamamlandý.
Aktif Yatýrým Bankasý, Garanti Yatýrým, Halk Yatýrým, Vakýf Yatýrým ile Ziraat Yatýrým tarafýndan sonuçlandýrýlan ihraca 118 farklý yatýrýmcýdan toplam 2,43 kat talep geldiðine iþaret edilen açýklamada, þunlar kaydedildi:
"Türk sermaye piyasalarý için birçok ilki temsil eden ihraca talep, aðýrlýklý olarak bankalar, emeklilik yatýrým fonlarý, yatýrým kuruluþlarý ve sigorta þirketlerinden gelirken kaynak kuruluþ olan 4 bankaya ihraç büyüklüðü kadar likidite saðlanmýþ oldu. Toplam 3,15 milyar lira nominal deðerli, 5 yýl vadeli, 3 ayda bir sabit kupon ödemeli VDMK'larýn tamamý 4-6 Aralýk 2018 tarihlerindeki talep toplanmasýndan sonra 7 Aralýk 2018 tarihinde satýlarak yatýrýmcýlarýn hesaplarýna aktarýldý. Ziraat Bankasý, Halkbank, VakýfBank ve Garanti Bankasý'nýn yüksek kaliteli varlýklardan teminat havuzu oluþturup ihraç ettiði ipotek teminatlý menkul kýymetlere (ÝTMK) yatýrým yapacak olan Fon'un VDMK yatýrýmcýlarýna yapacaðý ödemeler bu ÝTMK'larýn saðlayacaðý nakit akýþlarýndan saðlanacaktýr."
Açýklamada, ihraç edilen VDMK'larýn, JCR Eurasia Rating tarafýndan "yüksek düzeyde yatýrým yapýlabilir" kategoride deðerlendirildiði ve uzun vadeli ulusal notunun "AAA (Trk)" olarak belirlendiði ifade edilerek, "Ýhraç edilen ürünün yapýsý, kamu-özel sektörün bu ihraçta göstermiþ olduðu iþ birliði ve bu büyüklükteki bir ihracýn baþarýsý sermaye piyasalarýnda dönüm noktasý olarak kabul edilebilecektir. Türk finans dünyasýnda yakalanmýþ olan bu motivasyonla yurt içinde ve yurt dýþýnda hem nitelikli yatýrýmcýya satýþ hem de halka arzlarla sermaye piyasalarýna derinlik kazandýrma çalýþmalarý devam ettirilecektir. VDMK'lar Borsa Ýstanbul'a kote olacaktýr." deðerlendirmesinde bulunuldu.
Merhaba Herkese,
Allianz Yaþam fonlarýnýn daha önce yayýnladýðým fon fiyat ve yýllýk getiri verileri tablosunu güncelledim.
Bu yýl TL bazlý varlýklar ve özellikle BIST'e baðlý fonlar zayýf kaldý.
Ayrýca dýþ borsa bazlý fonlardan da ALR nin getirisi $ bazlý kamu borçlanma araçlarý seviyesinde kaldý.
Yani önümüzdeki dönem bir global kriz olmaz ise bu fonlarda poansiyel var diyebiliriz.
Yýllýk getiriler haricinde son 3 kolonda 7 yýl, 5 yýl ve 3 yýllýk getirileri de ekledim. Tabloyu 5 yýllýk getiri kolonuna göre büyükten küçüðe sýralattým.
03.05.2013 de kurulan AMF devlet katký fonunun o zamandan bu yana getirisi sadece %33 ve enflasyon karþýsýnda erimiþ görünüyor.
![]()
VDMK ya devlet katký fonunun (allianz yaþam için amf fonu) 3 te birinin yatýrýlabilmesi yeni bir seçenek.
Ancak Vdmk nýn getirisi konusunda bende bilgi yok.
Bu konuda bilgisi olan varsa paylaþýrsa sevinirim.
Ben de Allianz tan bu konuda bilgi almaya çalýþacaðým. Çünkü aþaðýda yazdýðým gibi amf fonu parayý eritiyor.![]()
Bu baþlýkta Bes i öcü gibi gösteren bolca mesaj var.
Devlet gelir vergisinden vazgeçip bize bes yatýrsýn yazan var.
Zorla güzellik diyen vaar..
Var oðlu var.
Beyler bu baþlýk bes e nasýl yatýrým yapýlacaðý ile ilgili.
Bese yatýrým yapmayý biliyorsanýz yazýn. Aksi halde ciddi bilgi kirliliði yapýyor.
Neticede kim vadeli mevduattan iyi getiri elde edip, devlet katkýsý alýp emekli
Olunca ikinci maaþ almak istemez???
Sistem doðru iþletilirse mantýklý.
Bilen yazsýn lütfen. Bilmeyen de öðrenmeye çabalasýn ki ileride belki bilenlere minnetar olur![]()
Dogrudur. Valla 46 yasindan buyuk bir tanidigim adina tavandan yatiriyorum ve en riskli fondayim. 10 sene sonra emekli oldugunda toplu parayi alacagim. Bunun disinda ailece odedigimiz birkac bes ve zorunlu bes de var. son zamanda devlet kamu borclanma senetleri fonuna gectim. Hisse de acaip kayip var ancak anapara hisse de, katki paylari eurobond, altin ve hisse olarak boldum. Bakalim nasil olacak.. devlet katkisi vidimik a yatirilacakmis diye duymustum, getirisi 18%. Yanlis anlamadiysam bana az geldi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben bes te 2005 ten bu yana 100.000 tl civarý o günün ve bu günün parasýyla yatýrým yaptým. Getirisiyle birlikte þu an 300 bin tl portföy var.
56 yaþýna birkaç yýl kaldý. O zaman bes ten çýkmadan ayda 1500-2000 tl çocuðu üniversite okutacaðým. Tabi
Birazda ben destek çýkacam.
Hadi bakalým ... azimle mýçan betonu delermiþ.
Edit: eski hisse nette bu konuda çok yazdým çizdim. Yeni hisse nette artýk çok yazmýyorum. Daha fazla bilgi için eski hisse nette bu bes baþlýklý mesajlarý okumanýzý öneririm![]()
Son düzenleme : anti panik; 09-12-2018 saat: 22:53.
Özetle þu aralar nasdaq ve bist dahil borsalar “düzeltme” sürecinde. Döviz yatay veya aþaðý pozisyonda.
Uzun vadeli düþünmeye devam.
Baþýnýzý aðrýttýysam affola. Bugün bir saatten fazla fonlarla uðraþtým ve bolca yazdým![]()
Yer Ýmleri