
Originally Posted by
ctugrul
....
....
Ben kendimde hisse senedi yatırımcısıyım ancak BES farklı o farklı.
Ortalama bir İzmirli olarak bir İzmirli nasıl yaşıyorsa neleri yapıyorsa siyasi görüşü ne ise bende oyum. Ama tüm bunların ve benim hayata bakışımın ülkenin genelinden farklı olması BES’i benim için gereksiz, yanlış veya kötü yapmıyor.
Ülkede ortalama kadın-erkek yaşam süresi 75 yıl civarında. Ülkedeki SGK maaşları uygulanan katsayılar sebebi ile gittikçe düşüyor. Dolayısı ile 56 yaşından sonra 20 yıl daha ortalama yaşayacak olan T.C vatandaşları için, SGK maaşları ile insani bir standartta yaşamak çok mümkün olmayacağı için BES veya başkaca bir tasarruf çok ama çok önemli.
Ben BES’i seçtim ve memnunum. Bunun yanı sıra temettü için hisse yatırımıda yaptım ve hala yapıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sizin görüşlerinizi biliyorum, bakış açınızı da.. bu konuda bol şans diliyorum..
benim temel eleştirim insanların elinden seçim şansının alınması noktasında , zorla sisteme sokularak... ki bu konu genelde zaten halkın da önem verdiği bir konu.. %60 mertebesinde bir insan çıktığına göre.. BES te getiri konusunu özel olarak karşılaştırmadım.. ancak bazı dezevantajlı yönleri var.. ancak kişi bu yönlere önem vermiyorsa bu da anlaşılır bir şey sonuçta.. sisteme girip girmeme noktasında seçim şansı olduktan sonra hiç bir problem yok bence..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri