-
Devletin bu % 25 lik BES teşviğini vermesindeki temel neden yeni bir tasarruf sistemi kurmak için bir çeşit albeni yaratma zorunluluğu...Kaldı ki sadece vatandaşlara değil, piyasa oyuncularına da uzun vade yatırımı konusunda bir refleks kazandırmak asıl amaç...Yoksa babası oğluna vermez bunca parayı beleşten...12 milyar TL ye dayanmış Devletin bütçeden ayırdığı bu para...Boru mu ?...
*
Esasında para piyasasında olsun sermaye piyasasında olsun yaratılan her sistem ama doğrudan ama dolaylı; Devleti fonlama ihtiyacına dayalı olarak ortaya çıkar...Bu kapsamda, parasını hisse senedine yatırıp ta bu Devleti fonlamadığını düşünmek bizatihi şapşallıktır...Ya da diğer herhangi bir yatırım enstrümanına, hiç farketmez...Nitekim bu sistemler vatandaşın karşısına o Devletin kanunlarıyla çıkar...Yine o kanunlara dayalı olarak teşkil edilen kurum ve kuruluşlarla yürütülür işlemler ve olası sıkıntılar aynı Devletin yargısıyla çözülür...İşte buna yasama-yürütme-yargı diyoruz...Sen Devleti fonluyorsun, vaay gördünmü yakaladım...Şaka gibibir o kadar çocukça...
Yani bunları da yazacaksak, işimiz var valla...20 yıl önce konuşuyorduk bu forumda bu tip şeyleri, aştığımızı düşünüyordum ama görüyorum ki bir arpa boyu yol katedememişiz...Bunları geçin artık, büyüyün biraz...O kullandığınız geciktiricileri kafanıza sürmeyin abi, lütfen..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri