Originally Posted by
human01
Adam bese saydýra saydýra nerdeyse kendinden geçecekti. . þimdi.....neyse bana kalsýn ....veriler yukarýda ....Erhan kardeþim sana gelince bu arada UV yatýrýmda neden listede petun yada pýnar sute vurgu yapmandin deseydin sana hemen patron faktörü derdim...yani UV de ilk þart patrona güvendir...aselde,Ereðli'de ,soda da,trkcm da böyle bir sorun mu var?bence bunlara dikkat edilmeli.....Erhan örnekler yanlýþ olmuþ...temeli .saðlam þirketler her zaman. En iyi getiriyi getiren enstrümalardir....47, den alanda beklerse aselde iyi kazanacaktýr...bakacagin þey temel analizinde bir deðiþiklik olup olmadýðýdýr ..Neyse cepten yazmak zor oluyor...Ama þu mavraci yetkisize bakmayýn siz...caný yanmýþ.....burda saldýrýyor iþte.....ama emin olun trkcm da aselde çok iyi getirileri olacak kaðýtlardir...Yatýrýmýn varsa ve temeli saðlam hisseyse bekleyeceksin kardeþim .
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
abi petun ve pýnarýn patronu kotumuydu ký geçmiþte 1 lýradan 10 lýraya gitmiþ hisse.
benim demek istediðim hisseleriniz bozuldugu zaman deðiþtirilmesi gerektiði. Pýnardada petunda da karlýlýklarýnda sorun var borfýnden varsa bak.
Zamandanda ornek verdým 47 den alan zamanla kazanacaktýr okey ozman besi niye kötüleyelim ? ondada 10 yýl sonra kazanacak 47 den alan vatandaþ 10 sene sonra 5 kat getiri elde etmiþ olsun ayný seyý bes yatýrýmý yapanda benzer sekýlde faize yatýrýnda bileþkeyle benzer getiriyi kazanacaktýr. Üstelik aselsanýn gitmeme riskide herzman var olur ya býlancolar kotulesýrse. diðer türlü faiz yatýrýmcýsý 5 katý zaten 10 yýlda temiz sekýlde alacak.
Yani ben körü körüne yatýrýma karþýyým. bakarsýn ýnceler analýz edersýn uygun noktadan alýrsýn aselsaný výdeoda da gosterdým pd/dd si 8 lerdeydý fiyatý 47 lýra ýken. öz sermaye ye biçilen piyasa degeri ortalamasýnýn tam 3 katýndandan iþlem görüyordu. 47 de iken 47 lýradan alan adam öz sermayenýn býr sonraký býlancoda 3 e katlayacagýna ýnanýyor herhalde.
Mümkünmü böyle birþey 1 senede 2 ye katlamak bile þirketin çok büyük risk alarak yatýrým yapmasý anlamýna gelir.
haaa dediðin gibi bescilere gelirsek bu besciler malesef bana göre bilancodan anlamayan ve körü körüne yatýrým yapan kiþiler piyasadan anlamayan adam iyi trade edemeyen adam besci olur biride benim babam iþte beceremem yapamam edemem der. yýllarca borsada mucadele edýp para batýrmýþtýr kendýsý 2000 krizine malda yakalanmýþ sýradan býr yatýrýmcý. Bilanconun B sinden anlamaz. Gel bak anlatayým desem aman kým ugrasacak bu saatten sonra modunda. TÜkenmiþlik çaresizlik sendromu.
Haa piyasadan anlamayan adam besi nasýl becerecek orasýda bir paradox aslýnda.
BUna alternatýf hýsse al ve býrýktýr mutlaka kazanýrsýn demekte bence yanlýs. Oturup analýz etmeyý ogrenýp sonra gýreceklerý hýsseye gýrsýnler eywallah.
Mesela bes faný yetksiz kýzma bana ama aksayý aldýgýn yerde bir probblem yok fakat satman gereken yerde satmamýþsýn nerden býlecektým oradan düþeceðini diyeceksin.
1-Pd/DD 2,1 ile tarihinde görmediði seviyeye çýkmýþ
2- son 3 dönemdir bir fiil karlýlýk düþüyor.
E bu hýsseyý hala daha elýnde tutumuþsan kusur sende.
Yani yatýrýmcý bese para yatýrmasýn dýyoruz bunu bende dýyorum ama bunu derkende körü körüne hisse almaya teþvik etmeyelim. Analiz etmeyi öðrenýp oyle alsýnlar hýsselerýný.
Diðer türlü yetkisiz benzer senelerdýr borsa yoðuruldum elde var sýfýr borsa kazandýrmaz bese geçtim diyen kitle türeyecektir.
Ayný þekilde besciler borsayý at çöpe ben aksayý þuradan aldým bak zarardayým aselsaný 47 den aldým bak zarardayým en iyisi bes diye bese teþvik etmelerýde yanlýþ.
ben beceremedým bilanco mu oda neymýs haberým yok diyordum pd/dd daha sýmdý anladým ne oldugunu býlýnçsizce hisseleri almýþým sonra bütün yükü borsanýn kendýsýne yukleyýp borsa kötü diye bese geçtim ama hata bendeymýþ bilinçsizce dalmýþým bu iþe siz siz olunca eger býlanco hýsse analýz konularýný ogrenmedýysenýz besci olun öðrenirseniz gidip hisseci olun bese gerek yok demeli...
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri