Merhaba
sekerbank aegon kurumuyla beraber bu isi yapiyor. Bana 5 yil mevduat bagla dediler dovizde. 17% 5 yil sonra ana parayla birlikte size kar oduyoruz dediler. mesela 10 bin dolar 5 yil sonra 11700 dolar veriyorlarmis. elbet aylik odeme yok. Bunu birde sigorta olarak bana soylediler BES olarak dediler. elbet mantikli gormuyorumda ben
BES nasil calisiyor yani aslinde nedir? ve bunun mevduata alakesi nedir?
Tesekkurler
BES = piþmanlýk. buraya para kaptýranla tüm iliþkimi keserim,akýl saðlýðýndan þüphe ederim. sizde öyle yapýn.en son zorla soktuklara besten küfür ederek çýkmýþtým beni dava edeceklerdi,hala bekliyorum.hadi hakaret davasý açsýnlar yine küfür edeceðim.
Bireysel emeklilik sistemi, parasýný elde tutabilenler için bence de pek anlamý yok. Komisyon,gider,vergi vb. unsurlar çok var. Fakat ben olaya þöyle bakarak bu sistemdeyim içeride birikmiþ param bu sistemde olmasaydý acaba elimde olur muydu? Yanlýþ yatýrýmlar, para kayýplarý ya da fazla harcamalar nedeniyle o para buhar da olabilir ki benim açýmdan olmuþtur. Dikkat edin para ihtiyacý olduðunda insanlar maalesef 5-6 yýl birikim yaptýðý bes hesaplarýný erkenden bozduruyor. Demek ki bes gerçekten köþeye 3-5 lira atabilmeyi saðlýyor.
SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda yatýrým tavsiyesi ve danýþmanlýðý olarak deðerlendirilemez.
Bes asla piþmanlýk vs deðildir...siz sgk. Kesýlen parayý hergün gidip sorup beným. Ne kadar param oldu dýyormusunuz..arsa aldýysanýz Allah'ýn cezasý hergün gýdýp beným arsam Kaç tl mi.?oldu diyorsunuz..Yok ben býrýkým yaparým kendým býrýktýrýrým dýyormusunuz üz..mok býrýktýrýrsýnýz...3 gün sonra yok tatýle gýdecegým ..yok arabamý yenýlecegým..su hýsseye gýrýyým uçacak kaçacak..Arkadsa para lazým oldu..yana battý Çamura battý o 3 krs hayatta ...birikmez býrýktýremezsýnnnnn....bu býr uzun vade býrýkýmdir...tabi ekstra gýder olacak Ada'm fon yönetýyor...bence..bence...
Yer Ýmleri