Originally Posted by
sternee
BES ten ( gönüllü ) sene bazýnda en karlý çýkýþ zamaný ne zamandýr sizce?
2013 yýlýndan baþlanarak ve her yýl max devlet katkýsýndan yararlanan biri olarak soruyorum.
Bu sorunun cevabý kiþiden kiþiye deðiþir;
Mesela 20 yaþýnda BES'e katýlmýþ biri için; 10 yýlda çýkýp devlet katkýsýnýn %65 i alýnarak biriken parayý temettü veren hisselere geçmek mantýklý olabilir tabi (temettü hisselerinin o dönemde fiyatýnýn uygun olmasý ve uygun temettü getirisi saðlanacak birikime ulaþýlmasý durumunda)
Ancak 35-45 ve üzeri yaþtakiler bence 56 yý bekleyip paranýn tamamýný alýrsa daha karlý olacaktýr, o para ile de saðlam temettü þirketlerinde geçip güzel getiriler elde edilebilir..
Þahsým için konuþacak olursam; ben 35 yaþýndayým eðer 10 yýl içerisinde beni temettü geliri mesele bir memur maaþý kadar bugünkü para ile 5000 tl ye yakýn gibi bir aylýk temettü getiri saðlayacak paraya ulaþabilrsem çýkar temettüye geçerim diye düþünüyorum ama tabi bu çok zor, yatýrdýðýmýz paranýn biraz daha fazla olmasý lazým, o sebeple sanýrým Allah ömür verirse 56 ya kadar bekler paranýn tamamýný alýr temettüye geçerim diye düþünüyorum...
Kýsaca bugün itibariyle 500-600 bin sermayeye ulaþýrsak aylýk 5000 tl ye yakýn hatta belki daha da fazla temettü geliri elde etmemiz mümkün olabiliyor ileride daha pahalý olabilir bilemeyiz... benim hedefim bugün itibari ile 500-600 bin arasý sermayeye ulaþýp temettü emeklisi olabilmektir, yarýn belki 1 milyon olacak bu rakam ne kadar erken ve hýzlý davranýrsak o kadar iyi oalcaktýr sanýrým.. tasarruf ve birikim þart..
Baþarý yolun sonu deðil, yolun kendisidir... Baþarý bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asýl baþarý yolda kalabilmektir...
Yer Ýmleri