Her iki tarafý da (Yat.Fon vs BES) not etmekteyim üstadým.Ýstatistikler þunu göstermekte: GTA ve TUA'nýn 2019 yýlý getirileri ile BES tablosunda baz aldýðým NHA ve VGA getirileri hemen hemen ayný. Yani iþin Altýn fon tarafýnda bariz bir fark yok ve bu durum benim gibi riski düþük getiri hedefinde olan biri için gayet güzel. Açýk söylemek gerekirse BES yatýrýmý benim için diðer kanallardan elde ettiðim getiriyi bir nev'i hedgeleme vazifesi yapacak.
Faiz tarafýnda majör bir fiyatlama gözlemlediðim anda Tahvil fon seçeneðini masaya getirecek ve burada paylaþacaðým. Ons altýn tarafýndaki fiyat hareketleri Fon Baþlýðýnda en son paylaþmýþ olduðum grafikle ilgili deðerlendirmeme uygun seyrediyor. O deðerlendirmede, mevcut hareketin 1700 civarýna kadar devam edeceðini yazmýþtým herhalde. Aradým bulamadým o paylaþýmý.Öyle bir þeydi. Dolar/TL tarafýnda ise DTH tarafýndaki çözülmeye raðmen ciddi düþüþler yaþanmamasý en azýndan aþaðý yönde bir hareketin (TL aleyhinde) beklenmemesi gerektiðini düþündürüyor. Haliyle Altýn fon tarafýnda bu yönden gelecek bir törpülenme beklentim dahilinde deðil.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Grafik (hisse fonlar için) an itibariyle SAT verdi. Endeksin 6 ay gibi kýsa bir sürede, doðru dürüst bir kâr alma yapmadan yaklaþýk % 50 getiri saðladýðýný gözden uzak tutmamak lazým. Þayet olasý bir düzeltmede Tahvil tarafýnda yeterli potansiyel oluþmazsa Altýn fon deðiþiklik hakkýmýzý -trende baðlý olarak- içerisinde hisse bulunan Karma fonlarda deðerlendirme konusunu düþünüyorum. 104-105 bin seviyeleri makul geri çekilme bölgesi, buranýn aþaðýsý ayrý bir hikaye var demektir. Bu arada Altýn fon tarafý da kendini bir þekilde belli edecektir. O zaman döner bakarýz..
Döndüm dolaþtým sayýn admustafa üstadýn dediði yere geldim gibi.![]()
Yer Ýmleri