“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Ben en zor ya da alternatif fýrsatlarýn en yüksek olduðu dönem diyelim, asgari de olsa ödemelerin yapýlmasý taraftarýyým..minimum tutar aylýk 135 tl filan galiba þu an..en azýndan ben o kadar ödüyorum minimum olarak...sonuçta bu para, özel bir sorun yoksa, hissedilecek bir miktar deðil.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Þunu da kabul etmekte fayda var dostlarým. Dünya tarihinde ilk defa bu derece global düzeyde yaþanmakta olan ilginç ! bir kaotik durum tam da bize denk geldi. Bahtsýz bedeviden çok daha etkin bir deyim bulmak lazým bütün bu süreci tanýmlamak için. Ancak bu gerçek bile BES gibi uzun vadeli bir yatýrým aracýnda oldukça tatminkâr bir getiri eðrisi sunmakta olan Altýn Fon'dan çýkýp Hisse Fon'a geçiþ hamlemizi izah etmekte yetersiz kalýr. Benimkisi resmen aç gözlülük ve en risk alýnmamasý gereken platformda en ciddi riskleri almak suretiyle bir nev'i harakiri...
Yani hata kesinlikle ve kesinlikle bende. Hayat devam ediyor; hatalar ve bu hatalardan çýkaracaðýmýz dersler ancak öldüðümüzde son bulacak bunu unutmayalým lütfen.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
merhaba. dilerim hepinizin saðlýðý yerindedir. elleri yýkamayý unutmayalým
yine bir akýl sormak istiyorum: mevcut portföyüm altýnda duruyor. ha bugün ha yarýn altýndan çýkacaðým, hissediyorum. altýndan çýktðým zaman piyasa "normale" dönene kadar paramýn sadece deðerini korumak için hangi fonu tercih etmem gerekir?
okuduklarýmdan anladýðým cevap "tahvil" fonu gibi lakin bilgi kabilinden baþka fon türü de bu iþi görür derseniz çok müteþekkir olurum.
Hisse fon için takip ettiðimiz grafiðin son durumu bu þekilde. Ýþaretli olan bölge risk aldýðýmýz ve riskin gerçekleþtiði alan. Ortalama ile fiyat arasýndaki marj kapanmak üzere. Esasen riski tam da þimdi almalýydýk ancak acele ettik dostlarým. Endeksin 100 bin civarý maliyet bölgemiz. Dünkü gibi 2 hareket çekse tamamdýr.![]()
Yer Ýmleri