Originally Posted by
Amateur
Altýncý yýlýnda olan bir BES hesabým var. Eylül ayýndan itibaren %100 hisse fonunda deðerlendiriyordum. Ocak ayýnda birikimim üzerinde %64 kar oranýna eriþmiþtim. Devlet katkýsýný da katýnca, bir koyduysam iki olmuþtu.
Sonrasýnda piyasa kötüleþince elimdeki hisseleri batmadan yönetmek derdine düþtüðümden, BES'i tamamen unuttum. Dolayýsýyla bu düþüþte de hisse fonunda kaldým. %42 getiri oranýna düþtüm.
Bu ay baþýnda Anadolu Hayat'ýn bir hizmeti olan ROBOFON'a geçtim. Önce bir test yapýyorlar ve risk iþtahýný ölçüp yatýrýmcý tipini belirliyorlar. Ben "riski kabul eder, uzun dönemde getiri olacaksa kýsa vadede kaybý kabul eder" profilinde çýktým. Benim fon daðýlýmýný %20 Hisse fon (yüksek risk), %10 Dengeli deðiþken (orta risk), %20 Atak deðiþken (yüksek risk), %10 Bric fon (yüksek risk), %40 Altýn fon (yüksek risk) yaptýlar. Altýn ve son bir-iki haftadaki borsa hareketi nedeniyle durumu biraz kurtardým, ama bugün itibariyle getiri %44'te kaldý.
ROBOFON'a girince bir yýl çýkamýyorsun. Senin birikimini onlar yönetiyor. Bir yýl sonunda ne olacak ben de merak ediyorum doðrusu.
Yer Ýmleri