Originally Posted by
abc1980
9 seneden beri Türkiye Hayat Emeklilik ( Vakýf Emeklilik ) BES müþterisi olarak sistemden çok memnunum . 8 sene 2 aylýk getiri oraný bi ara yaklaþýk % 190 ' a kadar yükselmiþti . Aylýk katký payým düþük 111,9 krþ. Elime geçtikçe isteðe baðlý olarak ara katký paylarýný yüksek tutuyorum . Bakmayýn siz yok BES böyle yok BES þöyle deyip atýp tuttuklarýna ... Kardeþim bu BES sistemi devletin güvencesi altýnda mý ? Ben ona bakarým . Sermayemin diðer yarýsý ise fiziki altýn olarak yastýk altýnda tutuyorum . Ucuz pahalý demeden alýr atarým bi kenara ... Bir arsa , tarla veya arazi yatýrýmý olarak düþünürüm .
Allah'a þükürler olsun . Gram altýndan kazandýðým paranýn bir kýsmý ile konut kredisi borcumu kapattým .
Allah'ýn izniyle bir planým var . En çok temettü veren 10 hisse senedini taaaki emekli olana kadar gücüm yettiði kadar ucuz pahalý demeden alýp bekleyeceðim . Bana verilen temettü ile ( kâr payý ile ) tekrar hisse alacaðým .
Baþkalarýnýn lafýna bakarak yatýrým yapmayýn . Þunu asla unutmayýn ! Kiþinin en iyi mali danýþmaný KENDÝSÝDÝR . Saðlýcakla kalýnýz .
Yalnýz bes devletin güvencesinde deðil. Oradaki fonlar iþleten kuruma ait deðil o kadar. Yani fondaki tutarlar o fonda payý olanlara ait. Direkt olarak devlet güvencesinden bahsedilemez.
Ama birikim yapmak için iyi bir ortam olduðunu düþünüyorum.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri