Yaz aylarýnda genelde bað bahçe iþleriyle uðraþýyorum, forumda anlýk yazamýyorum genelde...twitterda da takipçi sayým yüksek...iþlem yaptýðýmda oradan yazarým, görüþlerimizi takip eden bir kitle var, oradaki ortalama bilgi düzeyi buradan düþük zaten..imzamda hesap bilgim var.
öte yandan...bes hesabým 16 yýl oldu..en baþýndan bu yana aðýrlýklý altýn ve ppf fonuna yatýrým yaptým...BES portföyünü last resort denen, sýðýnýlacak son liman gibi, sigorta gibi gördüðümden...çok az iþlem yapýyorum...bu nedenle benim hareket tarzým çoðu arkadaþa uymayabilir...vade yapýsý önemli....bunu mutlaka dikkat almak gerekiyor...örneðin gram 530 lardan 400 lere indi, ben daynabildim, çünkü maliyetim çok aþaðýlarda ve bekleme gücüm, dayanma kapasitem vardý...ileriye dönük beklentilerim de devam ediyordu...bu nedenle herkes kendi durumunu çok iyi analiz edip, ona göre karar vermeli, benim için doðru olan, baþka biri için yanlýþ bir karar olabilir.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Merhaba Sayýn pit,
Mesajýnýzda birþey dikkatimi çekti, mümkünse yardýmýnýzý rica edeceðim.
ANADOLU HAYAT EMEKLÝLÝK A.Þ. B.R.I.C. ÜLKELER YABANCI DEÐÝÞKEN EMEKLÝLÝK YATIRIM FONUnun hangi fonlardan oluþtuðunu bulmuþsunuz.
Ben de bir süredir ANADOLU HAYAT ALTIN FONUnun hangi fonlardan oluþtuðunu veya baþka bir deyiþle sadece onsdan mý en çok etkileniyor yoksa Türkiye'de olduðumuz için örneðin gram altýndan da mý etkileniyor kýsacasý bu fonun artmasýna azalmasýna neler karar veriyor onu bulmaya çalýþýyorum. Bu sayede daha saðlýklý kararlar vereceðimi tahmin ediyorum.
Bunu bana söyleme imkanýnýz var mý? Çok müteþekkir olurum. Diðer yazar arkadaþlardan da bilen varsa ve paylaþýrsa yine çok müteþekkir olurum.
aslýnda ons da olsa gram altýn da olsa günün sonunda portföyde farklýlýk oluþturmaz. Çünkü nihayetinde ons altýn da o günün cari kurundan usd den tl ye donusturulerek hesaplanýyor keza gr altýn da... ancak fonun içindeki altýnýn oraný önemli.. bazý fonlar içeriðinde %99-100 oranýnda saf altýn barýndýrmayabilir.
Kastedilen þu sanýrým. Altin fonlarý belirli oranda altin sertifikasý da bulunduruyorlar, bir ara satýþý yapýlmýþtý bu sertifikanýn, yastýk altýndaki altýnlarýn sisteme dahil edilmesi amacýyla çýkarýlmýþtý.
Ayrýca, %3-5 de olsa likit fon da bulundurabilir bu fonlar. Kimi fon yasal alt limite kadar düþürebilir altýn ve altýn bazlý ürünleri, kimisi max. ta tutar.
Sonuçta, hareket alaný kýsýtlý olsa da, benchmark altýn fonu getirisine göre, yýllýk bazda %1-2 daha fazla, ya da %1-2 daha az getirebiliyor fonlar. Altýnýn primi arttýkça, yönetim tercihlerine baðlý olarak performans farklarý daha da artabilir.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
BEFAS sisteminde baþka þirketlerin fonlarýný alabilme imkaný ne zaman devreye giriyor? Kesin bir tarih var mý? Duyurularda göremedim. Pilota baþlandý yazýlmýþ. Bize ne zaman sunulacak?
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri