Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
9,68 10% 789,89 Mn 8,60 / 9,68
80,30 10% 41,42 Mn 80,30 / 80,30
80,30 10% 2,14 Mr 72,10 / 80,30
19,48 9.99% 1,34 Mr 17,70 / 19,48
155,40 9.98% 1,72 Mr 140,30 / 155,40
2.431.800,00 -10% 2,43 Mn 2.431.800,00 / 2.431.800,00
355,75 -9.99% 429,56 Mn 355,75 / 386,50
2.498,00 -9.98% 5,27 Mr 2.498,00 / 2.780,00
11,18 -9.98% 1,93 Mr 11,18 / 12,59
55,35 -9.93% 218,80 Mn 55,35 / 61,40
3,52 5.71% 31,52 Mr 3,34 / 3,58
311,00 -0.48% 16,35 Mr 306,75 / 314,75
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
41,26 7.22% 10,79 Mr 38,30 / 41,30
75,25 0.07% 9,91 Mr 73,90 / 76,15
20,46 -0.39% 605,89 Mn 20,16 / 20,72
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
790,00 0.77% 3,13 Mr 777,00 / 802,50
99,15 -0.8% 503,79 Mn 98,00 / 100,00
114,20 -0.7% 209,55 Mn 113,40 / 115,40
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
35,06 -2.61% 288,12 Mn 35,06 / 36,86
11,20 0.99% 680,06 Mn 10,85 / 11,45
86,70 -1.81% 469,42 Mn 86,40 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 303/499 ÝlkÝlk ... 203253293301302303304305313353403 ... SonSon
Arama sonucu : 3989 madde; 2,417 - 2,424 arasý.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1. konuyu araþtýrdýkça çýkmaz bir bataða saplandýðýný hissediyor insan..evimin yakýnýndaki anadolu hayat sigorta acentasý biz bes'e bakmayýz bankaya gideceksiniz diyor, iþ bankasýna gidince bu bankanýn meþhur evlere þenlik benim ta 20 sene önceden hatýrladýðým umursamaz tavýrlarýna maruz kalýyorsunuz. bes müþterisi olmak istiyorum dediðiniz halde banka dýþýnda sýcakta 20 dk giþe iþlemleri yapacak olanlarýn arasýnda sýra bekliyorsunuz. içeri girince bir 15 dakika daha bes sýrasý bekliyorsunuz(þaka deðil ev kirasýný, faturasýný, kiþisel borcunu ödememek için 50 takla atan millet parasýný bese yatýrmak için sýraya girmiþ) sýram gelince görevli bayan önce öyle bir fon hayatýmda duymadým diyor, sonra biryerleri arayýp soruyor ve sizin söylediðiniz ah6 fon özel bir fondur onu alamazsýnýz faiz fonlarýmýz var diyor(banka mevduatlarý aylýk net %1,5 getirirken bu fonlar aylýk %0,3 civarý faiz getiriyor) arkama bakmadan kaçýyorum.

avivasa'nýn avr teknoloji fonunu sormak için genel merkezine gideyim diyorum(çünkü ne google haritalarda öyle bir acenta var ne de kendi kurumsal web sitelerinde antalyada acenta bir ismi verilmiþ, haritada agesa diye birþey de yok) koca antalyada tek bulabildiðim genel merkez plazasýnda kapýdaki görevli buraya müþteri kabul edilmiyor acentalara gideceksiniz diyor: ) son çare avivasa'yý telefonla aramak, telefon 5 dakika boyunca cevap vermiyor, sitelerinde baþvuru formu var ama tc kimlik no dahil çok detaylý bilgiler vermeden baþvuru formu gönderemiyorsunuz.(sadece form gönderdi diye bes hesabý açýlanlar olmuþ tuzaða düþmek istemiyorum) Ondan da vazgeçiyorum.

son seçenek allianz'ýn amy ve alr fonlarýný araþtýrmak için yola çýkýnca þükür ilk kez sorunsuz bes yapan bana it muamalesi çekmeyen bir acanta buluyorum. o da %25 devlet katkýsýndan baþka birþey beklemeyin eski promosyonlar kaðýt üzerinde kaldý diyor.(eskiden devlet katkýsýna ilave %5 de biz ekliyoruz falan derlerdi) bir hafta süren bu tuhaf gidiþat üzerine þikayetvar sitesinden bes þikayetlerini okuyorum, en baþta bes'ten vazgeçenlere inanýlmaz zorluklar çýkarýlmasý, hadi zamaný doldurmadan ayrýlan hakediyor diyelim 15 yýlý dolduranlara maaþ baðlama ve para ödemede çýkarýlan binbir sorun, ilk taksitlerden ertelenmiþ giriþ aidati veya yonetim gideri adý altýnda %75 %100 kesinti alýnmasý, devlet katkýsýnýn sizin istediðiniz fon dýþýnda alakasýz yatýrýmlarda deðerlendirilip zararýnýn ana paranýza yansýtýlmasý, devlet katkýsýný hiç alamama, biriken parayý ve artan deðerini online görüntûleyememe gibi çok can sýkýcý sorunlarla boðuþuyor insanlar. bu forumda bence asýl bu konulardan bahsedilmeli!
    Son düzenleme : friendly_1980; 29-09-2021 saat: 00:16.

2.  Alýntý Originally Posted by friendly_1980 Yazýyý Oku
    konuyu araþtýrdýkça çýkmaz bir bataða saplandýðýný hissediyor insan..evimin yakýnýndaki anadolu hayat sigorta acentasý biz bes'e bakmayýz bankaya gideceksiniz diyor, iþ bankasýna gidince bu bankanýn meþhur evlere þenlik benim ta 20 sene önceden hatýrladýðým umursamaz tavýrlarýna maruz kalýyorsunuz. bes müþterisi olmak istiyorum dediðiniz halde giþe iþlemleri yapacak olanlarýn arasýnda banka dýþýnda sýcakta 20 dk sýra bekliyorsunuz. içeri girince bir 15 dakika daha bes sýrasý bekliyorsunuz(þaka deðil ev kirasýný, faturasýný, kiþisel borcunu ödememek için 50 takla atan millet parasýný bese yatýrmak için sýraya girmiþ) sýram gelince görevli bayan önce öyle bir fon hayatýmda duymadým diyor, sonra biryerleri arayýp soruyor ve sizin söylediðiniz ah6 fon özel bir fondur onu alamazsýnýz faiz fonlarýmýz var diyor(banka mevduatlarý aylýk net %1,5 getirirken bu fonlar aylýk %0,3 civarý faiz getiriyor) arkama bakmadan kaçýyorum. avivasa'nýn avr teknoloji fonunu sormak için genel merkezine gideyim diyorum(çünkü ne google haritalarda öyle bir acenta var ne de kendi kurumsal web sitelerinde antalyada acenta bir ismi verilmiþ, haritada agesa diye birþey de yok) koca antalyada tek bulabildiðim genel merkez plazasýnda kapýdaki görevli buraya müþteri kabul edilmiyor acentalara gideceksiniz diyor: ) son çare avivasa'yý telefonla aramak, telefon 5 dakika boyunca cevap vermiyor, sitelerinde baþvuru formu var ama tc kimlik no dahil çok detaylý bilgiler vermeden baþvuru formu gönderemiyorsunuz.(sadece form gönderdi diye bes hesabý açýlanlar olmuþ tuzaða düþmek istemiyorum) Ondan da vazgeçiyorum son seçenek allianz'ýn amy ve alr fonlarýný araþtýrmak için yola çýkýnca þükür ilk kez sorunsuz bes yapan bana it muamalesi çekmeyen bir acanta buluyorum. o da %25 bes katkýsýndan baþka birþey beklemeyin eski promosyonlar kaðýt üzerinde kaldý diyor.(eskiden devlet katkýsýna ilave %5 de biz ekliyoruz falan derlerdi) bir hafta süren bu tuhaf gidiþat üzerine þikayetvar sitesinden bes þikayetlerini okuyorum, en baþta bes'ten vazgeçenlere inanýlmaz zorluklar çýkarýlmasý, hadi zamaný doldurmadan ayrýlan hakediyor diyelim 15 yýlý dolduranlara maaþ baðlama ve para ödemede çýkarýlan binbir sorun, ilk taksitlerden ertelenmiþ giriþ aidati veya yonetim gideri adý altýnda %75 %100 kesinti alýnmasý, devlet katkýsýnýn sizin istediðiniz fon dýþýnda alakasýz yatýrýmlarda deðerlendirilip zararýnýn ana paranýza yansýtýlmasý, devlet katkýsýný hiç alamama, biriken parayý ve artan deðerini online görüntûleyememe gibi çok can sýkýcý sorunlarla boðuþuyor insanlar. bu forumda bence asýl bu konulardan bahsedilmeli!
    Cok karanlik bir tablo cizmissin ancak daha yeni 2 kisinin BES bozumunu yaptik paralari 1 haftada geldi ikisi de farkli sirketlerdi ayrilirken hicbsorun olmadi. Bazilari evrak doldurmayi evrak tamamlamayi bile bilmiyor ki benim bu 2 yakinim da bilmiyordu muhtemelen evraklari kendileri duzenleser BES ten ayrilamayacaklardi

***BES IYIDIR BU DONEMDE BABASI VERMEZ KIMSEYE %25

SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

3.  Alýntý Originally Posted by Corbaciyan Yazýyý Oku
    Cok karanlik bir tablo cizmissin ancak daha yeni 2 kisinin BES bozumunu yaptik paralari 1 haftada geldi ikisi de farkli sirketlerdi ayrilirken hicbsorun olmadi. Bazilari evrak doldurmayi evrak tamamlamayi bile bilmiyor ki benim bu 2 yakinim da bilmiyordu muhtemelen evraklari kendileri duzenleser BES ten ayrilamayacaklardi

***BES IYIDIR BU DONEMDE BABASI VERMEZ KIMSEYE %25

ben %25 kötü demedim hocam, o katkýyý alamadýnmý ne anlamý var? özel fon siz alamazsýnýz nedir? acentasý olmayan muhatab bulunamayan sigorta acentasý nedir? emekli olunca maaþ alamamak nedir? bunu koruyan düzenleyen bir kanun yokmu? ortada bir takým çýlgýn durumlar var. soruyu þöyle sorayým madem: ben þu sigortadan emekli oldum bu durumlarýn hiçbirini yaþamadým kardeþim diyen forum üyesi varmý peki?

4.  Alýntý Originally Posted by friendly_1980 Yazýyý Oku
    ben %25 kötü demedim hocam, o katkýyý alamadýnmý ne anlamý var? özel fon siz alamazsýnýz nedir? acentasý olmayan muhatab bulunamayan sigorta acentasý nedir? emekli olunca maaþ alamamak nedir? bunu koruyan düzenleyen bir kanun yokmu? ortada bir takým çýlgýn durumlar var. peki þöyle sorayým madem: ben þu sigortadan emekli oldum bu durumlarýn hiçbirini yaþamadým kardeþim diyen forum üyesi varmý peki?
    BES'e dahil olup 3 yýl sistemde kalmadan çýkmak isterseniz, devlet katký payý alamazsýnýz,

3. yýlýn sonunda devlet katký payýnýn %15'ini,*

6. yýlýn sonunda devlet katký payýnýn %35'ini,

10. yýlýn sonunda devlet katký payýnýn %60'ýný,

Emekliliðe hak kazandýðýnýz zaman ise devlet katkýsýnýn %100'nu alabilirsiniz

Befas sistemi oturdugunda ve butun fon paylari alima acildiginda firmalarin musterilerine ozel fonlari haric befas uzerinden alim yapilacak diye tahmin ediliyor

Bes firmlarinin ozel fonlarina sadece o firmanin musterisi olunur ise dahil olunabiliyor tipki tefasa acik olmayan ama o araci kurum musterisi olunur ise ( örnek bazi firmalarin arbitraj fonlari ) paylari alinabiliyor

5.  Alýntý Originally Posted by friendly_1980 Yazýyý Oku
    ben %25 kötü demedim hocam, o katkýyý alamadýnmý ne anlamý var? özel fon siz alamazsýnýz nedir? acentasý olmayan muhatab bulunamayan sigorta acentasý nedir? emekli olunca maaþ alamamak nedir? bunu koruyan düzenleyen bir kanun yokmu? ortada bir takým çýlgýn durumlar var. soruyu þöyle sorayým madem: ben þu sigortadan emekli oldum bu durumlarýn hiçbirini yaþamadým kardeþim diyen forum üyesi varmý peki?
    çoðu bes þirketinde hesap açma iþlemleri internet üzerinden yapýlýyor. Bahsettiðiniz kadar karanlýk bir tablo yok. Üyelik de kolay çýkýþ da kolay. Emekli henüz olmadým ancak ciddi param birikti bes hesabýmda. hemde hiç stressiz.
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

6.  Alýntý Originally Posted by friendly_1980 Yazýyý Oku
    konuyu araþtýrdýkça çýkmaz bir bataða saplandýðýný hissediyor insan..evimin yakýnýndaki anadolu hayat sigorta acentasý biz bes'e bakmayýz bankaya gideceksiniz diyor, iþ bankasýna gidince bu bankanýn meþhur evlere þenlik benim ta 20 sene önceden hatýrladýðým umursamaz tavýrlarýna maruz kalýyorsunuz. bes müþterisi olmak istiyorum dediðiniz halde banka dýþýnda sýcakta 20 dk giþe iþlemleri yapacak olanlarýn arasýnda sýra bekliyorsunuz. içeri girince bir 15 dakika daha bes sýrasý bekliyorsunuz(þaka deðil ev kirasýný, faturasýný, kiþisel borcunu ödememek için 50 takla atan millet parasýný bese yatýrmak için sýraya girmiþ) sýram gelince görevli bayan önce öyle bir fon hayatýmda duymadým diyor, sonra biryerleri arayýp soruyor ve sizin söylediðiniz ah6 fon özel bir fondur onu alamazsýnýz faiz fonlarýmýz var diyor(banka mevduatlarý aylýk net %1,5 getirirken bu fonlar aylýk %0,3 civarý faiz getiriyor) arkama bakmadan kaçýyorum.

avivasa'nýn avr teknoloji fonunu sormak için genel merkezine gideyim diyorum(çünkü ne google haritalarda öyle bir acenta var ne de kendi kurumsal web sitelerinde antalyada acenta bir ismi verilmiþ, haritada agesa diye birþey de yok) koca antalyada tek bulabildiðim genel merkez plazasýnda kapýdaki görevli buraya müþteri kabul edilmiyor acentalara gideceksiniz diyor: ) son çare avivasa'yý telefonla aramak, telefon 5 dakika boyunca cevap vermiyor, sitelerinde baþvuru formu var ama tc kimlik no dahil çok detaylý bilgiler vermeden baþvuru formu gönderemiyorsunuz.(sadece form gönderdi diye bes hesabý açýlanlar olmuþ tuzaða düþmek istemiyorum) Ondan da vazgeçiyorum.

son seçenek allianz'ýn amy ve alr fonlarýný araþtýrmak için yola çýkýnca þükür ilk kez sorunsuz bes yapan bana it muamalesi çekmeyen bir acanta buluyorum. o da %25 devlet katkýsýndan baþka birþey beklemeyin eski promosyonlar kaðýt üzerinde kaldý diyor.(eskiden devlet katkýsýna ilave %5 de biz ekliyoruz falan derlerdi) bir hafta süren bu tuhaf gidiþat üzerine þikayetvar sitesinden bes þikayetlerini okuyorum, en baþta bes'ten vazgeçenlere inanýlmaz zorluklar çýkarýlmasý, hadi zamaný doldurmadan ayrýlan hakediyor diyelim 15 yýlý dolduranlara maaþ baðlama ve para ödemede çýkarýlan binbir sorun, ilk taksitlerden ertelenmiþ giriþ aidati veya yonetim gideri adý altýnda %75 %100 kesinti alýnmasý, devlet katkýsýnýn sizin istediðiniz fon dýþýnda alakasýz yatýrýmlarda deðerlendirilip zararýnýn ana paranýza yansýtýlmasý, devlet katkýsýný hiç alamama, biriken parayý ve artan deðerini online görüntûleyememe gibi çok can sýkýcý sorunlarla boðuþuyor insanlar. bu forumda bence asýl bu konulardan bahsedilmeli!
    üstad biraz þanssýzlýðýnýza denk gelmiþ, abarttýðýnýz kadar kötü ve çýkmasý zor bir sistem deðil.

Devlet katkýsýný yok sayýn zaten, ben þirket katkýlý hesaptayým kenarda birikiyor, size de önerim düþük bir tutar belirleyip uzun vade dokunulmayacak bir kalem olarak birikim yapýn, asla asýl yatýrým kaynaðýnýz olmasýn.

7.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    çoðu bes þirketinde hesap açma iþlemleri internet üzerinden yapýlýyor. Bahsettiðiniz kadar karanlýk bir tablo yok. Üyelik de kolay çýkýþ da kolay. Emekli henüz olmadým ancak ciddi param birikti bes hesabýmda. hemde hiç stressiz.
    @friendly_1980 bu aralar cok hareketli tezcanli bir arkadas gelecegini sekillendirip emekliligini garantiye almak istiyor arastirmayi olayin dibini siyirmayi seviyor umarim gonlune gore olur her istedigi

8.  Alýntý Originally Posted by pit Yazýyý Oku
    sizin hangi sigorta hocam? karamsarlýk kavramý geleceðe dair abartýlý tahminlerde bulunan kiþiler için kullanýlýr. benimki geleceðin tahmini deðil þikayetvar'daki yüzlerce yanýtsýz býrakýlmýþ þikayeti okuyarak derlediðim gerçekler.(þikayetvar akp'yi devirmek isteyen dýþ mihraklarýn maþasý falan derseniz vallahi sohbete devam etmem. bu aralar gülünç komplo teorileri moda oldu gýna geldi) devlet katkýsýndan erken çýkarsan para kesildiðini biliyorum ama adamýn yeni girdiði bes'te 1 yýldýr parasýna 1 kuruþ eklenmemiþ, devlet katkýnýz borsada battý malesef denmiþ: ) acentaya sordum bu sabah böyle birþey mümkünmü diye, olabilir sonuçta devlet katkýsý'nýn deðerlendirilmesi devlet tekelinde batarsa alamazsýn diyor. fakat siz forumdaþlar böyle diyorsanýz bunlar azýnlýk ve istisnai durumlar olabilir. þimdiye kadar görüþtüklerimden allianz daha ilgili þeffaf gibi ama daha fazla veri toplamak istiyorum. acele etmeyelim bakalým.

Sayfa 303/499 ÝlkÝlk ... 203253293301302303304305313353403 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •