konuyu araþtýrdýkça çýkmaz bir bataða saplandýðýný hissediyor insan..evimin yakýnýndaki anadolu hayat sigorta acentasý biz bes'e bakmayýz bankaya gideceksiniz diyor, iþ bankasýna gidince bu bankanýn meþhur evlere þenlik benim ta 20 sene önceden hatýrladýðým umursamaz tavýrlarýna maruz kalýyorsunuz. bes müþterisi olmak istiyorum dediðiniz halde banka dýþýnda sýcakta 20 dk giþe iþlemleri yapacak olanlarýn arasýnda sýra bekliyorsunuz. içeri girince bir 15 dakika daha bes sýrasý bekliyorsunuz(þaka deðil ev kirasýný, faturasýný, kiþisel borcunu ödememek için 50 takla atan millet parasýný bese yatýrmak için sýraya girmiþ) sýram gelince görevli bayan önce öyle bir fon hayatýmda duymadým diyor, sonra biryerleri arayýp soruyor ve sizin söylediðiniz ah6 fon özel bir fondur onu alamazsýnýz faiz fonlarýmýz var diyor(banka mevduatlarý aylýk net %1,5 getirirken bu fonlar aylýk %0,3 civarý faiz getiriyor) arkama bakmadan kaçýyorum.
avivasa'nýn avr teknoloji fonunu sormak için genel merkezine gideyim diyorum(çünkü ne google haritalarda öyle bir acenta var ne de kendi kurumsal web sitelerinde antalyada acenta bir ismi verilmiþ, haritada agesa diye birþey de yok) koca antalyada tek bulabildiðim genel merkez plazasýnda kapýdaki görevli buraya müþteri kabul edilmiyor acentalara gideceksiniz diyor: ) son çare avivasa'yý telefonla aramak, telefon 5 dakika boyunca cevap vermiyor, sitelerinde baþvuru formu var ama tc kimlik no dahil çok detaylý bilgiler vermeden baþvuru formu gönderemiyorsunuz.(sadece form gönderdi diye bes hesabý açýlanlar olmuþ tuzaða düþmek istemiyorum) Ondan da vazgeçiyorum.
son seçenek allianz'ýn amy ve alr fonlarýný araþtýrmak için yola çýkýnca þükür ilk kez sorunsuz bes yapan bana it muamalesi çekmeyen bir acanta buluyorum. o da %25 devlet katkýsýndan baþka birþey beklemeyin eski promosyonlar kaðýt üzerinde kaldý diyor.(eskiden devlet katkýsýna ilave %5 de biz ekliyoruz falan derlerdi) bir hafta süren bu tuhaf gidiþat üzerine þikayetvar sitesinden bes þikayetlerini okuyorum, en baþta bes'ten vazgeçenlere inanýlmaz zorluklar çýkarýlmasý, hadi zamaný doldurmadan ayrýlan hakediyor diyelim 15 yýlý dolduranlara maaþ baðlama ve para ödemede çýkarýlan binbir sorun, ilk taksitlerden ertelenmiþ giriþ aidati veya yonetim gideri adý altýnda %75 %100 kesinti alýnmasý, devlet katkýsýnýn sizin istediðiniz fon dýþýnda alakasýz yatýrýmlarda deðerlendirilip zararýnýn ana paranýza yansýtýlmasý, devlet katkýsýný hiç alamama, biriken parayý ve artan deðerini online görüntûleyememe gibi çok can sýkýcý sorunlarla boðuþuyor insanlar. bu forumda bence asýl bu konulardan bahsedilmeli!

Alýntý yaparak yanýtla
arastirmayi olayin dibini siyirmayi seviyor umarim gonlune gore olur her istedigi 
Yer Ýmleri