“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Otomatik Katýlým Sistemindeyim. Sistemin belirli fonlarý hariç deðiþiklik yapamýyorum. Müþteri Hizmetleri ile görüþtüðümde,onlarda bunu teyit etti. OKS normal bireysel emekliliðe de çevirmiyorlar. Ýstediðim fonu seçebilmem için, normal BES sistemi olmasý gerekiyormuþ. Aktarýlan bilgi dorðumu, baþka yolu var mý?
Merhaba, arkadaþlar. finansal okur yazarlýk farkýndalýðým 2-3 hafta önce baþladý, bir banka þubesine yýllar önce gittiðimde bir þekilde BES poliçesine sahip oldum ama fon, getiri vs. ne olduðunu bilmeden yani neye yatýrým yaptýðýmý bilmeden kredi kartýmdan düzenli para çekildi. TL'nin bu kadar deðer kaybetmesi ile aklýma geldi, yazýk dedim TL biriktirdik ama eridi gitti. Ne yapabilirim artýk enflasyona karþý korunmak için derken okumaya, öðrenmeye baþladým fakat öðrendikçe zorlaþýyor belki hiç bir fikrim olmadýðý için karmaþýk geliyor olabilir zamanla düzelir umarým.
FON seçmenin ve yapýlan birikimin deðerlenmesi gerektiðini öðrendim fakat herkesin ýsrarla üzerinde durduðu yumurtalarý ayný sepete koymayýn uyarýsý ile fonlarý bölmek istiyorum ama içerikleri tam anlamadýðým için yapmaktan da çekiniyorum açýkcasý. en kolayý TEFAS'a girip en çok hangisi kazandýrmýþsa bugüne kadar %100 seçmek mi. siz nasýl yorumlayýp fon seçiyorsunuz, yýlda 12 kez deðiþtirme þansýmýz da varmýþ en azýndan her ay deðiþtirmek gerekir mi?
istediðim en iyi fonu söyleyin gibi hazýra konmak deðil yanlýþ anlaþýlmasýn sadece sizler nasýl hareket ediyorsunuz öðrenirsem belki bana vizyon katar daha rahat davranabilirim fon seçiminde.
Teþekkürler. O zaman devlet katkýsýný feda edeceðiz.
bu yil tam da sahane getiriler oldu BES'te ilk defa fon dagilimini duzgun yaptik derken dunku CB aciklamalari ile sanirim guzel bir darbe yiyecek birikimler
bu sabah itibariyla yansimadi henuz daha ama yarin obur gun acmasam daha iyi
valor sebebiyle su saatte degisikligin de anlami yok...
yine zictik![]()
Yer Ýmleri