Moza Hc burdan da selam,
Yalnz orda yle bir sknt var. benim garanti de devlet katkasbir sonraki aydan sonra yatyor.
Misal haziranda yatrdn temmuz ayn bo geiyor austosun ilk haftas gibi yatyor.
benim de Nisan 2023. aralk 2022 de Kalan max tutar ek deme yapcam, 2023 de ubat aynda max ek deme yapacam.
nisana kadar katklar eklenir herhalde. Benim emeklilik 2030 da, o kadar bekleme yapamayz. geri aldmz devlet katks stopoja gidiyor olsun o da yeter. % 10 stopaj odeyecez,%60 alacaz .
Yazdklarm Yatrm Tavsiyesi Asla Deildir. Kendime ylesine Notlar ...
Fortis Fortuna Adiuvat
selam active dostum.dediin gibi katklar ge yatyor .acaba ben kredi kart ile dyorum ondan m dedim ama nakit yatranlarda da durum ayn 30-60 gn aras anca yatyor.
benim garantide 2 allianzda 1 hesap var brt asgari cret kadar yatryorum.10 yl devirdi hepsi son 2-3 ylda ciddi getiri oldu.emeklilie daha ok var %5 stopaj ve devlet katksnn tamam iin beklenmez haklsn.
ben buray bozarsam ancak ev alma durumu olursa bozarm.zaten buradaki para borsadaki parann hedge edilmesi gibi benim iin.burdan ksam nereye giderim bilmem burada da hisse altn dviz fonlarndaym.
faiz desen getirmiyor altn durdu dviz ne olaca belli deil.bist desen dinlenmeye geecek gibi ne bileyim.
biraz bor tahsil ettik dolar aldm 18 den valla artk nasl enflasyona kar paray koruruz onun mcadelesindeyim.
5 bin dolar da bitcoine attm oradan 1000 dolar zarardaym![]()
iecam da bi gzellik yapsa borsa da da biraz soluklanacam.ne gldryor ne alatyor.
20 yandaki arabalar 200 bin tarada 3+1 evler 3 milyon olmu boa krek ekiyoruz gibi inallah seimden sonra biraz dzelir ortalk
Bes'de bir yl iin yatrlabilecek tavan cret 60.000 civar. Farkl kurumlardan Bes asak her biri iin 60.000 TL mi yoksa toplam 60.000 TL mi. Ben de bir bes hesab var ama 44 yanda bir ka tane daha aabilirim. Minimum dan deyip 55 yan Aralk aynda tm yl 1 seferde deyip 56 yan ocak aynda 1 yl tek seferde deyip ubat aynda sistemden ksam sadece 2 tavann %30 unu mu alabiliyorum yoksa farkl kurumlardan atm her bes iin ayr ayr tavanlarn %30 unu mu alabiliyorum
Yer mleri