Originally Posted by
thron
cevap yazanların yaşları ve tecrübeleri muhtemelen benden büyük o yüzden çok uzatmayacağım.
Konut Edindirme yardımı ve Nema gibi kavramlar geçti bu ülkeden.
o zamanda çalışanların maaşlarından kesilip birikimler enflasyon ile hiç ediliyordu.
inşallah bu sefer farklı olur ama ben olması için bir sebep görmüyorum.
bu arada ben şirket katkılı olduğu için kanun çıksa bile bir süre devam edeceğim.
50 bin kere anlattık, hayır bu işleri anlamayan biri olsan ben de uzatmayacağım..ama niyetin nedir, neden ısrarla anlamak istemiyorsun bilmiyorum.
key dediğin bes teki devlet katkısı gibidir... devlet katkısını sana bana yönettirmiyor, müdahale ettirmiyor...zaten onu da tahvilde tutuyor...key gibi onu da *** edebilir.
ama bes de benim yatırdığım parayı ben yönetiyorum, buna nasıl müdahale edecek...onu alma, bunu al diyecek.bunu hangi yasayla, yönetmelikle yapacak.
değişken fona en az %30 tahvil tutacaksın der, hisse fona bunu diyemez...ya da altın fonuna altın tutma mı diyecek...şunu yapabilir..gözü karartır, bes te altın fonları kapatıyorum der...bunu yapar kafayı yerse...ama benim yatırdığım paraya karışamaz...çok kafayı yerse fonlar %100 hisse tutamaz der..ama bunu niye desin, zaten millet borsaya gelsin istiyor, yeter ki tl de ol, döviz olma.
dediğim gibi kısıtlama yapar, ama bu tür adımlar ayağa kurşun sıkmak olur...bunu zaten dth larda vs dolaylı olarak yapıyor...doğrudan bana daha fazla baskı yaamaz...o zaman millet çeker parasını yastık altına koyar..o zaman herkes ebesiyle tanışır.
Son düzenleme : Cautionary; 21-10-2022 saat: 19:00.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri