iþte tam da bu mantýkla allianý deðiþirdim. garanti de ise üçüncü deðiþken fon ve metaverse fonunu portföye ekledim.orada biraz daha risk alýyorum.sene bi 3 ya da 6 ay sonra karþýlaþtýrma yapacak hale gelir þu an birikim tutarlarý hemen hemen ayný.
garantinin hisse fonu AZH ye göre %10 civarý geriden geliyor.
bu arada kur korumalý mevduatý bitirecekler sanýrým.dövizde bir kýpraþma olur ise dövize endeksli fonlar da deðerlendirilebilir epey erinde saydý.
Para sizin karar da sizin tabii ki.
Ben ALR yi 2015 ten beri portföyümde yer veriyorum.
5 yýl ve üzeri taþýyabilirsek bu tarz fonlar lider fonlardýr.
Neden mi: Düzenli paylaþtýðým Allianz tablosunun ilk 5 fonu uzun yýllardýr deðiþmiyor.
Garanti ile Allianz uzun yýllar fon getiri çalýþmasý olmadýðý için yorum yapamayaðým.
Þöyle 5 yýllýk en iyi fonlarýn getiri kýyaslamasý olsa süper olurdu.
Bunun için benim paylaþtýðým Allianz excel tablo benzeri burda dlðer kurumlarýn verileri paylaþýlmasý lazým.
Yani imece yapmamiz lazým. Allianz benim akrabam deðil. Daha iyisinin olduðundan emin olursam ne ala.
Ama imece çalýþmasý ve diðer kurum fon perfornans tablolarý yok maalesef.
Bol bol bes sistemine saldýrý var.
allianzda biraz þeffaflýk lazým.garantide fon deðiþikliði yapýldýðýnda hangi fiyattan ne zaman satmýþ almýþ hemen gosteriyor allianz biraz daha alengirli.
ALR yi ben bir ara azar azar sürekli aldým ama bu sefer aðýrlýðý fazla oldu.emeklilik tarihi 2034 o zamana kadar sistemden çýkabilirim eðer vergi ya da kesintiler ile ilgili bir deðiþiklik olmaz ise bunun bir kaç sebebi var ilki 10 yýl sonra stopajdaki sadece %5 lik fark ve devlet katkýsýndaki %40. ikincisi de 10 yýl boyunca ödeyebilir miyim bilemiyorum ekonomik durumum inþallah müsait olur.
bir de tabi seçimler de etkili olacak eðer bu hükumet devam ederse buraya el atar maalesef .
18 yaþ altýnada bes oluyormuþ. Ýki tane oðlum için bes açtýrayým diyorum. Fakat kesintileri düþük olan þirket önerisi lazým. Benim mevcut beslerde giriþ aidatý ve yönetim gideri kesintisi yok , Böyle olan firma varmý.
ABE Anadolu Hayat Emeklilik fonu artik S&P500 Yabanci fon sepeti fonu oldu. BRIC ulkelerinden vaz gecilldi gozukuyor.
Henuz Turkiye Hayat ve Emeklilik TEFAS fon listelerinde gozukmuyor.
https://www.anadoluhayat.com.tr/habe...gisikligi-1378
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Asla Deðildir. Kendime öylesine Notlar ...
Fortis Fortuna Adiuvat
Yer Ýmleri