Geçmiþte fon yöneticisi deðiþti mi bilmiyorum ancak fonun 3 yýllýk getirisi %433, 5 yýllýk getirisi de %889 olmuþ. Risk deðeri 5 olan bir fon için ben yine de baþarýlý buldum. Bu fon için Tufan Deriner'in her dönem sürekli kar edecek bir fon demiþti. Genel stratejisi o yönde gibi. bu yýl %45 ile %11 arasýnda hisse oraný deðiþmiþ. Eðer bir ralli ortamý olur da hisse oranýný daha da yükseltirse o zaman çok baþarýlý fonmuþ derim.Þu haliyle baþarýlý bir fon.
Buarada tkf, tcd yi efsane fon yapan Okan Alpay þuan AN1 i yönetiyor.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Ýkinci BES’i açmak istiyorum. Yönetim gider kesintisi ve minimum ödeme açýsýndan hangisini tavsiye edersiniz ? Teþekkürler![]()
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
450 bin tl parasý olan birinin net mevduat getirisi neredeyse en düþük emekli aylýðýna denk geliyor. Tasarruf etmek çok önemli, bunlarý da iyi bir finansal okuryazarlýkla deðerlendiren kiþiler emekliliðinde rahat eder. BES þuan zorunlu tasarruf yönüyle bence oldukça deðerli bir enstruman.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri