Originally Posted by
behzat
Ýlla da ben doðruyum demek istemiyorum ama !
Deðerli kardeþim Süleyman Beyi aramýþ.
Öncelikle söylemeliyim ki; Ditaþ spekülatörü dýþarýdan olamaz.Bunlar yönetimde belirli kiþiler.Bu sebeple yönetimden doðru ve tatmin edici bilgiler beklemek bana göre doðru olmaz.
"Bir parçanýn üretime geçilme süresi 2-3 seneyi bulur"demiþ,Bu da doðru deðil.Þahsým yýllarca Koç þirketleri otomotiv sanayiinde çalýþtým.En son Bursa'da yine yedek parça yapan MAKO'da çalýþtým.Konuyu bilmesem ben de inanýrdým.
Ancak;sürekli tekrar etmekte yarar görüyorum;bu senedi þahsým kar ve temettü için alýp beklemiyorum.
Fabrikanýn bugünkü deðeri 13,5 milyon dolara indi.Bu komik deðeri irdelemek lazým.
Burada bir önceki yorumumda bahsettiðim gibi;denetimsiz 3 aylýk bilançolarda alýþ satýþlarý kaydýrmak her zaman olur.Kolaydýr.
Karýn düþük gelip de burada sýzlanmayý da doðru bulmuyorum.Spek burayý okuyarak ky'nin nabzýna göre oynuyor.Þahsým þayet sadece kar ve temettü düþünseydim bu senedin yanýna bile uðramazdým.
Þimdi dikkat edin;kar açýklanmadan bir süredir senette büyük bir baský vardý deðil mi? evet.
Peki neden? çünkü spek karý biliyordu.Çünkü yönetimde.Bir süre düþük tuttu ve kar düþük gelince zaten borsanýn bu kötü günlerinde 5,74'lere düþürmek hiç de zor olmadý.
Sanýrým bir þeyler anlatabildim.
Kimseye bir tavsiye ve telkinim asla yoktur.
Yer Ýmleri