Ana sayfa Borsa Borsada Bugün – 18 Eylül Pazartesi

Borsada Bugün – 18 Eylül Pazartesi

Geçtiğimiz haftaya yabancı satışı damga vururken son 5 işgününde (t+2 kuralına göre 6-13 Eylül arası) yabancı 5,7 milyar ₺ net satış yaptı.

Bu hafta Mehmet Şimşek’in Goldman Sachs sunumu ve Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor.

Ekonomi yönetimi değişmesiyle birlikte müthiş bir pozitif algı oluştu ve borsada fazlasıyla fiyatlara yansıdı, ekonomide ise pek büyük değişiklik olmadı, enflasyon – bütçe açığı – dış ticaret açığı bozulmaya devam ediyor, ki atılan adımların neticesi ancak gelecek yılın ikinci yarısından sonra görülebilecek.

Teknik olarak baktığımızda endeks kısa vadeli trendi ve hareketli ortalaması altına sarkmış durumda, sistemler ve genel durum negatif.

Uzun vadeli grafikte de benzer görünüm var, sistemler negatife dönmüş durumda ancak halen bist100 endeksi hareketli ortalamasının üzerinde.

Eğer büyük oyuncular yükselişin devamına karar verecekse endeksin 8,130 puan üzerine çıkması beklenmeli, aksi takdirde Mayıs-Eylül kısa vadeli yükselişinin %23.6 fibonacci düzeltme seviyesi olan 7,463 destek seviyesi olarak ortaya çıkacaktır.

Günlük BIST100 Endeks Teknik Analizi
Haftalık BİST100 Endeks Teknik Analizi

Her sabah BİST100 grafiği ile hareketli ortalamayı ve en verimli iki sistemi ve farklı indikatörleri grafik olarak izleyeceksiniz. Bu sistemlerden sizin risk anlayışınıza uyan, yatırım sisteminizi daha iyi yansıttığını düşündüğünüz bir ya da bir kaç sistemi direk izlemeye başlayabilirsiniz.

Örneğin StochRSI hızlı hareket ederken RSI ve hareketli ortalama daha yavaş hareket eder.

Pivot Seviyeleri

Önemli Bültenler

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here