Ana sayfa Borsa Borsada Bugün – 19 Eylül Salı

Borsada Bugün – 19 Eylül Salı

İsveç’in NATO üyeliği konusunda AB’nin baskısı sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan “gerekirse AB ile yolları ayırırız” açıklaması büyük oyuncuları biraz tedirgin etmiş duruyor. Zaten teknik olarak bir realizasyon zamanı da gelmişti, bunu hızlı bir şekilde gerçekleştiriyorlar.

Eğer İsveç’in NATO üyeliği süreci çıkmaza girer ve AB ile ilişkiler tamamen bozulursa bu realizasyon süreci daha uzun sürebilir. MB’nın faizi 5 puan daha artıracağı beklentisi gerçekleştiği takdirde mevduat faizleri 45-50 bandına doğru çıkabilir ve borsanın tek yatırım alternatifi olma iddiasını zayıflatır.

Kısa vadede ise endeks Cuma günü 8,100’lerden dün kapanışta 7,680 seviyesine geriledi, saatlik indikatörler hızla dip seviyelere yaklaştı. Bugün bir tepki görme ihtimali olsa da günlük takip ettiğimiz sistemlerimiz ve borsaya bakışımız negatif olmayı sürdürüyor.

Günlük BIST100 Endeks Teknik Analizi

Her sabah BİST100 grafiği ile hareketli ortalamayı ve en verimli iki sistemi ve farklı indikatörleri grafik olarak izleyeceksiniz. Bu sistemlerden sizin risk anlayışınıza uyan, yatırım sisteminizi daha iyi yansıttığını düşündüğünüz bir ya da bir kaç sistemi direk izlemeye başlayabilirsiniz.

Örneğin StochRSI hızlı hareket ederken RSI ve hareketli ortalama daha yavaş hareket eder.

Pivot Seviyeleri

Önemli Bültenler

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here