Ana sayfa Borsa Borsada Bugün – 4 Aralık Pazartesi

Borsada Bugün – 4 Aralık Pazartesi

Herkese sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı haftalar dilerim.

Hafta sonu yayınladığım bültende farklı kriterlere göre öne çıkan senetleri aşağıya ekliyorum. İlk kriter yabancı ilgisi artan senetleri, ikinci kriter karlılığı iyi ve ucuz sayılacak büyük şirketleri, üçüncü kriter yatırımlar yapan ve ucuz sayılacak büyük şirketleri seçiyor.

Endekse döndüğümüzde 7,400-8,500 arasında sıkıştığımızı görüyoruz. Bu bölge dışına çıkmadan testere hareketleri sürecek ve gün içi oyuncuları ve kredili işlem yapanlar büyük çoğunlukla çarpılacaktır.

Bir kaç farklı beklenti oluşmaya başladı bunlar kısaca :

  • Not artırım beklentisi: Tüm rating şirketleri not görünümünü pozitife aldığı için ekonomik programa devam edilmesi durumunda yavaş yavaş ülke notunu artırmaya başlayacak beklentisi oluştu. Gerçi ülke notu yatırım yapılabilir seviyenin 4-5 basamak altında ama olsun, borsaya coşku gerek.
  • Faiz artırımlarının sona yaklaşması: Enflasyonun seçim ardından düşeceği beklentisi ve faizlerin reel olarak pozitife dönebileceği borsanın tek yatırım aracı olduğu gerçeğini bozdu.
  • Yabancı geleceği beklentisi: Ülke hale gri listede iken döviz/borsa gelirlerine ciddi vergiler gelebilecek iken ve özellikle hukuk alanında atılması gereken çok adım varken biz inatla yabancı yatırımcı bekliyoruz. Gelecek olanlar vur kaç tarzı fonlar olacaktır, zaten bir kaç haftadır gelmeye de başladılar.

Bunun dışında borsa f/k olarak pahalı sayılmasa da bir çok senet olması gereken fiyatın çok ötesinde işlem görüyor. Bir yükseliş olacaksa da genele fazla yayılmadan bankacılık, holdingler, perakende, sigorta, ulaştırma gibi sektörlerle gerçekleşecektir.

Teknik olarak bakarsak günlük grafikte 2 sistem negatif, bir sistem pozitif ve seanslık grafikte her iki sistem pozitif.

Seanslık BIST100 Endeks Teknik Analizi
Günlük BIST100 Endeks Teknik Analizi

Her sabah BİST100 grafiği ile hareketli ortalamayı ve en verimli iki sistemi ve farklı indikatörleri grafik olarak izleyeceksiniz. Bu sistemlerden sizin risk anlayışınıza uyan, yatırım sisteminizi daha iyi yansıttığını düşündüğünüz bir ya da bir kaç sistemi direk izlemeye başlayabilirsiniz.

Örneğin StochRSI hızlı hareket ederken RSI ve hareketli ortalama daha yavaş hareket eder.

Pivot Seviyeleri

Önemli Bültenler

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here