Sayfa 162/1000 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,289 - 1,296 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    hep söylerim, türkün ekonomik bilgisi sıfır diye. doğru düzgün , yalın bir vergi mevzuatımız bile yok. düşünün bonoda stopaj % 10, mevduatta % 15. başlarda diyordum hazine kendine torpil geçiyor, avantaj sağlıyor. yok değil, özel sektör bonosunda da % 10.
    vatandaş dolara geçmiş, düzenlemeni basitleştir, sat vatandaşa eurobondunu. sende rahatla vatandaşta. eurobond fiyatın 100 dolar olsun, senelik % 5 faiz ver, faiz stopajında % 10 olsun, rahat rahat borçlanırsın.
    Devlet eurobondların vergisini bilerek ağır tutuyor. Zira aslında yurt içinde satılmasını istemiyor. Devletin asıl amacı bu kağıtları yurt dışı yatırımcıya satıp yurt dışından içeriye taze likidite çekmek. Yurt içinde satılan eurobond'un devlete hiçbir yararı yok hatta zararı var. Zira yurt içindeki döviz zaten yerel bankalarda. Yerel yatırımcının eurobond alması yurt içi likiditeyi 1mm oynatmaz. Para sağ cepten sol cebe girer. Devlete dışarıdan gelen para lazım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Doğrudur ama vergi avantajı 100.000 dolar civarı 1 milyon dolarlık 70'den alınacak %5 kuponlu bir bono için değer mi kişiden kişiye değişir.
    http://www.siamese-visa.com/retirement_in_thailand.html

50+ olanlar icin benim gibi iyi bir alternatif hem de vergiden yirtariz.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devlet eurobondların vergisini bilerek ağır tutuyor. Zira aslında yurt içinde satılmasını istemiyor. Devletin asıl amacı bu kağıtları yurt dışı yatırımcıya satıp yurt dışından içeriye taze likidite çekmek. Yurt içinde satılan eurobond'un devlete hiçbir yararı yok hatta zararı var. Zira yurt içindeki döviz zaten yerel bankalarda. Yerel yatırımcının eurobond alması yurt içi likiditeyi 1mm oynatmaz. Para sağ cepten sol cebe girer. Devlete dışarıdan gelen para lazım.
    Olayin sadece borclanma kismi yok. Itfada borcu yabanciya odemek yerine yerliye odeme kismi da var. Bu sefer para disari cikmamis oluyor. Ama borclanmayi seven devletimizin aynen sizin dusundugunuz gibi dusundugu kanisindayim ben de. Halbuki makul vade ve getiriyle ihrac edilecek eurobondlarin vatandasin sistem disindaki dovizini sisteme kazandirmak icin cok guzel bir arac olacagini dusunuyorum.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

4.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Getiri = Alinacak para demek degildir. Bono icin getiri gelecekteki sabit nakit akislarini bugune bilesik indirgemek icin kullanilacak orandir. Dolayisiyla ayni getiriye ve vadeye sahiplerse 103'un alacagi para daha fazladir. Bonolarin fiyati zaten gelecekteki tum nakit akisinin bugunku degeridir. 97 ve 103 orneginizdeki bono icin birbirine degerlendirme yapacak olursak:

ornegin vadelerine 10 yil var ve ikisinin de getirisi 8% olsun:
    fiyati 97 olanin kupon orani 6,92, itfaya kadar elinize gececek nominal para 172,5 dolar olur.
    fiyati 103 olanin kupon orani 7.75, itfaya kadar elinize gececek nominal para 181,3 dolar olur.
    Peki öyleyse, ben basitçe mevduat faizi ile kıyaslamak amacıyla kullanıyordum. Teşekkürler düzeltme için.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    http://www.siamese-visa.com/retirement_in_thailand.html

50+ olanlar icin benim gibi iyi bir alternatif hem de vergiden yirtariz.

Syg,
    Saint kitts; gelir vergisi yok, 175.000 dolara vatandaşlık veriyorlar. İngilizce anadil. Biraz rakam artarsa vatandaşlık bedavaya gelebilir.

6.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    Olayin sadece borclanma kismi yok. Itfada borcu yabanciya odemek yerine yerliye odeme kismi da var. Bu sefer para disari cikmamis oluyor. Ama borclanmayi seven devletimizin aynen sizin dusundugunuz gibi dusundugu kanisindayim ben de. Halbuki makul vade ve getiriyle ihrac edilecek eurobondlarin vatandasin sistem disindaki dovizini sisteme kazandirmak icin cok guzel bir arac olacagini dusunuyorum.
    Türkiye kronik olarak cari açık veren bir ülke. Şöyle bir örnek vereyim yurt içindeki yerleşikler o dövizi alabiliyorsa devlet eurobond tarzı enstrumanlar ile borçlanıp o dövizi yurt içine getirdiği içindir. Yani aslında yurt içindeki yerellerin üretebildiği bir döviz kaynağı yoktur. Bu kaynak ne yazık ki dış borçlanma ile yurt içine gelen paranın bir yansımasıdır. Bu denkleme ihracatçı da dahildir. Zira ihracatın çok büyük bir kısmı ithalata dayalıdır ve ihracatçı dahi çok düşük miktarda net rezerv birikimine katkı sağlar.
    Devletin yurt içinde döviz borçlanmasını özendirmesi sadece ve sadece merkez bankasının işini zorlaştırır, zira zamanla para arzının büyük bir kısmı (bugün olduğu gibi) yabancı para cinsinden oluşmaya başlar. Bu da merkez bankasının para politikasındaki gücünü eritir. Para politikasını uygulanamaz hale getirir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Türkiye kronik olarak cari açık veren bir ülke. Şöyle bir örnek vereyim yurt içindeki yerleşikler o dövizi alabiliyorsa devlet eurobond tarzı enstrumanlar ile borçlanıp o dövizi yurt içine getirdiği içindir. Yani aslında yurt içindeki yerellerin üretebildiği bir döviz kaynağı yoktur. Bu kaynak ne yazık ki dış borçlanma ile yurt içine gelen paranın bir yansımasıdır. Bu denkleme ihracatçı da dahildir. Zira ihracatın çok büyük bir kısmı ithalata dayalıdır ve ihracatçı dahi çok düşük miktarda net rezerv birikimine katkı sağlar.
    Devletin yurt içinde döviz borçlanmasını özendirmesi sadece ve sadece merkez bankasının işini zorlaştırır, zira zamanla para arzının büyük bir kısmı (bugün olduğu gibi) yabancı para cinsinden oluşmaya başlar. Bu da merkez bankasının para politikasındaki gücünü eritir. Para politikasını uygulanamaz hale getirir.
    Mesajiniz yazdiklarimi yanlislamiyor ama bir yorumum daha var: devletin yurticinde dovizle borclanmaya baslamasi ya da artirmasi vatandas tl satip doviz alarak bu tahvilleri almadigi surece sorun yaratmaz diye dusunuyorum. Tahvile talep kaynagi yerli dovizi DTH'lardan gelecekse doviz iceride yer degistirmis olur ve likidite degismez ama yastik altindan cikarsa sisteme disardan para girmis gibi bir etki yaratir. Sahsen eger gecmiste bakan seviyesinde aciklandigi kadar hic piyasaya cikmayan yastikalti dovizi varsa ben yabanci yerine buradan gelecek parayla borclanmasini tercih ederim devletin. Bu (yastikalti doviz kaynagi) eger kur ataklari sirasinda piyasaya giriyor ve TL'ye yoneliyorsa, yani net hata noksan kalemlerinde cari acigi kapatacak sekilde kendilerine yer buluyorsa olumsuz etkisi olabilir.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

https://www.bourse.lu/security/US900123AL40/38480

Demin gezinirken gözüme çarptı.Bu oran gerçek mi arkadaşlar?

Sayfa 162/1000 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •