Originally Posted by
pilavli
Hayırlı olsun.
Küçük portföyü olanlar için ziraat ve iş bank bin dolar katları şeklinde satıyor hepsini.
Ev alıp kiraya vermek yerine eurobond daha mantıklı geliyor bana, hesabını da yaptım, buna göre en uzun vade eurobond tercih edilebilir, insanlar evi satmamak üzere, sadece kira geliri için alıyor. Aynı hesap, anaparayı unutup kupon gelirini kullanırsınız. Ben ev alıp kiraya vermeyi düşünüyordum, devlet yardımı için konut hesabı açmıştım. Eurobondu keşfettiğimde bir yıllık mevduat faizini yakıp hesabı bozdum ve dolara, ardından da eurobonda geçirdim.
Yıllık istisna tutarı 40 bin alırsak aylık 3300 lira gibi bir eurobond gelirine vergi çıkmıyor. Ben bu tutara ulaşana kadar eurobond portföyümü büyüteceğim, sonrasına eşimin adına hesap açıp onu da sınıra kadar çıkaracağım. Emekli olduğumuzda emekli maaşlarına ilaveten ikimize de 3300 lira gibi iyi birer emekli maaşı daha gelecek. Planım bu şekilde. Hisseci arkadaşların temettü emekliliği planları gibi. Benim ömrüm yetmezse de çocuklarıma düzenli bir gelir olur. Hisse senedi işini beceremedim, orada da eurobond kadar portföyüm var ama batık durumda, keşke onları da eurobond yapsaydım.
Sn pilavli,mantiginiz dogru fakat tum yumurtalari ayni sepete koymak ne kadar dogru bilemiyorum. Ilerde tl nin asiri degerli oldugu gunleri gorur muyuz acaba? Sonucta 20-30 yillik bir yatirimdan bahsediyoruz. Ben de sizinle ayni ikilemi yasiyorum, ev kirasi getirisi yerine eurobond dusunuyorum fakat hisse senedi ile dengeli dagitacagim muhtemelen.
Varlık aktiflerle gelir. Yoksul para için çalışır, zengin ise parayı kendisi için çalıştırır.
Yer İmleri