Sayfa 28/1000 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 217 - 224 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. Sn british size de bilgi için teşekkürler. Biraz tembellik etmişim bu konuda. İlginçte bir detay var. Başka bankaya transfer işlemi için ücret 50TL+BMSV. Swift işleminden daha ucuz. Döviz transferi yerine eurobond transferi yapmak fiyat dalgalanmasını hesaba katmazsak sanki daha mantıklı.

İşin ilginci şimdi ben Türk bankasındaki bir eurobondumu bir avrupa bankasına taşırsam 50TL+BMSV ödeyeceğim. İyiymiş. Swift işleminden daha ucuz ve hızlı.

Bankamızdan Eurobond yatırımı yapan müşterimize, aldığı tahvilin karşılığında saklama makbuzu verilmektedir. Saklama işlemi, Brüksel'de bulunan, bankamızın da müşteri hesabının olduğu ve EUROCLEAR olarak adlandırılan Takasbank sisteminde yapıldığından, tahvillerin fiziki teslimi mümkün olmamakta, yalnızca hesaplarda görülmektedir. Saklamada yatırımcılarımız adına tutulan bu Eurobond'lardan herhangi bir ücret veya komisyon talep edilmemektedir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Bana göre, bu borçlar ''dış borç'' tur .
    Ne dersiniz?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bana göre, bu borçlar ''dış borç'' tur .
    Ne dersiniz?
    Kesinlikle. O nedenle devlet yurt içi yatırımcılar için eurobond konusunda çok özendirici davranmıyor diye düşünüyorum. Örneğin DTH faiz kazançlarında meblağdan bağımsız olarak gelir vergisi yok, sadece gelir vergisine göre daha düşük sayılabilecek bir stopaj var., ama eurobondlarda hem kupon ödemelerinde belirli bir limitten sonra , hem de alım satım kazançlarında alt limitsiz direk gelir vergisi var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kesinlikle. O nedenle devlet yurt içi yatırımcılar için eurobond konusunda çok özendirici davranmıyor diye düşünüyorum. Örneğin DTH faiz kazançlarında meblağdan bağımsız olarak gelir vergisi yok, sadece gelir vergisine göre daha düşük sayılabilecek bir stopaj var., ama eurobondlarda hem kupon ödemelerinde belirli bir limitten sonra , hem de alım satım kazançlarında alt limitsiz direk gelir vergisi var.
    Aynen,
    Zaten ; devlet, bonoyu o an veya en son kimin taşıdığını bilmiyor !
    Kupon,anapara ödemelerini de ya ihraççıya, ya da takasa yapıyordur sanırım.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Bankanın elinde istediğiniz Eurobond'un stoğunun olup olmamasına bağlı. Stok yoksa banka onu da gidip piyasadan alacağı için en az 100-250 bin USD gibi kıstaslar koyar. Elinde stok varsa da bankanın keyfine kalmış ancak 1.000 USD için telefonu dahi açacaklarını sanmıyorum. En az bir 25 bin USD koymanız lazım.

Herhangi bir ülkenin eurobondu için bankaya değil uluslararası piyasalarda işlem yapan aracı kuruma gidin. Onlar gidip satın alacaklar ve bundaki minimum ise en az 250 bin USD olur diye tahmin ediyorum. 1.000 gibi eurobond piyasası için anlamı olmayan rakamlarla ancak eurobond fonlarına yatırım yapmak mümkün olur.
    Teşekkür ederim. Bu durumda küçük balıklar için alım zamanlaması kritik gözüküyor.

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Aynen,
    Zaten ; devlet, bonoyu o an veya en son kimin taşıdığını bilmiyor !
    Kupon,anapara ödemelerini de ya ihraççıya, ya da takasa yapıyordur sanırım.
    Bu konuda aklıma yatmayan birşeyler var. Devlet kupon ödemesi yaparken aslında o an kupon kimde ise ona yapmalı. Zira şöyle düşünelim, Venezüelladan bir banka Venezüella'nın durumu çok iyi iken türk eurobondu aldı. Hatta ihraççı olarak organizasyona dahil oldu. Daha sonra bu kağıt yüzlerce kez el değiştirdi. Şimdi türk hazinesi kupon ödemesini iflas etmiş Venezüella bankasına yaparsa burada sıkıntı olabilir. Venezüella uç bir örnek ama ihraççının ya da takası yapanın 20 sene ne olacağını kimse bilemez.

Ayrıca türk hazinesi kupon ödemeleri için epey bir swift ücreti de ödüyor olmalı.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn british size de bilgi için teşekkürler. Biraz tembellik etmişim bu konuda. İlginçte bir detay var. Başka bankaya transfer işlemi için ücret 50TL+BMSV. Swift işleminden daha ucuz. Döviz transferi yerine eurobond transferi yapmak fiyat dalgalanmasını hesaba katmazsak sanki daha mantıklı.

İşin ilginci şimdi ben Türk bankasındaki bir eurobondumu bir avrupa bankasına taşırsam 50TL+BMSV ödeyeceğim. İyiymiş. Swift işleminden daha ucuz ve hızlı.

Bankamızdan Eurobond yatırımı yapan müşterimize, aldığı tahvilin karşılığında saklama makbuzu verilmektedir. Saklama işlemi, Brüksel'de bulunan, bankamızın da müşteri hesabının olduğu ve EUROCLEAR olarak adlandırılan Takasbank sisteminde yapıldığından, tahvillerin fiziki teslimi mümkün olmamakta, yalnızca hesaplarda görülmektedir. Saklamada yatırımcılarımız adına tutulan bu Eurobond'lardan herhangi bir ücret veya komisyon talep edilmemektedir.
    Bu hesabı yaparken eurobond alırken bankaya verdiğiniz rakamı da eklemek gerekir. Genelde borsasındaki satışta yazan rakamın üstüne %0.25 koyarak satıyorlar. Bu her yüzbin $ için 250$ demektir. Tabii karşı tarafta satmak için vereceğiniz ücret de cabası.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu konuda aklıma yatmayan birşeyler var. Devlet kupon ödemesi yaparken aslında o an kupon kimde ise ona yapmalı. Zira şöyle düşünelim, Venezüelladan bir banka Venezüella'nın durumu çok iyi iken türk eurobondu aldı. Hatta ihraççı olarak organizasyona dahil oldu. Daha sonra bu kağıt yüzlerce kez el değiştirdi. Şimdi türk hazinesi kupon ödemesini iflas etmiş Venezüella bankasına yaparsa burada sıkıntı olabilir. Venezüella uç bir örnek ama ihraççının ya da takası yapanın 20 sene ne olacağını kimse bilemez.

Ayrıca türk hazinesi kupon ödemeleri için epey bir swift ücreti de ödüyor olmalı.
    Kupon, eurobond'dan koparılabilirmiş gibi yazmışsınız. Eurobond kimin elindeyse kupon da ona ödenir. İkincisi, hesabında eurobond bulunduran tarafın iflas etmiş olması; eurobond borçlusunun ödeme yapacağı yeri seçme gibi bir lüks sunmaz. Batıksa batık; o batıktan alacaklarını çıkartacak olanlar o tahsilatı yapacaklar zaten son olarak; 7-9 puan dolar faizi ödeyen birine "swift de çok yazıyordur haa" demek ancak bizim ülkemizde olur herhalde
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 28/1000 İlkİlk ... 1826272829303878128528 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •