Sayfa 318/1000 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. garanti'den alış fiyatı 79,25 demiştiniz başta. onun temiz fiyat olması durumu için yazmıştım ben.

her halukarda arbitraj var ise bu açığı kullanan çok olurdu diyor mantığım. örneğin işbank yurtiçi virman ücreti işlem başına sadece 5,5 usd/euro görünüyor. tabi, transferin ne kadar sürede gerçekleşeceğini de hesaba katmak gerekir, o ayrı.

eurobondu yurtdışına virman konusunu bilmiyorum. belki bir bilen vardır.. merak ettiğim, yurtdışında yaşıyorsanız neden oradaki bir banka veya kurumdan almıyor ya da alamıyorsunuz, ellerinde mi olmuyor?

2. benim de bir sorum olacak. vadesine kadar tutma ve beyan sınırı altında kalma niyetli uzun vadeli yatırımda tek bir vadeye yatırım yapmak daha mantıklı olmaz mı?

misal.. diyelim ki yatırımı 2034, 2036, 2038, 2040 kağıtlarına bölüştürdünüz. ve diyelim hepsini iskontolu aldınız. bu durumda, her itfada anapara kazancı artı o yılın kupon gelirlerini beyan etmek zorunda olup, bir kez yerine 4 kez (4 yıl) beyan ve kupon vergisi veriyor olmayacak mıyız?

yoksa anapara kazancı ve kupon gelirleri toplamı beyan limitinin altında kaldığında, kupon gelirleri yine muafiyete giriyor mu?

3. CDS dustukce alis faiz orani dedigimiz faiz duser, lakin eurobondun birim fiyati artar.

Eurobond kupon faizi %'si her daim sabittir, degismez. Alis faiz oraniniz ve kirli fiyat piyasa kosullarina gore degisir.

Ornek: 23 Mart'ta aldigim US900123BG46 kodlu Eurobondun kupon faizi %'si = % 3,375'tir. Bu hep sabittir.

Lakin, benim aldigim gun 5yillik CDS = 582.30 idi, alis faiz orani %8.58'e denk geliyordu, kirli fiyati 84,649 civariydi

Dunku 5yillik CDS = 467.89 ve alis faiz orani %7,620'ye inmis, kirli fiyati 93,245 civarina cikmis.

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Türkiyenin CDS si düştükçe eurobond faizleri de düşüyor sanıyorum. Çünkü iki gündür oranlarda bir düşüş var. cds beş yüzlü seviyelerden dört yüz altmış lı seviyelere düştü.
    Son düzenleme : bravoecho; 26-03-2020 saat: 15:51.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Umarım bahsettiğiniz vergi riski geriye dönük değil alım tarihinden sonra olurda hesap kitap yapabiliriz. Diğer yandan 90 liradan eurobond aldım ve vadesine kadar tuttum ve itfa oldu. İtfa oluncaya kadar aldığım faizler beyan sınırının altındadır.

Ancak 100 liradan kupon itfa oldu. Ben 90'dan aldım. Bu 10$ için vergi ödenecek mi?
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1.konu: Ne yazık ki geçmiş uygulamalar itfa tarihinden önceki tüm zamanları kapsıyor. Benim başıma 1999 yılında geldi. 1 yıl geçtikten sonra aldığım hazine tahvili itfa edilmeden %20 *ek* vergi koymuştu devlet. İtfa tarihinde tüm vergiler de otomatik olarak banka hesabımdan çekilmişti üstelik. Beyan gibi detaylarla da uğraşmadı devlet. Hemen hesaptan aldı vergiyi.

2. konu: Ödenecek diye biliyorum ama onun da vergi hesabı farklı (2. el alım satım olmadığı için kur farkı yok sadece dolar bazında kazanç vergilendiriliyor diye biliyorum).
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    benim de bir sorum olacak. vadesine kadar tutma ve beyan sınırı altında kalma niyetli uzun vadeli yatırımda tek bir vadeye yatırım yapmak daha mantıklı olmaz mı?

misal.. diyelim ki yatırımı 2034, 2036, 2038, 2040 kağıtlarına bölüştürdünüz. ve diyelim hepsini iskontolu aldınız. bu durumda, her itfada anapara kazancı artı o yılın kupon gelirlerini beyan etmek zorunda olup, bir kez yerine 4 kez (4 yıl) beyan ve kupon vergisi veriyor olmayacak mıyız?

yoksa anapara kazancı ve kupon gelirleri toplamı beyan limitinin altında kaldığında, kupon gelirleri yine muafiyete giriyor mu?
    Döneminde 100 liradan kupon itfa oldu. Ben 90'dan aldım. Bu 10$ için vergi ödenecek mi? diye sormuştum. Cevaplar yukarıdadır.
    Sorunuz bununla ilgili gibi düşündüm.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Vade sonuna kadar tuttugumuz kagitta anapara daki kazanc vergilenmez..
    En son anapara aldigimizda da vergi yok.. (cunku anaparayi aliyoruz)
    Sadece gelir vergisi donemi icindeki kazanci doneminde vergisi eger limit disinda ise oduyoruz..

Vade sonuna kadar tutmaz isek o zaman vergileri odeyecegiz

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    benim de bir sorum olacak. vadesine kadar tutma ve beyan sınırı altında kalma niyetli uzun vadeli yatırımda tek bir vadeye yatırım yapmak daha mantıklı olmaz mı?

...
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

CDS dusmesi ile son donemdeki yuzde 15 lik zararimin yuzde 5i geri geldi...

Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    CDS dustukce alis faiz orani dedigimiz faiz duser, lakin eurobondun birim fiyati artar.
    Eurobond kupon faizi %'si her daim sabittir, degismez. Alis faiz oraniniz ve kirli fiyat piyasa kosullarina gore degisir.
    Ornek: 23 Mart'ta aldigim US900123BG46 kodlu Eurobondun kupon faizi %'si = % 3,375'tir. Bu hep sabittir.
    Lakin, benim aldigim gun 5yillik CDS = 582.30 idi, alis faiz orani %8.58'e denk geliyordu, kirli fiyati 84,649 civariydi
    Dunku 5yillik CDS = 467.89 ve alis faiz orani %7,620'ye inmis, kirli fiyati 93,245 civarina cikmis.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7.  Alıntı Originally Posted by bravoecho Yazıyı Oku
    CDS dustukce alis faiz orani dedigimiz faiz duser, lakin eurobondun birim fiyati artar.

Alış faiz oranı dediğiniz zaten eurobond fiyatına göre hesaplanmıyor mu ? Neden 2 parametre varmış gibi anlatıyorsunuz ?

Denklem basit; CDS artarsa, Eurobond'un fiyatı düşer.Alım yapmak istiyorsanız CDS'ler düşükken döviz toplayacaksınız bu gibi ani CDS yükselmelerinde de ufak ufak Eurobonda geçeceksiniz. Acil nakite ihtiyacınız olursa da CDS'ler düşükken satmaya özen gösterin.

Dallanıp budaklandırmaya gerek yok.

8. Eurobond ile ilgili kafamda sadece tek bir soru var.

Biliyorsunuz ki devletler sıkıştığında ilk olarak yurt içi yatırımcı için bu tür yatırım araçlarına ek vergi getiriyor. (1999 deprem vergisi v.b)

Şu anda şirketler eurobond aldıklarında aldıkları tarih ile son tarih arasında istisnasız olarak kur farkını kazanç gösteriyor ve kurumlar ve gelir vergilerini ödüyorlar.

Bireyler istisnai olarak bu uygulamadan muaf.

Kafama takılan şu, devlet çok sıkıştığında bu tür bir vergi koyar mı?

Yani ilk aldığındaki kur ile anaparayı aldığındaki kur arasındaki farkı gelir kabul edip onun vergisini (%40'a kadar gelir v.b) isteyebilir mi? Kupon gelirleri için de benzer vergiler mümkün olabilir mi?

1999 yılında bizzat başıma geldi ve %20 *ek* vergi ödemiştim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 318/1000 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •