Sayfa 681/1000 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,441 - 5,448 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Diyelim ki bir ülke eurobond ödemesini yapamadı, mesela halihazırda bir örneğimiz var, lübnan çıkardığı eurobondların kuponlarını ve anaparasını ödeyemiyor, para batıyor mu yoksa ülke düze çıktığında bütün borçlarını ödüyor mu? Ya da alacaklılar Lübnan'da devletin sahip olduğu gayrimenkul, fabrika vs. gibi varlıklara sahip olabiliyor mu?
    Ülke kendi parasını basıp piyasadan döviz alıp borç ödemesi de yapabilir sanıyorum.

Zaten şu an olan da bu değil midir?

Ha TL basıp dışarıdan binlerce iphone almışsın, ha piyasadan dolar alıp borç ödemişsin. Aynı yere çıkıyor. Netice olarak Dolar/TL çıkar, millet fakirleşir giden sıfırlar geri gelir, sefillik bir tık daha artar. 2010-2017 arası gibi verilmiş olsa da kemer sıkmak vatandaşın çok alışık olduğu 100 yıllık ata sporudur.

Geçen programın birinde kayıp 128 milyar ile ilgili olarak eurobond vs bir şeyler vızıldadı sunucu ama gerisini getirmedi.

ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ülke kendi parasını basıp piyasadan döviz alıp borç ödemesi de yapabilir sanıyorum.

Zaten şu an olan da bu değil midir?

Ha TL basıp dışarıdan binlerce iphone almışsın, ha piyasadan dolar alıp borç ödemişsin. Aynı yere çıkıyor. Netice olarak Dolar/TL çıkar, millet fakirleşir giden sıfırlar geri gelir, sefillik bir tık daha artar. 2010-2017 arası gibi verilmiş olsa da kemer sıkmak vatandaşın çok alışık olduğu 100 yıllık ata sporudur.

Geçen programın birinde kayıp 128 milyar ile ilgili olarak eurobond vs bir şeyler vızıldadı sunucu ama gerisini getirmedi.

ytd
    Hocam,

Ülke kendi parasını basıp piyasadan döviz alıp borç ödemesi kesinlikle yapamaz.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Bir ekonominin risk derecesi genel olarak iki şekilde belirlenebilir.!!!
    Kredi derecelendirme kuruluşlarının belirli aralıklarla ülkeye verdikleri notlar ya da
    CDS (Credit Default Swap) primleri. CDS primleri.!!!
    Bir kişi ya da kuruluşun, kredi sahibi tarafın karşılaşacağı alacağın ödenmemesi gibi riskler karşılığında üstlendiği bedeldir.!!
    Yatırımcıların ülkeye yapmak istedikleri yatırımların karar süreçlerinde CDS primleri büyük önem taşımaktadır.!!!
    Ülke açısından CDS primi ne kadar yüksekse borçlanma maliyeti de o kadar yüksektir anlamına gelmektedir..!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hocam,

Ülke kendi parasını basıp piyasadan döviz alıp borç ödemesi kesinlikle yapamaz.
    Niye? Kendi parasını basıp dağıttığı halk o parayla dolar alabiliyor. Fark nedir?

ytd

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Niye? Kendi parasını basıp dağıttığı halk o parayla dolar alabiliyor. Fark nedir?

ytd
    Çünkü öyle bir hacim ya da efektif para bulunmamaktadır. TL karşılığı döviz hacmi linktedir.

Çok detaya girmeden ödemeler dengesi ya da dış ticarette açık verdiğimiz sürece TL değer kaybeder. Para basıp dolar alırsak enflasyon oluşur. Bilindiği üzere enflasyon her zaman ve her yerde parasal bir olgudur.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Çünkü öyle bir hacim ya da efektif para bulunmamaktadır. TL karşılığı döviz hacmi linktedir.

Çok detaya girmeden ödemeler dengesi ya da dış ticarette açık verdiğimiz sürece TL değer kaybeder. Para basıp dolar alırsak enflasyon oluşur. Bilindiği üzere enflasyon her zaman ve her yerde parasal bir olgudur.
    Ben de onu diyorum işte. Enflasyon zaten oluşuyor. Hali hazırda bunu yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de yine yapacağız çünkü başka çaremiz yok.

Dış ticaret açığı veren bir ekonomide başka bir alternatif yok. Halk bugün fakirse, yarın daha fakir olacak borçları ödemek için.

Şu an yaptığımız borç ödemelerini kasamızdaki paradan mı yapıyoruz? Kasamızda kaç euro/dolar var? Kasa ekside ise, borçlar nasıl ödeniyor?

ytd

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku

gelişmekte olan piyasalardan % sel olarak ayrışmamızın veya ayrışacak olmamızın nedeni
    mb sının bence para basmasıdır.
    kendi kişisel hayali görüşüm olup yatırım batırım tavsiyesi içermez.
    Linke gelince hiçbir şeye inanmıyorum.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Alim satim kazanci vergi ile gider..
    Once vergi konusunu iyi ogrenmek lazim.
    Syg,
    https://www.isbank.com.tr/contentman...dspa-vergi.pdf

Diğer alım satım kazançlarıyla birlikte 2020 yılı için 40.000 TL vergiden istisna olup, aşan kısım beyan edilir.
    (2021 yılı için bu dğer 53 bin tl.)

Buradaki açıklamaya göre 2006 öncesi ihraç edilen eurobondların alım-satım kazancı (kira vs olmadığını varsayıyorum) beyan sınırını geçmediği sürece vergi doğurmuyor. Eğer bir aşım varsa aşan miktar üzerinden vergi ödeniyor. Atladığım bir şey mi var?
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 681/1000 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •