İş Bankası kullanan arkadaşlar eurobond saklama ücretleri hakkında ( veya başka masraflar) bilgi verebilir mi? Müşteri temsilcisi yok diyor, internet sitesinde 11usd/euro olarak (yıllık) belirtilmiş.
İş Bankası kullanan arkadaşlar eurobond saklama ücretleri hakkında ( veya başka masraflar) bilgi verebilir mi? Müşteri temsilcisi yok diyor, internet sitesinde 11usd/euro olarak (yıllık) belirtilmiş.
Bu forumda muhtemelen tartışılmıştır ama bir türlü bulamadım geçmiş sayfalarda, vergilendirme ile ilgili bir sorum var,
EB kira gelirleri belli bir sınırı aşmadığı sürece beyanname verilmiyor hepimizin malumu. Öte yandan alım-satım sırasında TL cinsinden kazanç varsa, kazancın ne kadar olduğuna bakılmaksızın, beyanname veriliyor.
Peki aynı yıl içerisinde beyanname sınırını aşmayan kira geliri artı alım-satım kazancı olursa ikisi de aynı beyannamede birleştirilip mi veriliyor?
Örneğin diyelim ki 10,000 TL kupon gelirimiz var. Ayrıcas bir miktar EB sattık, 1,000 TL de alım satım kazancımız ortaya çıktı. Sadece 1,000 TL için mi beyanname dolduruyoruz yoksa 1,000 TL + 10,000 TL hepsini beyannameye ekliyor muyuz?
Diyelim ki paraya sıkıştık, 2 tane EB satmak zorunda kaldık. Bütün bir senenin kira gelirinin vergisi de çıkıyor mu böyle bir durumda?
iş bankası özelinde bilmiyorum ama iş yatırımda benim tecrübelerime göre şöyle şeyler gözlemledim.
iş yatırım sgk bülteninde tüm minimum işlem miktarları yazıyor. hazine ve özel sektör eurobondları için:
şubat 2025 için 2000 usd
ocak 2030 için 1000 usd
2034 2036 ve 2038 için 2000 usd
2040 100.000 usd
bunun dışındaki tüm hazine ve özel sektör eurobondları için min alış miktarı 200.000 usd. euro cinsi eurobondlar 100.000 euro
ancak benim anladığım "hazine eurobondlarında" bu limitlere her zaman sadık kalmıyorlar. zaman zaman farklı alt limitler devreye giriyor. örneğin geçenlerde min 100k denen 2040 için 2000 usd lik alabileceğim de söylendi mt tarafından.
bunun dışında burada çook çok önce özel sektör eurobondlarında da bazen parçalı satış yapıldığına dair bir entry girilmişti. ama bunu teyit eden olmamakla birlikte olabileceği üzerine yorumlar da olmuştu.
* tüm rakamlar nominalleri karşılığı
Yer İmleri