Sayfa 768/1000 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778818868 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,137 - 6,144 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. İş Bankası kullanan arkadaşlar eurobond saklama ücretleri hakkında ( veya başka masraflar) bilgi verebilir mi? Müşteri temsilcisi yok diyor, internet sitesinde 11usd/euro olarak (yıllık) belirtilmiş.

2.  Alıntı Originally Posted by ativan Yazıyı Oku
    70000 değil mi
    Yüzde 27 vergi dilimi seviyesi hep istisna ile aynı değil mi
    merhaba, gelir vergisi kanununda goremedim, eskiden ayrica yer aliyordu, bu seferkinde yazmiyor

3. Bu forumda muhtemelen tartışılmıştır ama bir türlü bulamadım geçmiş sayfalarda, vergilendirme ile ilgili bir sorum var,

EB kira gelirleri belli bir sınırı aşmadığı sürece beyanname verilmiyor hepimizin malumu. Öte yandan alım-satım sırasında TL cinsinden kazanç varsa, kazancın ne kadar olduğuna bakılmaksızın, beyanname veriliyor.

Peki aynı yıl içerisinde beyanname sınırını aşmayan kira geliri artı alım-satım kazancı olursa ikisi de aynı beyannamede birleştirilip mi veriliyor?

Örneğin diyelim ki 10,000 TL kupon gelirimiz var. Ayrıcas bir miktar EB sattık, 1,000 TL de alım satım kazancımız ortaya çıktı. Sadece 1,000 TL için mi beyanname dolduruyoruz yoksa 1,000 TL + 10,000 TL hepsini beyannameye ekliyor muyuz?

Diyelim ki paraya sıkıştık, 2 tane EB satmak zorunda kaldık. Bütün bir senenin kira gelirinin vergisi de çıkıyor mu böyle bir durumda?

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Cok haklisin Kentuf abim...

Ben de eurobond alirsam vade sonuna kadar bekleyecek sekilde alirim..

Pilavli abimin taktigi 2 ser sene vade aralikli 5 cesit alip yilda 10 kere kupon geliri elde etmek uzerine kurulu idi..

Itfa olani da arkaya ekliyordu tekrar..

Mesela 2 senelik olanin itfasi geldi 10 senelik olanin arkasina gelecek sekilde yeni bir tane almak gibi...

Nasil jenga oyununda alttan alip uste koyuyorsunuz aynen o sekilde

Syg,
    açıkçası ben o taktikten emin olamıyorum. fiyatlar cazipken (riski göze alabiliyorsan) mümkün olduğu kadar uzun vadelilere girmek daha mantıklı geliyor bana. yarın öbür gün iyimser havaya döner de getiriler aşırı düşebilir diye. ama bu benim bakış açım. öneri olamaz.

5.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    açıkçası ben o taktikten emin olamıyorum. fiyatlar cazipken (riski göze alabiliyorsan) mümkün olduğu kadar uzun vadelilere girmek daha mantıklı geliyor bana. yarın öbür gün iyimser havaya döner de getiriler aşırı düşebilir diye. ama bu benim bakış açım. öneri olamaz.
    Great reset 2033 de tamamlanacak dedikleri için bende uzun vadeye pek güvenemiyorum .

6-8-10 yıl arası takılıyorum

6.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    iş bankası buradakilerin hepsini 1000USD min. alış ile satıyor mu ?
    yoksa spefisik olarak iş yatırım ile mi ilerlemek gerekiyor ?
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    100.000 ve 200.000 olanlar özel sektör eurobondu olabilir mi?
    iş bankası özelinde bilmiyorum ama iş yatırımda benim tecrübelerime göre şöyle şeyler gözlemledim.

iş yatırım sgk bülteninde tüm minimum işlem miktarları yazıyor. hazine ve özel sektör eurobondları için:

şubat 2025 için 2000 usd
    ocak 2030 için 1000 usd
    2034 2036 ve 2038 için 2000 usd
    2040 100.000 usd

bunun dışındaki tüm hazine ve özel sektör eurobondları için min alış miktarı 200.000 usd. euro cinsi eurobondlar 100.000 euro

ancak benim anladığım "hazine eurobondlarında" bu limitlere her zaman sadık kalmıyorlar. zaman zaman farklı alt limitler devreye giriyor. örneğin geçenlerde min 100k denen 2040 için 2000 usd lik alabileceğim de söylendi mt tarafından.

bunun dışında burada çook çok önce özel sektör eurobondlarında da bazen parçalı satış yapıldığına dair bir entry girilmişti. ama bunu teyit eden olmamakla birlikte olabileceği üzerine yorumlar da olmuştu.

* tüm rakamlar nominalleri karşılığı

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Great reset 2033 de tamamlanacak dedikleri için bende uzun vadeye pek güvenemiyorum .

6-8-10 yıl arası takılıyorum
    evet öyle bir mevzu da dolaşıyor uzun zamandır ama bana conspiracy theory'lerden bir başkası gibi geliyor. ama kim bilir..
    Son düzenleme : shorts; 29-12-2021 saat: 00:03.

8. Parayı zor kazandığımız için kılıyoruz işte ne yaparsın işte .

8 e gelmezse yeni alım yaparmıydım onu da bilmemekle Birlikte daldım bakalım hayırlısı diyelim
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    evet öyle bir mevzu da dolaşıyor uzun zamandır ama bana conpiracy theory'lerden bir başkası gibi geliyor. ama kim bilir..

Sayfa 768/1000 İlkİlk ... 268668718758766767768769770778818868 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •