En iyisi kendinize yetecek kadar bir para ayirin.
Gerisi ile fiziki altin alin. Mirasçılarinizin adina hesap acilmis bir bankanin kiralik kasasina koyun.
Kaybolmaz, akmaz, kokmaz...!!!
Aklima daha saglam bir çözüm gelmedi...
"Kiralık kasa ücreti.." demeyin sakın...o kadar olacak artık [emoji3][emoji3]

Originally Posted by
pilavli
Bence normal bu korku, yaşla da çok ilgili değil, hayatta herşey var, özellikle bizim ülkede her gün şansa yaşıyoruz.
Geride bırakacağınız çoluk çocuk varsa özellikle düşünmek lazım bu tür şeyleri.
Ben iki tane güvendiğim yakınıma hangi banka ve aracı kurumlarda hesabım olduğunu yazılı olarak verdim bunları kaybetmeyin diye tembihledim. Miktarını bilmiyorlar ama nerede para var onu biliyorlar en azından. Her yıl bankalarda unutulan şu kadar mevduat hazineye devredildi diye haberler çıkar ya ondan mütevellit bende de bu korku oluştu. Onlar unutulan falan değil adam gizli hesap açıyor kimsenin haberi yok, aniden ölüyor para kalıyor. Bu tür ani bir ölümde geride kalanların haberi yoksa peşine düşmezse hesaplar hazineye gidiyor. Hele kripto para işleri vb iyice riskli, mutlaka birilerine söylemek lazım nerede ne var diye.
Benzer şekilde evdeki fiziki altınların yerini de yine iki farklı akrabama gösterdim bilsinler yerini. 99 depreminde evi yıkılıp ölen bir tanıdık vardı, akrabalarından biri altınların yerini biliyormuş, gidip yıkıntıların içinden bulup çıkarmışlardı da hayatta kalan çocuklarına kullanmışlardı, iyi saklamışlar yağmalanmamış yerini bilmeseler enkazla birlikte gömülür giderdi.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Yer İmleri