2004 den beri işlem yapıyorum ama uzun süre ara vermiştim kuponlar dolunca artık cazip gelmeye başlayınca önce aldım sonra araştırmaya başladım aslında 10 olmadan almayacaktım ama bu oranlarda idare edeceğini düşündüm 8 ortalamayla aldım .
Duruma göre 9 -10 olursa eklemeye devam edeceğim
Hazır konumuz vergiyken mart ayını beklemeden sorayım.
1) Elimizde birden çok eurobond var diyelim, beyannamede her biri için ayrı satır mı açmak gerekiyor yoksa toplam aldığımız faizi yazmamız yeterli mi?
2) İhraç tarihi Eurobondun ilk ihraç tarihi mi yoksa bizim satın aldığımız tarih mi?
3) Hazine Eurobondları için İradı Sağlayan'ın tam ünvanı nedir? TC veya kimlik no kısmı boş mu bırakılmalıdır?
![]()
Kira ve alım-satım zararlarını birbirinden mahsup edemiyorsunuz diye biliyorum ama konunun uzmanı değilim, yanlış da bir bilgi vermeyeyim.
Bir Eurobond satışından kar ettiniz, diğerinden zarar ettiniz diyelim - zararı kardan mahsup ediyorsunuz. Fakat EB satış zararını kira, kupon, temettü vb. gelirlerden mahsup edemiyorsunuz beni bildiğim.
1) Yıl içerisinde elde ettiğiniz toplam gelir. Her bir EB için ayrı satıra gerek yok. (Edit: Eğer elinizde hem 2006 tarihinden önce hem de sonra ihraç edilen farklı tipte EB'lar varsa bunları "2006 öncesi" ve "2006 sonrası" olacak şekilde iki ayrı satırda beyan etmek gerektiğini düşünüyorum)
2) Eurobond'un ilk ihraç tarihi. 2006 yılından önce ihraç edilen EB faiz ve alım-satım gelirlerinde bir istisna tutarı var. Kira gelirinde olduğu gibi elde ettiğiniz toplam gelirden istisnayı sistem kendi çıkaracak diye tahmin ediyorum.
3) T.C. Hazine Müsteşarlığı (Devlet EB'u ise. Özel sektör EB'u için ihraç eden kurum)
Yer İmleri