Sayfa 878/1000 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,017 - 7,024 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by mad_caner Yazıyı Oku
    Kendi internet şubemden tahvil bonolar sekmesinde öyle bi link bulamadım acaba yanlış yere mi bakıyorum portföye giriyorum ordada tıklanıcak bir sekme yok
    İlk ödenecek kupon tarihi olan yerler link olması lazım

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çok teorik olarak şöyle bir ihtimal de var.

Özellikle alım satım arasında ÜFE yüksek ise (son 2 yıl olduğu gibi önümüzdeki 10 yıl da devam ederse)

O zaman 1075TL'den üfe düzeltmesi düşüldüğünde ne kadar kar çıkıyor ona da bakmak gerekebilir.

Örneğin alım satım arasında ÜFE o kadar yüksektir ki kıymeti itfadan 1 gün önce satmak çok daha az vergi ödenmesine neden olabilir.
    teoride olabilirmiş gibi görünse de, yıllarca aşırı yüksek enflasyon olduğunda dolar kuru da aşırı yükselmiş olacağından pratikte imkansıza yakın gibi bence. hele ki bizim gibi çeşitli ayak oyunları ve şark kurnazlıklarıyla resmi enflasyonun gerçek enflasyondan çok farklı gösterildiği bir coğrafyada.

Tamam kur farki gelir degil..
    Elde ettigimiz (100-95) usd larin itfa daki mb alis kuru gelir oluyor.........
    Excelimde bunu belirteyim ilerde beyanname de gosterilecektir..

Tesekkurler...

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    itfada kur farkı da gelir sayılsaydı.. (100x25) - (95x15) = 1075 tl nin vergisini verecekken

sayılmadığından (100-95)x25 = 125 tl nin vergisini veriyorsunuz.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Bende ki 4 eurobond da fiyat 100den az almisim yakin donemdekiler de cok buyuk bir gelir maliyeti yani vergilendirmek gerekli bi miktar cikmiyor ama uzak vadede esasli degerler cikiyor ama o donemde kupon zaten cok az bakalim neler olacak, olsun vergimizi verecez sonuc olarak...

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Tamam kur farki gelir degil..
    Elde ettigimiz (100-95) usd larin itfa daki mb alis kuru gelir oluyor.........
    Excelimde bunu belirteyim ilerde beyanname de gosterilecektir..

Tesekkurler...
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Bende ki 4 eurobond da fiyat 100den az almisim yakin donemdekiler de cok buyuk bir gelir maliyeti yani vergilendirmek gerekli bi miktar cikmiyor ama uzak vadede esasli degerler cikiyor ama o donemde kupon zaten cok az bakalim neler olacak, olsun vergimizi verecez sonuc olarak...
    uzun vadede neler değişir kim bilir. çok da şeyetmemek lazım bir yerden sonra. yoksa kafayı sıyıracağız mazallah

6. evet çokta şeyetmemek lazım .

geçen sene 7500 dolar alsak vergi çıkmaz diyorduk

Bu sene 4500 dolar alsak vergi çıkmaz diyoruz

Seneye belki 3000 dolar diyeceğiz

7. Cool eurobond en uygun satan banka

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    104.5 olmuş nerdeyse bu seneki faiz geliri kadar.bence işin tadı kalmadı bu eurobond işinde vergisiyle uğraşmak cabası.
    Eurobond almak istiyorum, yurt disinda yasiyorum, hic vergi odemeyecek miyim ?
    Ve en uygun fiyatla islem yaptiginiz bankalar hangisi, yapikredi, hsbc, teb, akbank hesaplarim var, bankaci arkadaslar onlinedaki fiyatlar cok pahalidir hazineyi aramak lazim dedi, ama benim oyle buyuk bir param yok. yaklasik 30 bin usd yatiracagim. Ayrica hazine disinda ozel sektor bonolarindan da almak istiyorum, pegasus, ulker gibi, bunlari nasil alirim ? Simdiden cok tesekkurler ustadlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by cleta Yazıyı Oku
    Eurobond almak istiyorum, yurt disinda yasiyorum, hic vergi odemeyecek miyim ?
    Ve en uygun fiyatla islem yaptiginiz bankalar hangisi, yapikredi, hsbc, teb, akbank hesaplarim var, bankaci arkadaslar onlinedaki fiyatlar cok pahalidir hazineyi aramak lazim dedi, ama benim oyle buyuk bir param yok. yaklasik 30 bin usd yatiracagim. Ayrica hazine disinda ozel sektor bonolarindan da almak istiyorum, pegasus, ulker gibi, bunlari nasil alirim ? Simdiden cok tesekkurler ustadlar.
    Senin isin zor gusel kardesim.
    Oyle kolay cevap verilemez bu sorulara.
    Once oturacaksin en bastan baslayip sonuna kadar bu 878 sayfayi okuyacaksin.
    Dersini calismadan para yatirmak yok.
    Ama ilk soruna cevap vereyim. Sen burada vergi mukellefi degilsin.
    Dar mukellef kapsamindasin.
    Yasadigin ulkenin vergi kanunlarina tabiisin.
    Burada beyan yok.
    Burada yirttin ama yasadigin ulke ne yapar bilmem.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 878/1000 İlkİlk ... 378778828868876877878879880888928978 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •