Sayfa 886/1000 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,081 - 7,088 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. 15/01/2030 vadeli Bond’da yok .

11.875 kuponlu olan .

Var birşeyler olduğunu gösteriyor bu durum

2. Rusya Maliye Bakanlığı,

yabancı bankaların 650 milyon dolar eurobond ödemesini reddettiğini açıkladı

3.  Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    EM tahviller dahada ucuzlayıp itfa öncesi çıkış zarar yazarmı?
    Dün bu tutanaklar kaynaklı TR eurobondlarından, 2040 yılı sonrası itfa tarihlileri %3 civarında değer kaybı yaşamıştı. Diğer EM eurobondları da değer kaybetti.

Bugün akşam saat 8-9 gibi tepki alımı gelmiş mi bakmak lazım.

EM'lerde yakın vade durumunu takip etmediğim için zarar konusunda bir şey diyemeyeceğim.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Dün bu tutanaklar kaynaklı TR eurobondlarından, 2040 yılı sonrası itfa tarihlileri %3 civarında değer kaybı yaşamıştı. Diğer EM eurobondları da değer kaybetti.

Bugün akşam saat 8-9 gibi tepki alımı gelmiş mi bakmak lazım.

EM'lerde yakın vade durumunu takip etmediğim için zarar konusunda bir şey diyemeyeceğim.
    teşekkür ederim

5.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    her neyse.. beni aştı o.

6. res.jpg

Birkaç gün önce şöyle bir çalışma yaptım.
    Çalışmadaki mantığım şu şekilde:
    Bir nominal eurobondun itfa tarihindeki 1.000 usd değeri üzerine tüm kupon gelirlerini ekleyip eurobondun alış maliyetini düşüyorum. Bu sonuç bana toplam karı veriyor. Bu karı da kaç kupon dönemi var ise ona bölüp ortalama bir kar hesaplıyorum. Seçtiğim eurondların arasında bakış açıma göre en makulü 2030 vadeli US900123AL40 eurobond gibi sonuç çıktı. Üstadlar yorum yapabilir mi? Mantıksal bir hata var mıdır?
    Not : Çalışmamda kupon geliri ile tekrar yatırım yapmadan harcıyorum şeklinde kabul yaptım.

Ben itfa ya kadar tutup, beyan liminitini asmaz isem kurtardim demek tir..
    Saygilarimla...

Ayrica kirli fiyat hesabinin geriye donuk bir dagitimi da vardi, daha once ilettigim video da var, tekrar izler anlarim onu artik...

Alıntı Originally Posted by reber Yazıyı Oku
    *Vergi uygulaması bakımından Eurobond işlemlerinden elde edilen gelirlerde stopaj (kaynakta vergi kesintisi) yoktur. İlgili takvim yılında elde edilen faiz gelirlerinin ,her yıl Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca duyurulacak olan beyan tutarını (**) aşması durumunda, bu tutarın tamamının yıllık beyanname ile beyan edilmesi gerekmektedir

Nominal altı alışlarda yıllık beyan limiti aşımı yoksa beyan yoktur. (İtfa Tarihinde)
    Vade bitiminden önce yapılacak karlı veya zararlı satışlar beyana tabidir...
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Hosgeldin dostum, diledigin bilgileri konu basliginda arastirip bulabilirsin...

Alıntı Originally Posted by fatihyuxel Yazıyı Oku
    Eurobond yatırımına yeni başladım. Konunun büyük bir kısmını okudum. Ben kupon faiz oranlarna bakarak alım yapıyorum. Uzun vadede ihtiyacım olmayacak para ile alım yapıyorum. İfta tarihine kadarda bir aksilik olmaz ise aldığım eurobondları bozdurma niyetim yok. Hedefim yıllık bellirli bir miktarda sabit ek gelire ulaşmak. Bu noktada, Eurobondun kupon faiz oranını anladım ama alış faiz oranı ile alış fiyatı arasında bir bağ yada formül var anlayamadım. Kısaca bilgi verebilecek olursa çok sevinirim.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 886/1000 İlkİlk ... 386786836876884885886887888896936986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •