Sayfa 922/1000 İlkİlk ... 422822872912920921922923924932972 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,369 - 7,376 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    Peki sizin fikriniz nedir? Devlet eurobondlari odeneyebilir mi mesela?
    Diğer ülke örneklerine baktığımızda hiç ödenmemesi bence söz konusu olmaz, yapılandırma falan oluyor öteleniyor erteleniyor, yani borcum borç ama daha sonra ödeyebileceğim diyor devletler.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Neden bu işten bu kadar korkuluyor anlamıyorum, eurobondlar dış borçtur, ödenmezse sonra bir daha dış borç alınırken çok sıkıntı yaşanır dolayısıyla eurobondların ödenmemesi son çaredir, ona gelene kadar iç borçlara çökülmesi daha kolaydır, yani içeride ihraç edilen dolar altın bonoları tahvilleri sertifikalar vb, veya bankalardaki döviz ve altın mevduatları vb.
    Kısacası mevduatta dolar veya altın tutuyorsanız, elinizde dolar veya altına endeksli bono vb. varsa eurobond bence onlardan daha az risklidir. Yine güvenemiyorsanız ancak alıp fiziki olarak elde tutmanız lazım alternatifi budur bence.
    Eurobondlar ödenmeyecek duruma gelirse zaten borsa ve reel piyasalar falan da duman olur taş taş üstünde kalmaz, o zaman temel ihtiyaçlarınızı karşılamayı düşünmeniz daha doğru olur.
    Takmayın kafanıza, eğer ekonomi düzelirse cds düşerse buralardan alanlar çok iyi yatırım yapmış olurlar.
    Çok sağolun moral oldu yazdıklarımız. Cihat çiçek cds 800 e gelince sadece fiziki aktin alırım bankada bir şey bırakmam dedi ya ondan korktum ben

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Neden bu işten bu kadar korkuluyor anlamıyorum, eurobondlar dış borçtur, ödenmezse sonra bir daha dış borç alınırken çok sıkıntı yaşanır dolayısıyla eurobondların ödenmemesi son çaredir, ona gelene kadar iç borçlara çökülmesi daha kolaydır, yani içeride ihraç edilen dolar altın bonoları tahvilleri sertifikalar vb, veya bankalardaki döviz ve altın mevduatları vb.
    Kısacası mevduatta dolar veya altın tutuyorsanız, elinizde dolar veya altına endeksli bono vb. varsa eurobond bence onlardan daha az risklidir. Yine güvenemiyorsanız ancak alıp fiziki olarak elde tutmanız lazım alternatifi budur bence.
    Eurobondlar ödenmeyecek duruma gelirse zaten borsa ve reel piyasalar falan da duman olur taş taş üstünde kalmaz, o zaman temel ihtiyaçlarınızı karşılamayı düşünmeniz daha doğru olur.
    Takmayın kafanıza, eğer ekonomi düzelirse cds düşerse buralardan alanlar çok iyi yatırım yapmış olurlar.
    Benim gorustugum MT, iş o raddelere geldiğinde siz bankadaki kasalarınıza dahi ulasamazsınız demişti

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Kimse islerin o raddeye gelmesini istemez tabii...

Yine tekrar edeyim, odemem demez borclular, hep odeyecegim der ama zamanini soylemez..

Oderken bir kismina kesik atar...

Kupon faizinin tamamini odememek icin geriye donuk vergi salar ki bunu daha 2000 li yillarin baslarinda yapti..

Cok kullanilan bir yontem yine su, belli bir rakama kadar olanlari oderim der, veya belli kisilerinkini oderim ve/veya taksite baglarim.

Bunlar da oldu..

Anaparanin bir kismini odememek de basvurulan bir yontem..

Yani bir sekilde olan yine bize borc verene olur..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://www.reuters.com/business/fin...ad-2022-03-04/

Bize de boyle bir sey lazim olacak malesef...

Syg,

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kimse islerin o raddeye gelmesini istemez tabii...

Yine tekrar edeyim, odemem demez borclular, hep odeyecegim der ama zamanini soylemez..

Oderken bir kismina kesik atar...

Kupon faizinin tamamini odememek icin geriye donuk vergi salar ki bunu daha 2000 li yillarin baslarinda yapti..

Cok kullanilan bir yontem yine su, belli bir rakama kadar olanlari oderim der, veya belli kisilerinkini oderim ve/veya taksite baglarim.

Bunlar da oldu..

Anaparanin bir kismini odememek de basvurulan bir yontem..

Yani bir sekilde olan yine bize borc verene olur..

Syg,
    Sayın dudu bu dedikleriniz demin bazı internet sayfalarinda okuduğum kadarıyla TL tahlillerde olmuş eurobondlarda olmamış. Sizin bildiğiniz eurobond örneği var mı?

Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    Sayın dudu bu dedikleriniz demin bazı internet sayfalarinda okuduğum kadarıyla TL tahlillerde olmuş eurobondlarda olmamış. Sizin bildiğiniz eurobond örneği var mı?
    Tl tAhvile bunu yapan eurobonda neler yapmaz. Kaybetmeyi göze aldığımız kadar doları buraya yatırım yapmalıyız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    TL yi biz basiyoruz...

Hiperenflasyonu goze alip basip oderler.

TL de bunu yaparsak dolarda ne olabilir gercekten???

Syg,

Sayfa 922/1000 İlkİlk ... 422822872912920921922923924932972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •