Artan

Artan Hisseler

Azalan

Azalan Hisseler

İşlem

0,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 472/890 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 3,769 - 3,776 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bu durumda tl bazında mevcut kura göre %18 lere gelmiş olacak [emoji34]

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by wazdano Yazıyı Oku
    Peki bu yüzde gelir değişimi hangi bant aralığında bilginiz var mı

Genel gelir vergisi tarifesine bakmalısınız.

https://www.gib.gov.tr/gelir-vergisi-tarifesi-2020

22.000 TL'ye kadar %15
    49.000 TL'nin 22.000 TL'si için 3.300 TL, fazlası %20
    120.000 TL'nin 49.000 TL'si için 8.700 TL (ücret gelirlerinde
    180.000 TL'nin 49.000 TL'si için 8.700 TL), fazlası
    %27
    600.000 TL'nin 120.000 TL'si için 27.870 TL (ücret gelirlerinde 600.000 TL'nin 180.000 TL'si için 44.070 TL), fazlası %35
    600.000 TL'den fazlasının 600.000 TL'si için 195.870 TL, (ücret gelirlerinde 600.000 TL'den fazlasının 600.000 TL'si için 191.070 TL), fazlası %40
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by wazdano Yazıyı Oku
    Merhabalar
    Bir konuda tecrübeli arkadaşlardan fikir tecrübe paylaşımı rica edeceğim. İlk kez eurobond yatırımı yaptım. Tecrübesiz olduğum için yardım rica ediyorum.
    29 haziran tarihinde teb'ten 2040 vadeli eurobond'u 957,94 dolar karşılığı aldım. Amacım vade sonuna kadar beklemek değildi ortalama 4 yada beş kupon ödemesi aldıktan sonra 1000 dolar civarında satmayı düşünüyordum. Şuanda satış emri girdiğimde 1046,63 dolar gösteriyor 24 Kasım da hesabımda olacak şekilde lakin onay vermedim. Şuanki kura göre tl bazında %21 civarı getiri mevcut. Uzun süre mevduat yatırımı yapan bir vatandaş olarak getiri cazip geliyor. İhtiyacım olan bir para değil. Cds ler düşüyor bu noktada biraz daha beklemek daha mantıklı geliyor. Diğer tarafta dolar kuru biraz daha gevşeyecek gibi duruyor. Ne yapsam bilemedim.

2040 ın minimum alış miktarı 100.000 nominal değil mi yahu? iş yatırımda öyle. 2045 de 200.000 denmişti bana. allah allah.

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    2040 ın minimum alış miktarı 100.000 nominal değil mi yahu? iş yatırımda öyle. 2045 de 200.000 denmişti bana. allah allah.

Bankaların elinde parçalı olarak bulunabiliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bankaların elinde parçalı olarak bulunabiliyor.
    doğrudur. ama iş yatırım gibi bir yerin elinde bulunmaması ilginç? o anda ellerinde olmasa dahi şu anda parçalı yok elimizde, o yüzden böyle demesi gerekirdi.

hep muhatap olduğum mt den gına geldiğinden başka mt ye bağlandım. o da normal tarifeye bakıp oradaki işlem limitini mi söyledi anlamadım. gerçi hazineyi arayıp döndüğünde söyledi bunu..

yarın öbür mt yi arayıp bir sorasım geldi. enteresanlı.

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    doğrudur. ama iş yatırım gibi bir yerin elinde bulunmaması ilginç? o anda ellerinde olmasa dahi şu anda parçalı yok elimizde, o yüzden böyle demesi gerekirdi.

hep muhatap olduğum mt den gına geldiğinden başka mt ye bağlandım. o da normal tarifeye bakıp oradaki işlem limitini mi söyledi anlamadım. gerçi hazineyi arayıp döndüğünde söyledi bunu..

yarın öbür mt yi arayıp bir sorasım geldi. enteresanlı.
    İş yatırım belki de ana hissedarı olan İş bankası ile bir görev paylaşımı yapıyor. İş yatırım kısıtlı sayıda parçalı satış yapıyor, İş bankası ise daha fazla.
    Ayrıca parçalı eurobondları bir bankanın bilançosunda taşıması muhasebesel olarak çok daha kolay veya avantajlı olabilir.

Gözlemlediğim kadarıyla tüm aracı kurumlar 3-4 adet parçalı satılabilen kağıdın dışına çıkmıyorlar (AW05,BB58,AY60 gibi)

Bankalarda ise neredeyse tüm kağıtların parçalıları oluyor.Zira sanırım bankalar bu kağıtları alıp satmak yerine tıpkı bir piyasa yapıcı gibi gerektiğinde veya gerektiği kadar stoklarında tutabiliyorlar.

7. Al sat tut beklemiyorum sadece mevcut şartlarda hesabım doğru mu. İlerleyen pozitif dönemde eurobond fiyatı 110 lara doğru gitmesi beklenebilir mi? Ben kimseden sat veya satma tavsiyesi beklemiyorum.

Merhabalar
    Bir konuda tecrübeli arkadaşlardan fikir tecrübe paylaşımı rica edeceğim. İlk kez eurobond yatırımı yaptım. Tecrübesiz olduğum için yardım rica ediyorum.
    29 haziran tarihinde teb'ten 2040 vadeli eurobond'u 957,94 dolar karşılığı aldım. Amacım vade sonuna kadar beklemek değildi ortalama 4 yada beş kupon ödemesi aldıktan sonra 1000 dolar civarında satmayı düşünüyordum. Şuanda satış emri girdiğimde 1046,63 dolar gösteriyor 24 Kasım da hesabımda olacak şekilde lakin onay vermedim. Şuanki kura göre tl bazında %21 civarı getiri mevcut. Uzun süre mevduat yatırımı yapan bir vatandaş olarak getiri cazip geliyor. İhtiyacım olan bir para değil. Cds ler düşüyor bu noktada biraz daha beklemek daha mantıklı geliyor. Diğer tarafta dolar kuru biraz daha gevşeyecek gibi duruyor. Ne yapsam bilemedim.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bunun cevabını bilen tecrübeli arkadaş yoktur. Ancak size al tut sat şeklinde tavsiye verilebilir.
    Bunu da verebilecek kişi var mı bilemedim...
    Al sat tut beklemiyorum sadece mevcut şartlarda hesabım doğru mu. İlerleyen pozitif dönemde eurobond fiyatı 110 lara doğru gitmesi beklenebilir mi? Ben kimseden sat veya satma tavsiyesi beklemiyorum.

İlerleyen pozitif dönemde eurobond fiyatı 110 lara doğru gidip gitmemesi aslında tavsiye girer.
    Diğer yandan bunun cevabını tam olarak bilen olacağını da sanmıyorum.
    Aslında sorunuz küresel dolar faizleri ve Türkiye risk primi düşer mi şeklindedir. Bunu bilirsek sizin sorunuzun yanıtı çıkar...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 472/890 İlkİlk ... 372422462470471472473474482522572 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •