Originally Posted by
Tornwald
Merhabalar. konuyu baya karıstırdım fakat kafamda tam oturmadı. eurobond konusunu tam cozebılecegım bır kaynak onerırsenız cok sevınırım.
duzeltme fırsatı ıcın de anladıklarımı ve sorularımı yazmak ıstedım.( tum yatrm araclarının hazine-devlet ihraclı oldugunu varsayarak)
1) bond ıhrac sırasında usd /eur faizi ve cds prımıne gore bır faızle ıhrac edılıyor. 2.pıyasadakı ardıl ıslemlerde ıse ıslem sırasındakı cds ve faıze gore 100 olması gereken fıyat artıyor veya azalıyor( yanı 10 larca kagıttan hangısını alırsak alalım aslında aldıgımız anın faızı ve cds ını fıyatlıyoruz)
2) ılk kupona kalan sureye gore de ekstra fıyat oduyoruz(önceki sahibinin kupondakı hakkı)
sorularım: bu kagıtları ziraat bankasından veya baska kurumdan edinmenin farkı var mı? diğer emtia döviz gibi eurobondlarda da alım satım makas farkı var mı?
yabancı para cinsi devlet tahvili ve kira sertifikasının eurobond dan getiri/risk olarak farkı var mı
Sn. Tornwald,
Ziraat bankasından veya baska kurumdan edinmenin farkı alım satım fiyatıdır. Her kurum farklı fiyat ve komisyonlarla fiyatlama yapıyor.
Yabancı para cinsi devlet tahvili eğer yurt dışındaki hukuk kuralları ile ihraç edilmişse eurobond olarak isimlendirilir. Farkı yoktur. Yurt içinde ihraç edilenler ise vergi yönünden farklar vardır.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri